GEEL GEVERFDE STOELEN

GELE STOELEN VERVENHey! Vorige week liet ik je mijn eettafel zien en daar kreeg ik ontzettend veel leuke reacties op. Maar niet alleen op de tafel, ook op de stoelen! Dit had ik helemaal niet verwacht. Veel vrienden en familieleden moeten nogal wennen aan de knalgele stoelen in de woonkamer. Snap ik wel hoor. Het is heel erg gedurfd, maar ik vind ze ontzettend tof en ze complimenteren mijn woonkamer heel erg!DIY STOELEN VERVENOorspronkelijk had ik al twee witte (verschillende) eettafelstoelen, maar nu ik sinds mei samenwoon mistte ik toch wel wat extra stoelen. Ik wilde minstens vier stoelen, maar ik wilde ook niet dat het er uitzag als een bij elkaar gegooid zooitje. Omdat ik het zo zonde vond om de huidige stoelen weg te gooien, besloot ik er expres nog twee verschillende van de kringloop bij te kopen. Het was een erg leuk karweitje om bij de kringloop naar mooie stoelen te zoeken! Uiteindelijk had ik er vier en heb ik ze mintgroen geverfd (herinner je ze nog van deze post?). Een echte vintage kleur, maar het haalde de pit heel erg uit onze woonkamer. We hebben vooral felle kleuren en mintgroen is weer een pastelkleur. Dus, met hulp van Hans (“gaan we ze nu alwéér verven?”) ben ik twee weken geleden aan het schuren en verven geslagen. En wat ben ik blij! De stoelen zijn echt perfect.GELE STOELEN VERVENAls je net als ik stoelen bij de kringloop haalt, let er goed op dat de stoel stevig is (niet wiebelt) en geen houtworm heeft. In dat geval moet je eerst nog de stoelen behandelen. Houtworm herken je overigens aan kleine gaatjes in het hout. Goed. Als je de stoelen hebt, schuur ze eerst (gebruik een schuurmachine, anders is het hele grote klus) en maak ze stofvrij met een nat doekje (met allesreiniger of ammoniak). Je hoeft bij geverfde stoelen niet per se te schuren totdat de blanke hout tevoorschijn komt; maar schuur gewoon even flink goed zodat de verf straks beter hecht. Vervolgens een laagje grondverf (hoeft niet dekkend te zijn) en eventueel nog een tweede laagje. Verf liever meerdere dunne laagjes dan één dikke, zodat je onregelmatige lagen en druipers voorkomt. Laat elke laag een paar uur drogen voordat je weer begint met verven en schuur het keer op keer even heel licht even op (en maak het stofvrij). En nu komt het leukste gedeelte! Geel verven. Ik koos de kleur “zonnebloem” van het huismerk van de Gamma (op waterbasis). Die kunnen ze daar overigens in elk ander merk mengen, maar het huismerk werkt prima!GEEL GEVEFRDE STOELEN* Ik las pas een heel leuk trucje om te voorkomen dat je kwast haren verliest tijdens het verven: haal je kwast voor het schilderen even over een stukje schuurpapier en de meeste losse haren zijn weg.
* Als je wilt dat het minder stinkt, gebruikt dan verf op waterbasis. Het dekt iets minder dan verf op terpetine basis, maar die stank.. urgh.GEEL GEVERFDE STOELENgeel geverfde stoelenOke, oke. Ik houd op over mijn gele stoelen. Maar ik ben echt heel enthousiast. Ons huisje voelt steeds meer echt van ons, steeds meer onze stijl. Ik hoorde al van meerdere mensen dat ze nu ook gele stoelen willen, wat gaaf! Stuur vooral foto’s, want ik ben heel erg benieuwd hoe het in jouw (woon)kamer staat. Liefs, Shifra

Comments

 1. ik vond ze in t mint mooier, -doe stoelen opzich-
  maar in deze kleur passen ze beter in t geheel.
  leuk dat jullie zo creatief zijn!
  liefs,
  denise

 2. Heel erg stoer, ook leuk dat het niet allemaal dezelfde stoelen zijn. ja hoor, ik hou er wel van, een beetje lef tonen in je huis, anders wordt het maar saai!!

 3. Wauw, wat ontzettend gaaf! Ik zou er zelf nooit op komen om mijn stoelen geel te verven, maar hoe geweldig staat het! Ik vind het heel erg leuk :) Leuke blog heb je ook!

 4. Ik ben helemaal fan van die stoelen! In de post over de tafel volgens mij ook al gezegd :) heel leuk en uniek juist. Met die grijze kussentjes er op is het trouwens nog extra stijlvol.

 5. Wauuuw wat een gok om ze in zo’n knalkleur te schilderen. Maar ik vind het echt HEERLIJK dat je die kleur gekozen hebt. Ik hou er echt van wanneer mensen iets kiezen wat niet heel voor de hand liggend is.

 6. Nikki

  Wat leuk om te zien dat er toch nog meer mensen zijn die geel in hun interieur toepassen, bijna iedereen in mijn omgeving vind het maar raar dat ik een muur in mijn woonkamer knalgeel heb geverfd. Heel tof!

  • Oh wat tof dat je zelfs een hele muur geel hebt! Ik heb gele driehoeken op mijn muur. Dit vinden de meeste ook raar. Haha. Maar dat zijn we natuurlijk totaaaaaaal niet;-)

 7. Aah shifra wat ben ik blij met je blog! haha Dankzij jouw krijg ik morgen eindelijk een nieuwe tafel en stoelen haha!

  • Shifra

   Ha! Wat cool! Stuur je me foto’s? (of plaats ze op je blog!). Ik ben heeeel benieuwd! xx

   • Ik ga er over bloggen! Met natuurlijk link naar jouw, aangezien jij hierin een inspiratiebron bent. We willen stijgerhout, maar hubby wilde graag ook de poten van stijgerhout. Ik riep neee, shifra had een hele mooie gemaakt. Robert dacht huh wie is shifra haha! Maar nu is hij om en vind hij dit ook mooier. Net als verschillende stoelen, ene kant komt een bankje, andere kant 3 stoelen.

    • Shifra

     Hahaha, hilarisch! Ik ben benieuwd!! Enne, wat cool, een bankje met drie stoelen! Ik ga aan mijn nieuwe tafel (die ik nog moet maken… ) ook een bankje met stoelen doen! Liefs! X

 8. Hoi
  Deze post is al een aantal jaar geleden en ik vond hem omdat ik net met mijn dochters stoelen ge upcycled heb. Wat ik me afvraag is of je er 1 of andere (en dan dus welke) ‘beschermlag’ op heb geverfd ? Vernis ? welke ?

  Zoniet, zien ze er nu nog ‘onafgebrokkeld” uit ? :)

  Heb je wel eens geprobeerd te spuiten ?

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.