Opgeklopte feta kaasspread (skinny)

opgeklopte feta kaas spread (slank, weight watchers) Ik crave kaas op dit moment. Kaascroissantjes, smeerkaas, plakjes kaas en al helemaal die lekkere zoute feta! Er is letterlijk nu een plank in de koelkast bijna helemaal toegewijd aan ‘kazen’.  Maar feta gooi ik eigenlijk alleen maar door de salade heen of ik snack het zo weg. Maar de feta valt altijd uit elkaar, je kunt nooit écht grote brokken feta eten. (Of heeft niemand hier behoefte aan en praten mijn cravings nu?)

Ik maakte afgelopen week daarom een kaasspread van feta en hij is góed! Hij is niet overdreven feta en zout, maar echt letterlijk feta in kaasspread-vorm! Waarom bestaat dit nog niet in potjes in de winkel?Hij is luchtig, creamy en zo lekker om groente in te dippen of om een belegd broodje van te maken! slanke feta kaas spread-11Het recept is doodsimpel en klaar binnen 1 minuut!

Opgeklopte feta kaasspread (skinny)
100 g feta (light)
100 g roomkaas (light)
citroen

Mix de feta & roomkaas door elkaar met een blender of hakmolen. Snijd de citroen door midden en knijp een beetje sap erboven uit (ongeveer 1/2 el, maar gebruik dit als excuus om van de spread te proeven en meer toe te voegen!).  Als je echt houdt van citroen of extra hartig, kun je ook in plaats van het sap de schil van een halve citroen erboven raspen. Schep het over in een schaaltje. opgeklopte feta kaas spread (slank, weight watchers) Het allerlekkerste vind ik dit met een geroosterd, dik stuk brood en tomaatjes. En basilicum. Maar op de foto hierboven heb ik dille gebruikt. En knoflook met tomaat is ook zo lekker! Maar je kunt er ook een groente snack van maken met worteltjes, paprika en radijsjes om in de spread te dippen. opgeklopte feta kaas spread (slank, weight watchers) Gisteravond heb ik dit nog gegeten met een kleine, lichte salade erbij. Het is zo lekker! En ik ben blij dat mijn koelkast-kaasafdeling nu ook deze kaas heeft. :) Probeer dit! Echt!  X Shifra

Comments

 1. Haha, jouw cravings zijn echt the best! Ik vind gewone roomkaas altijd hartstikke saai dus dit lijkt me een prima plan!

  • Shifra

   Ik voorheen ook! Maar sinds ik zwanger ben.. Ik lepel dat hele roomkaas bakje leeg! Haha! Maar dit is wel een goed alternatief om de roomkaas minder saai te maken inderdaad!

 2. Ilse

  Ik denk dat wij dan nog wel eens hele gesprekken over kaas kunnen hebben, ik word altijd hier mevrouw kaaskop genoemd, Haha. Dit ga ik zeker nog eens maken, lijkt me zo lekker! En echt iets voor in een bakje in de supermarkt!

 3. Debby

  Als je zo van feta houdt, probeer dit eens; dep de feta droog, snijdt in plakken, haal door bloem, dan ei, dan paneermeel en frituur heel kort! Krijg je vaak bij Griekse restaurants, superlekker! De feta is dan wat zachter en warm in n krokant jasje.. Damn nu heb k zin in feta..

 4. Anna S Uitendaal

  Wat een goed idee! Ik ga het ook maken. Maar dan in de kh arme variant. Dus met lekker veel gezond vet en kh arm brood. Top! Bedankt voor de tip. :-)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.