DIY STOFFEN SLINGER

maak je eigen slinger, stoffen slinger, zelf slinger maken, slingers voor verjaardag, slingers voor geboorte, originele slingersNooit heb ik iets boven mijn bed gehad. Het was altijd een lege muur, zowel op mijn studentenkamer als in mijn huidige huis. Maar dat vond ik nooit erg, ik vond het wel lekker rustig! Maar toen in december daar mijn vrolijke slinger met dates kwam te hangen én deze in januari weer werd weggehaald, miste ik plotseling iets. Sindsdien kijk ik beteuterd naar mijn saaie muur en snap ik niet dat ik dat ooit ‘lekker rustig’ vond. Tijd voor verandering dus! Ik wilde heel graag opnieuw een slinger boven mijn bed en daarom besloot ik een stoffen slinger te maken! Makkelijk, leuk en vrolijk! Précies wat mijn witte muur nodig heeft. 

maak je eigen slinger, stoffen slinger, zelf slinger maken, slingers voor verjaardag, slingers voor geboorte, originele slingersWat je nodig hebt zijn leuke stofjes (van ongeveer 1 m lang; de breedte bepaalt hoeveel slierten je kunt maken), vlasdraad (of een ander touw/lint) en een stoffenschaar. En yup, that’s all! Ik gebruikte 7 verschillende stoffen, van kant tot aan katoen.
DIY stoffen slinger1. Leg de stof voor je uit en maak een klein knipje na ongeveer 5 cm. 2. Scheur vanaf het knipje nu de stof af. Het zorgt er wel voor dat de stof gaat rafelen, maar dat is helemaal niet erg. Het is bijna niet te voorkomen en geeft wel charme aan de slinger! Uiteindelijk heb ik eerst om de 5 cm een knipje gemaakt, en heb ik vervolgens alles achter elkaar gescheurd. Doe dit met alle stoffen die je hebt.
maak je eigen slinger, stoffen slinger, zelf slinger maken, slingers voor verjaardag, slingers voor geboorte, originele slingersDit zijn de kleuren en stoffen die ik gebruikte! Het zijn deels stoffen die ik over heb van andere projecten (ideaal om nu dus restanten stof te gebruiken;-)) en ik heb er een paar frisse kleuren bijgekocht.

maak je eigen slinger, stoffen slinger, zelf slinger maken, slingers voor verjaardag, slingers voor geboorte, originele slingers3. Knip een lang stuk vlasdraad van 3 m af (uiteindelijk heb ik maar 2m gebruikt, maar liever teveel dan te weinig). Pak een strook, vouw hem dubbel en leg dit achter het draad. 4. Pak de twee uiteinden van de strook en haal die over het touw door de lus. Trek het voorzichtig aan, maar niet te hard. Soort stropdasjes krijg je eigenlijk. :) Doe dit vervolgens met alle stroken. Ik heb continue hetzelfde ritme aangehouden om een beetje eenheid te krijgen.maak je eigen slinger, stoffen slinger, zelf slinger maken, slingers voor verjaardag, slingers voor geboorte, originele slingersHet is ontzettend makkelijk én leuk om te maken! De stroken hebben nu (eenmaal dubbelgevouwen) een lengte van een halve meter, maar je kunt natuurlijk ook een veel kleinere of juist grotere slinger maken. It’s up to you. :)maak je eigen slinger, stoffen slinger, zelf slinger maken, slingers voor verjaardag, slingers voor geboorte, originele slingersIk ben zó blij met de slinger! De kleuren die ik gebruikt heb stralen lente/zomer uit en geven pit aan mijn voornamelijk witte slaapkamer. Deze slingers zijn ideaal als decoratie, maar natuurlijk ook voor verjaardagen, geboortes of andere feestgelegenheden. Fijn weekend! xo. Shifra

Comments

 1. Wat leuk. En ik vind de kleurtjes die je hebt gekozen ook zo goed bij elkaar passen, het schreeuwt gewoon lente :)

 2. Ah wat een superleuke DIY! Echt heel vrolijk, jij hebt ook een hele leuke combinatie stofjes gebruikt. Had je die nog liggen? Of heb je op de markt allemaal lapjes gekocht? Morgen is hier de lapjesmarkt, ik denk dat ik serieus even langs ga.. thanks voor de tip! :D

  • Shifra

   Dankjewel Marlous! Een deel van de stofjes had ik nog liggen, maar ik heb er een paar frisse kleuren bijgekocht. :) En lapjesmarkt is zo leeeeeuk! Have fun! X

 3. Super leuke diy! Echt een leuk ideetje, zeker voor boven je bed.
  En ook zo fijn dat het niet al te moeilijk is, daar ben ik helemaal dol op ;).

 4. Echt een heel leuk ideetje! Ik heb nu een lampjesslinger boven mijn bed hangen, op dezelfde manier. Heel leuk, en het geeft ook fijn licht, maar nu het weer lichter is buiten doet het toch een béétje winters aan.

  Ik vind je blog trouwens superleuk! Veel blogs tegenwoordig zijn een beetje hetzelfde, maar ik vind dat je je echt onderscheidt. En je enthousiasme is aanstekelijk haha.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.