Driehoek plantenhangers DIY

DIY driehoeken tuin-9Als je het nog niet door had, ik ben gek op planten. Ik houd ze nog niet allemaal even goed in leven, maar in elke kamer staat een plant. En ik zoek altijd manieren zoek om nóg meer planten in en rond het huis te sneaken. Afgelopen weekend maakte ik deze plantenhangers voor de schutting! DIY driehoeken tuin-16Een paar maanden geleden kocht ik deze planten en potten al in een tuincentrum met nog geen idee hoe ik ze aan de schutting wilde bevestigen. Ze stonden al die tijd op de grond zonder weinig liefde en aandacht (en gelukkig leven ze nog!), tot dit weekend!

Geïnspireerd door deze DIY, maakte ik driehoeken om de planten in te laten hangen. Het maakt de oude schutting, en überhaupt dit gedeelte van de tuin, meteen opgeruimd en gezellig. Verrrry happy with it! DIY driehoeken tuin-11Materiaal 

– houten latjes van 12 mm dik en 30 mm breed (je hebt per driehoekje 90 cm hout nodig)
– boormachine
– schroeven
– houtlijm
– potten (13 cm)
– planten
– beits
– schuurpapier
– zaag
Zelf een plantenhanger maken voor de tuinZaag per driehoek twee latjes van 23 cm lang en één latje van 29 cm lang. Zaag de uiteinden allemaal onder een hoek van 45 graden af. Zelf een plantenhanger maken voor de tuinLijm de twee korte latjes (23 cm) tegen elkaar en druk ze een paar minuten goed vast. (Of zet vast met lijmklemmen, maar dit is lastig onder zo’n hoek).

Zelf een plantenhanger maken voor de tuinLijm het lange latje er ook tussen. En laat een uur uitharden. DIY driehoeken tuin-17Schuur het driehoekje (ook de hoeken!) en neem af met een vochtige doek. Beits het hout, zodat het goed weer bestendig is. (je zou ook vóór het zagen kunnen beitsen, maar het wordt mooier achteraf. Ook al is dat minder handig beitsen)Zelf een plantenhanger maken voor de tuinSchroef de driehoeken vast aan de schutting. Let erop dat je het even voorboort als je hardhout gebruikt.
DIY driehoeken tuin-10DIY driehoeken tuin-14DIY driehoeken tuin-12Ik heb ze geprobeerd zo random mogelijk op te hangen, zodat ik er nooit een patroon in kan zien. Haha!

Oh enne.. ready voor een sneak peek van de rest van het terras? Komt-ie!
DIY driehoeken tuin-13Meer van de tuin, vooral het terrasgedeelte, deel ik snel! De eettafel is een DIY en het is de mooiste eettafel die we ooit hebben gemaakt. Stay tunnnnned. X Shifra

P.s Handen in de lucht als je ook schuldig bent aan veel te veel planten kopen? :)  X

 

 

 

Comments

 1. Ik vind dit er dus heel tof uitzien! Wij hebben vorig jaar een huis gekocht, maar kunnen waarschijnlijk pas vólgend jaar de tuin verbouwen; dan is dit een mooie tussenoplossing waardoor je met een klein beetje moeite een heleboel sfeer kan maken!

 2. Hé een mede-Moet-Overal-Een-Patroon-Ziener! Erg leuk gevonden hoor. Ik heb alleen een inpandig balkon waar niks aan de muren mag, maar ik zie mogelijkheden voor op een soort plank.

 3. Camilla

  Leuke DIY! Waar komen die gave tuinstoelen vandaan? En ja, ik koop ook te veel planten! Vooral cactussen..

 4. Oh superleuk geworden! We verhuizen binnen 2 weken. Wie weet maak ik ze ook wel voor in onze tuin. Ziet er echt gezellig uit!

 5. danielle

  Ziet er heel leuk uit! Een makkelijke manier zou zijn om hiervoor plankensteunen te gebruiken, die koop je kant en klaar in die vorm en ook van hout. Of is de charme er dan af ;)

  • Shifra

   Ha, nee slim! Dat kan ook. Het enige waar je een beetje mee zit is het impregneren, zodat het bestand is tegen het weer. Vaak zijn boekensteunen al behandeld tegen iets, dus je hebt dan iets meer werk aan het schuren. En nu ik er over na denk, is een boekensteun niet vaak van 2 plankjes gemaakt? (horizontaal x verticaal) Dus dan mis je nog wel een plankje. Nou ja, als het werkt, doen! Het kan ook met een fotolijstje, dan heb je sowieso genoeg hout en zit één kant al vast!

 6. Lianne

  Leuk leuk leuk!! Heb het ontwerp van de tuintafel van je ouders al gepikt dus dit ontwerp gaat ook worden gemaakt haha 😋

 7. Lara

  Wat leuk! Ik heb helaas geen tuin (woon als student in een oude binnenstad, dus ook geen balkon) maar wel een prachtige witte muur waar ik wat mee moet. Misschien maak ik ze een slagje kleiner en hang ze binnen op! Ik heb al teveel planten dus dat kan er nog wel bij.

 8. Loes | Gewoon iets met Loes

  Wat een leuk idee! Ziet er zo gezellig uit tegen die schutting!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.