Geborduurde quote art

letters borduren, borduurstekenIk vond borduren altijd stuf en een gepeuter. Maar oh, wat vind ik het LEUK! Nadat ik dit kussen af had gerond (waar ik avonden aan bezig ben geweest) miste ik plotseling iets ‘s avonds. En dus ben ik nieuwe borduurprojecten gestart! Als het ‘borduren’ je in de titel heeft afgeschrokken, no worries. Dit is het perfecte instap-project als je helemaal niets met borduren hebt of nog nooit geborduurd hebt. Het zijn hele basis-steken en zelfs ik -als hele beginnende borduurder die totaal niets van precieze werkjes houdt- vond dit prima te doen. Basis van bordurenBenodigdheden
– borduurring (ik gebruikte een ring van 12,5 cm)
– borduurgaren (ik gebruik graag DMC garen)
– borduurnaalden (een normale naald kan ook, als het garen erdoorheen past)
– potlood of kleermakerskrijtje (+ gum)
– schaar
– stof

Basis van borduren 1Stap 1.
Knip een vierkant stuk stof, groter dan de ring. Maak de ring los en haal ze uit elkaar. Leg de stof over de ring zonder schroefje heen. Druk de andere hoepel (met schroef) erbovenop, zodat de stof ‘gesandwicht’ zit. Draai de schroef verder vast zodat de stof strak komt te staan. Blijf draaien totdat het goed vast zit en de stof strak genoeg staat (het moet voelen als een trommel). Basis van borduren (4)Stap 2

Haal de ring los, zodat je makkelijk de quote kunt teken en de afdruk van de ring als buitenlijn kunt gebruiken. Teken de quote lichtjes op de stof. Je kunt zoals ik hierboven iets (na) tekenen. Maar je kunt ook de quote afdrukken op papier en dit samen met de stof tegen het raam aan houden, om zo de quote over te tekenen.

Maak de ring weer vast zoals in stap 1.
Basis van borduren 2Stap 3
Nestel jezelf lekker op de bank en begin met borduren! Haal je draad door de naald en leg een knoopje aan het uiteinde.
Borduur de letters met een terugsteek: steek je draad na elke keer naar achteren (in het vorige gat), zoals je hierboven wat duidelijker ziet. Doe dit voor alle letters, laat ruimte tussen elk woord.

Basis van borduren 3 Stap 4
Gebruik de platsteek om van lettertype te wisselen en dikkere letters te krijgen. (in mijn geval bij het woord “not”). Steek elke keer horizontaal en zorg ervoor dat je de steken dicht tegen elkaar zet.

Gum de voorgeschreven letters uit en knip de overbodige stof aan de zijkant van de hoepel af.

*Maak je niet te druk om foutjes die je maakt. Ik heb er genoeg gemaakt. Mijn letters zijn helemaal niet perfect, maar daardoor lijkt het alleen maar meer op een zelfgeschreven tekst. Het enige waar je wel even aandacht aan moet besteden tijdens het borduren is de achterkant. Blijft het mooi en strak, zonder gekke knopen. Trek de draad tijdens het borduren niet te hard aan, anders gaat de stof vervormen. Basis van borduren 1 (1) Basis van borduren (6)Ik vind het er zo heerlijk kneuterig en lief uit zien! Daarnaast vind ik ik het leuk dat dit zo makkelijk en snel te maken is. Ik was hier maar een avondje aan bezig! Dat houdt me extra gemotiveerd om in avondje een borduurproject af te te ronden. Oh en mocht je je afvragen wat je nu hier mee kan. Je kan hem neerzetten of ophangen, met ring en al. Heel leuk om meerdere geborduurde ringen naast elkaar te hangen. Maar je kunt ook de hoepel eraf halen en als vierkant kleedje ophangen. XX Shifra

Comments

 1. Ziet er heel leuk uit, vooral die kleurencombinatie ook, mooi! Heb zelf alleen wel eens geborduurd op papier, maar op deze manier met een ring nog niet, maar ga het onthouden voor straks na de eindpresentatie van school, als er weer iets meer vrije tijd is. ;) Vind het er zo leuk uit zien en lijkt me ook een leuk werkje om te doen!

  • Shifra

   Leuk, borduren op papier! (Ik heb het wel eens op kaarten gedaan) En oh, het werkt héél ontspannend en ontstressend, dus perfect voor straks na school! ;-)

 2. Supe schattig! Wat grappig dat je het borduren ging missen! Ik ben niet zo van dat gepriegel (weinig geduld), maar zoals jij het beschrijft klinkt het goed te doen! ;-)

  • Shifra

   Oh ik ook totaal niet. Ik heb daar ook het geduld inderdaad niet voor. Misschien komt het nog als ik eenmaal meer borduur! Maar dit soort burduurwerkjes is een stuk minder gepriegel! :)

 3. Fijne blogpost! Naast dat de DIY heel leuk is (!) heb je ook prachtige foto’s gemaakt :) Zou je zoiets ook op een t-shirt kunnen doen?

  • Shifra

   Dankjewel! En ja, dat kan heel goed op een t-shirt! Het is nog steeds wel handig om dan een ring te gebruiken (is niet essentieel, maar het werkt een stuk makkelijker), maar die worden ook in grote formaten verkocht.

 4. Ik vind borduren ook bést leuk! Maar ik weet nooit zo goed wat te borduren. Dit is wel een goed idee. Leuk project wanneer nieuwe bank er is voor in avond :)

 5. Zo leuk! Ik ben ook wel zo dat ik iets in deze trant ontdek, ziet er ook heel leuk uit! Ben benieuwd wat voor dingen je allemaal creëert! :)

 6. Janske

  Ik spaar nu borduurringen omdat ik graag een wandje met dit soort projecten wil doen. En dan eentje met een stuk van m’n bruidsjurk, gewoon mooie stoffen en dus ook quotes. Goeie tutorial!

 7. margje

  Hoi Shifra! Ik vind je vlogjes zo gezellig! Ik volg je nog maar pas en kan er dus veel luisteren/bekijken. En neem dus ook af en toe een kijkje op je site:-))

 8. Dit ziet er echt onwijs schattig uit! Ik heb vroeger wel geborduurd maar heb er nu echt het geduld en het zicht niet meer voor… misschien toch nog eens proberen, dit zou een superleuk project zijn denk ik!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.