FLEURIGE BLOEMENVAASJES MAKEN

DIY fleurige bloemenvaastjeGisterochtend werd ik wakker met getik op het raam. Het duurde een paar minuten voordat ik realiseerde dat het regen was. Met schrik schoot ik overeind en riep ik hardop: het REGENT! Terwijl ik het nog een paar keer al schreeuwend herhaalde, en mijn man slaperig om zich heen keek, rende ik naar buiten om snel de was van de lijn te halen. Kletsnat haalde ik het van de lijn, wat duidelijk maakte dat ik te verwend ben met mooi weer. In de zomer laat ik soms de was ‘s avonds hangen, zodat het de volgende ochtend met de zon nog even kan drogen. Maar van dát en nog heel veel andere gemakken neem ik afscheid. De herfst gaat aanbreken.. maar ik ben er nog helemaaaaal niet klaar voor!!  Daarom verzet ik mij nog even tegen de herfst en nam ik vandaag alle voorzorgsmaatregelen om het lente-gevoel terug te halen. En deze fleurige vaasjes met gipskruid helpen mij daar bij!fleurige bloemenvaastjes1. Benodigdheden. Leuke kleurtjes verf, oude glazen potjes en vlastouw. Ik gebruikte acrylverf, dus dit is niet waterproof. Gebruik muurverf als je er zeker van wilt zijn dat het blijft zitten met water. Kies kleuren uit die het beste bij je interieur passen (in mijn geval: mintgroen en pasteloranje). Mintgroen krijg je trouwens door de verhouding 1 blauw, 3 groen en 10 wit met elkaar te mengen. 2. Verf nu de binnenkant, met niet meer verf dan nodig. Als je te veel gebruikt, glijdt de verf zo naar de bodem van het glas. Leg het potje op de zijkant om het te laten drogen, zo voorkom je helemaal dat de verf gaat lopen.Zelf fleurige vaasjes maken3. Als alles droog is, wikkel je vlasdraad om de schroefdraad van het potje. Ik heb er voor gekozen om kriskras het draad over elkaar heen te wikkelen. Je kunt het draad ook netjes boven elkaar erom heen wikkelen, maar dan moet je wel wat lijm eronder doen. 4. Nu nog een leuk bloemetje erin (ik houd van gispkruid!) en een kaartje eraan als je het weg wilt geven.Fleurige bloemenvaasjes* Je hoeft niet per se de binnenkant te verven. De buitenkant verven kan namelijk ook erg stoer zijn! Voor mijn bruiloft heb ik ontelbaar veel van deze vaasjes aan de buitenkant geverfd en licht opgeschuurd voor een vintage effect.fleurige bloemenvaasjesfleurige vaasjesMet deze fleurige vaasjes houd je sowieso nog even dat lekkere lente-gevoel vast! Oh enne… wel de gordijnen dicht doen hè. Die regen hoeven we nog even niet! Liefs, Shifra

Comments

 1. Wat een ontzettend schattige vaasjes! En dit soort dingen zijn zo leuk om te maken. En ik was juist zo blij dat de herfst eindelijk is aangebroken, heerlijk!

 2. Die zien er leuk en zomers uit! Heel slim idee om zo de zomer nog even vast te houden ;) Ben nu wel benieuwd hoe zo’n vaasje met opgeschuurde buitenkant er uit ziet, lijkt me ook leuk.

 3. Wat heb je dat leuk gedaan, nu had ik alleen wel een vraagje want ik denk niet dat je er water in kunt doen hé (bang dat de verf dan oplost) of heb je er een speciaal laagje overheen gedaan?

  Liefs

  • Goede vraag! Ik heb acrylverf gebruikt, dus dat gaat er inderdaad af met water. Als je muurverf gebruikt heb je dat probleem niet. :)
   In deze vaasjes zet ik meestal nepbloemen of gipskruid (wat ik heb laten drogen). Je zou ook een klein zakje water om de uiteinde van de takjes kunnen knopen of van die speciale plastic buisjes waar je water mee kan vullen. ) Succes! xx Shifra

 4. Haha, ik zie het helemaal voor me! Zou mij ook kunnen overkomen :)
  Wat een mooie vaasjes, goed idee. Ik denk dat ik dit weekend al weet wat ik ga doen!

 5. Superleuk gedaan,
  het resultaat is echt zo schattig (:

  Liefs, Liese
  [link en reclame verwijderd door moderator]

 6. Ik heb meteen zin om dit te gaan maken!
  En ja…vandaag was het echt koud en zoveel regen dat ik meteen een voorsmaakje kreeg van de herfst/winter.
  Ik wil nog even uitstel :(

 7. Marjolein

  Super leuk! Ik hou van blauw en oranje! Het is een bijzondere combi vind ik altijd! :)

 8. Heel leuk idee! :)

  Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award! Kijk even op: [link en reclame verwijderd door moderator].

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.