Geroosterde broodjes met parmezaanse kaas & boter (als bijgerecht)

a cup of life (19)-2Als ik vrienden of familie uitnodig voor een dineetje, zet ik altijd brood op tafel naast het hoofdgerecht. Het staat zo gezellig en het is een simpele manier om elk dineetje wat luxer te maken! Ik bak wel eens deze butter buns (mijn favoriet) , maar de laatste tijd grijp ik steeds vaker uit tijdsnood naar gekocht brood. Om het dan nog net wat specialer en verser te maken, maak ik er knoflookbrood van. Maar toen een paar weken geleden vlak voor een etentje de knoflook op bleek te zijn, kwam ik met een alternatief dat misschien nog wel specialer is: boter én parmezaanse kaas! Het is heel simpel en bijna geen recept te noemen, maar het is het zo lekker dat ik het toch graag wil delen.

a cup of life (15)-2Geroosterde broodjes met parmezaanse kaas & boter (als bijgerecht)
brood*
ongezouten (room)boter
parmezaanse kaas
zout

*Het heft helemaal geen fancy vers brood te zijn; een stokbrood, voorgebakken brood of gewoon een paar boterhammen. Zodra je het roostert en bewerkt wordt elk brood speciaal! Ik gebruik zelfs gewoon wel eens oud brood. Wit brood vind ik hiervoor het allerlekkerste, maar vaak probeer ik zowel bruin als wit neer te leggen. Brood als bijgerecht Snijd de broodjes open en besmeer beide kanten rijkelijk met roomboter. Het mag best wel een flinke laag zijn, zodat het straks allemaal in het broodje kan trekken. Bestrooi met zout óf met plakjes parmezaanse kaas. a cup of life (17)Bak de broodjes in het midden van de oven ongeveer 10-15 minuten op 175 graden. Of totdat de boter helemaal in de broodjes is gesmolten en is opgenomen.

En nu komt the best part!: zet de grillstand van de oven aan en bak de broodjes nog een paar minuutjes (3-4) totdat het brood bruin en geroosterd kleurt (en zelfs een paar plekjes tegen verbrand aan). Dit maakt het brood zó crunchy en perfect!
a cup of life (18)Deze foto nam ik tussen de oven en de grill in. Hierna wordt het brood dus nog gegrild en wordt het zó knapperig. En dan heb ik het nog niet eens over de geweldige geur die je huis nu langzaam vult. Alleen daarom zou je al deze broodjes moeten bakken. De geur van warme gesmolten roomboter en gebakken brood is geweldig.
a cup of life (20)Daarna snijd ik ze in stukjes, reepjes, blokjes of schijfjes. Net wat voor brood ik gebruik. Het is best machtig brood, maar omdat het zo knapperig en hartig is blijf je er ook makkelijk van eten. Ik maak expres nooit heel veel brood, omdat ik het echt als bijgerecht wil. Maar mocht je leftovers over houden, dan kun je de volgende dag de broodjes in folie op 150 graden weer warm en knapperig krijgen.

Dit brood is zo snel klaar te maken, dat ik het last-minute maak vlak voor het eten. De rest van het eten heb ik al klaar en dan gooi ik snel het brood nog even in de oven. Terwijl de geur zich in huis verspreidt en ik alvast het drinken inschenk en klets met mijn gasten, is het brood in 15 minuutjes klaar! X Shifra

Comments

  1. Oehh dit ziet er goed uit zeg! Ik zal eens voorstellen dit als bijgerecht te maken wanneer ik zondag met mijn vriendinnen lekker ga koken :)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.