Gegrilde kipsandwich met friet

Gegrilde kipburger met friet (gezond recept!) (10)Een recept dat ik al een tijdje van plan was om te delen is deze gegrilde kopsandwich met friet. Dit is mijn favoriete weekendgerecht geworden, omdat het (best) gezond is en ik nog steeds het gevoel heb dat ik iets speciaals en héél lekkers eet. En het gevoel dat ik zondig. Want die behoefte heb ik ook soms regelmatig. Gegrilde kipburger met friet (gezond recept!) (9)Ik heb in de ingrediëntenlijst weinig in grammen staan en vooral veel in handjes of stuks. Ik maak dit recept namelijk altijd een beetje op gevoel en ik heb geen idee hoeveel alles weegt.  Maar you can’t go wrong. Het wordt hoe dan ook lekker. Gegrilde kipburger met friet (gezond recept!) (8)Gegrilde kipsandwich met friet (voor 2 personen)

200 g kipfilet
olie
een handje verse basilicum
1/2 citroen
3 zongedroogde tomaatjes
2 el water
2 el mayonaise
4 sneetjes volkorenbrood
handje alfalfa
1 tomaat
700 g friet

Snijd de kipfilet in de lengte doormidden, zodat je twee dunne pakjes krijgt. Verhit olie in een pan en bak de kipfilet op middelhoog vuur gaar. Leg ze op een bord en dek af met folie (of een magnetronkap). Maal in een hakmolen de basilicum, sap van een halve citroen, zongedroogde tomaatjes, mayonaise en water tot een gladde saus. Voeg elke keer een halve eetlepel mayonaise en water toe als het te dik blijft.

Rooster het brood en snijd de tomaat in plakjes. Stapel nu de broodjes op elkaar in de volgorde: zongedroogde tomatensaus – tomaat – alfalfa – kip.  Besmeer hiervoor twee sneetjes met zongedroogde tomaatjes-saus. Beleg met plakjes tomaat, een beetje alfalfa en een kipfilet. En eindig met een boterham en steek alles vast met een prikker.

Serveer met frietjes! (En maak er ovenfrietjes van om het gezond te houden)
Gegrilde kipburger met friet (gezond recept!) (13) Gegrilde kipburger met friet (gezond recept!) (12)En weet je wat ook héél lekker is? Als we dan toch een weekendgerecht maken: naturel (ribbel) chips erbij! Ik heb dit geleerd in Amerika (door mijn vriendin en haar familie daar) die dat bij elke burger of sandwich legde. En tótdat je het zelf hebt geprobeerd, klinkt het te gek voor woorden. Maar het is LEKKER! Het zoute en knapperige van chips gecombineerd met het zachte van een broodje. Mmm. Goed, genoeg slecht gewoontes om aankomend weekend weer door te komen! Over en uit.  X Shifra

Comments

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.