Easy quote painting

Maak je eigen schilderijSoms heb ik zo veel zin om lekker te schilderen. Ik beeld mij dan in hoe ik met allerlei kleurtjes in de weer ga en een wit canvas verander in een heel prachtig kleurenpalet. Nu kan ik dat natuurlijk doen (ik hoor jullie comments al ‘gewoon doen’!), maar er komt niets moois uit wat ik met trots in de woonkamer (of zelfs in het donkerste plekje van de gang! Nee echt!) zou hangen. Maar toen ik onlangs allerlei quotes liet afdrukken op posters, kwam ik op het idee om zelf een quote op een canvas te schilderen. Hiervoor hoef je geen kunstenaar te zijn én het ziet er toch uit als een kunstwerk. Ik zeg: we have a winner! Maak je eigen schilderijStap 1: Oefen je lettertype een paar keer uit op papier en kijk welke kwast je het liefste gebruikt. Ik kwam als snel uit op een cursief, lichtelijk slordig/slingerig en aan elkaar geschreven lettertype. Ik ontdekte dat ik heel veel mooier schreef als ik mijn verf met water verdunde. Maar misschien nog wel de grootste ontdekking: zodra je met een kwast gaat verven, heb je plotseling een práchtig kalligrafisch handschrift! Echt! Letters worden dikker, chiquer en heel veel mooier dan je ooit van je handschrift had kunnen dromen. Maak je eigen schilderijEn dan het echte werk. Stap 2. Kies je favoriete quote uit en schrijf deze uit op een canvas (mijn canvas is 30 bij 40 cm).  Ik koos een quote uit het bekende kinderboek ‘Le Petit Prince’. Laat het canvas vervolgens goed drogen en geef eventueel bepaalde letters nog wat accent door ze op bepaalde plekken wat te verdikken. DSC_3409 (2)And this is really it! Zo simpel als het eruit ziet, zo is het ook echt. Dit kostte mij slechts een uurtje van mijn vrije avond en het was zó leuk om te doen. Je hoeft helemaal geen mooi handschrift te hebben om dit te kunnen maken, zodra je met je kwast in de weer gaat zul je zien wat een mooi handschrift er te voorschijn komt. Als je een paar letters van jezelf echt niet mooi vindt, kijk je gewoon af bij een paar leuke lettertypes!

Maak je eigen schilderijDankzij dit project heb ik zoveel meer moed om mijn eigen schilderijen te gaan verven! Het is zó leuk en je hoeft helemaal niet artistiek te zijn om dit te kunnen. :) Liefs! X Shifra

Comments

 1. Dat ziet er prachtig uit! Ik vraag me alleen wel af of bij mij datzelfde mooie handschrift naar boven gaat komen als bij jou!

  • Shifra

   Ja! En vast nog wel mooier! Alleen al omdat je het zélf hebt gemaakt is het al mooier, unieker en iets om trots op te zijn. :)

 2. Leuk! Ik vind dit ook wel een leuke DIY om in het klein te doen voor onze babykamer :), thanks voor je idee :D

 3. In gedachte kan ik ook iets heel moois maken van een palette vol kleurtjes verf en een leeg canvas… Maar helaas. IRL is dat geloof ik niet voor me weg gelegd haha!

  Mooi idee, om je quote zo te schilderen. Ziet er gaaf uit!

  • Shifra

   Ik heb acrylverf gebruikt (van de Action) en pencelen (ook van de Action) in de nummers 14 en 8. :)

 4. Wat heb jij altijd zulke leuke inspiratie voor diy! De quote ziet er zo mooi uit, maar ik heb helaas zo’n slordig handschrift.

 5. Wauw, wat tof! Heel mooi gedaan. Ik weet het niet hoor, mijn handschrift is echt belabberd, ik denk niet dat het met verven beter zal zijn, maar gewoon eens proberen misschien haha.

 6. Leuk gedaan! Met mijn handschrift zou dit helemaal niets worden :D Helaas schrijft mijn vriend nog lelijker :D

 7. Marjolein

  Ziet er heel leuk uit! Die quote komt me zo bekend voor, volgensmij heb ik ooit een keer een boek gelezen waarin het over die quote ging. Maar op google zie ik hem overal, en is het best een bekende -mensen met tattoo’s enzo. Mooie tekst wel!

  • Shifra

   Ja! De quote is van Petit Prince, het kinderboek! Ik vind heel veel quotes van dat boek mooi!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.