Getting back on track

a cup of life - fashionshoot - Shifra JumeletIk heb periodes dat ik ‘on track’ ben en heel gezond en goed eet. Dit zijn de meest geweldige periodes. Ik voel me ontzettend fit en echt een powerwoman. Afgewisseld met periodes dat ik heel erg off track ben en me sloom voel. Geen balans te vinden. Hoe graag ik ook weer ‘on track’ wil, het lukt gewoon niet. Daar zit ik dus nu in. Ik benijd de mensen die heel casual in het weekend een pizza-avond kunnen hebben en zonder moeite daarna de draad weer oppakken met een ‘balansdag’. Serieus, hoe doen jullie doet? Ik kan dat niet. Ik sta aan- of uit. Wat ben jij voor type?; En hoe ga jij hier mee om? Ik hoop dat het als het échte lekkere weer komt, mijn knop omgaat en ik weer wat gezondere keuzes kan maken. Tot die tijd geniet ik nog maar stiekem even van deze periode. ;-)

a cup of life - fashionshoot - Shifra Jumelet 3
a cup of life - fashionshoot - Shifra Jumelet 7 a cup of life - fashionshoot - Shifra Jumelet 6
a cup of life - fashionshoot - Shifra Jumelet 1a cup of life - fashionshoot - Shifra Jumelet 2 a cup of life - fashionshoot - Shifra Jumelet 4a cup of life - fashionshoot - Shifra Jumelet 5
Outfit details
Trui – Zara (s/s 2017)
Broek – H&M (s/s 2017)
Tas – Zara (s/s 2015)
Schoenen – H&M (s/s 2017)
Ketting – H&M (s/s 2017)
Horloge – Cluse (gekregen)

Het voelt alsof ik toch nog even een kleine disclaimer moet geven op de intro. Het gaat niet per se om afvallen of aankomen, maar met ‘on track’ bedoel ik het fit én gezond voelen. Ik wil helemaal niet afvallen. Maar ik wil me wel fit en gezond voelen, ook tijdens mijn zwangerschap.

Bedankt voor het lezen! En deel me je balans-tips en geheimen! X Shifra

Comments

 1. Ik denk dat je hier zeker niet alleen in bent! Ik vind het zelf ook super lastig namelijk.
  Een keertje de sportschool overslaan kan bij mij zomaar overgaan in een week lang niet sporten, omdat ik de rest van de week gewoonweg geen tijd heb. En dan zit je meteen zo anders in je vel! En als het dan toch allemaal even net zo loopt eet je 2 pizza’s die week (levensgenieters he) en zit je opeens in een soort negatieve sleur waar het lastig uitkomen is.
  Probleem bij mij is, is hoe langer ik niet naar de sportschool ga, hoe hoger de drempel weer wordt om daadwerkelijk te gaan. Heb ivm werken in het buitenland bijvoorbeeld 6 maanden niet in mn eigen sportschool kunnen sporten (en nauwelijks in dat waardeloze ding in het buitenland) en toen was het medaar een opgave om te gaan sporten, haha! Terwijl het echt gewoon een dingetje in je hoofd is. That’s it.

  Dus ja. Ook hier moeite.

 2. Wat een mooie foto’s en een prachtige outfit! Ik kan me voorstellen dat het soms een beetje zwart-wit voelt: of helemaal gezond en in balans of veel genieten van lekkere dingen. Zelf heb ik de neiging om te veel voor gezond/te weinig eten te kiezen, dus bij mij is de balans er in die zin een beetje uit ;)

 3. Ik sta meestal uit en moet dringend eens werk maken van terug on track geraken. Fit en gezond is inderdaad veel belangrijker dan focussen op gewicht. Geniet nog van je zwangerschap, nu zit je aan de maanden met (normaal gezien) de minste kwaaltjes, zeker?

 4. Ik heb nu door de zwangerschap zoveel zin in ongezonde dingen en mijn discipline is ver te zoeken. Oeps! Tel daar het weinig sporten door energiegebrek bij op en ik voel me niet altijd even fit. Ik wil ook weer back on track zien te raken!

 5. Je straalt! Wat een super leuke outfit, ik vind je broek heel tof.
  Ik herken het heel erg, meestal door de weeks heb ik balans met mijn eetpatroon, drink ik genoeg water etc. En in het weekend ga ik snel lekkere snacks erbij pakken helaas.
  Liefs,
  Evelien

  • Shifra

   Dat klinkt juist als best wel balans toch? :) Of ga je extreem los in het weekend? Tenminste, ik zou het heel graag zou bij mij zelf zo willen zien. Doordeweeks heel netjes eten en in het weekend extra’s!

 6. Wat een geweldige foto’s! Je straalt en ziet er heel mooi uit. De broek is echt favoriet, wat een leuke kleur ook. De muiltjes zijn schoenen die ik zelf niet gauw uit zou zoeken, maar wauw, ze staan je zo goed!

  • Shifra

   Dankjewel!! Ze lopen alleen verschrikkelijk. Whaha. Terwijl ze er juist zo comfortabel uit zien. :(

 7. Lianne

  Ik heb 3 maanden met een personal trainer gesport en dan kan ik het prima volhouden maar dan zit er iemand achter me reed ana om het zo te zeggen. De 3 maanden zijn nu voorbij en ik zie het zo gebeuren dat ik elke dag weer lekkers eet haha

 8. De enige manier voor mij om dit een beetje te voorkomen is heel bewust boodschappen te doen. Dan kan ik wel kiezen voor een makkelijke dag, maar dan is het tenminste niet helemaal verloren.

 9. Een goed voornemen. Ik heb mij tijdens mijn zwangerschap helemaal laten gaan en ben nu nog niet terug op gewicht. Mocht ik ooit weer zwanger raken wil ik gezond blijven eten en blijven bewegen.
  Liefs

 10. Haha succes daarmee icm je zwangerschapscravings. :’) Nee gekheid, je ziet er nu hartstikke fit en glowy uit (hello zwangerschapsglow!) en ik denk dat je naast de verzetjes die je zoekt in Fruitella, McFlurry’s en weet ik het wat nog meer, je het vast niet de spuigaten uit zult laten lopen. Ik ben overigens 10 kilo aangekomen in mijn zwangerschap en ik heb er ook gewoon van genoten. Ik denk dat wij wel een vergelijkbare lichaamsbouw hebben en dat het bij jou dus ook wel goed zal komen. Oh en die kilo’s was ik daarna ook vrij vlot weer kwijt (die baby die je zal gaan baren weegt ook wel een paar kilo’s, en het vruchtwater ook). Dus daar zou ik me niet te druk om maken als ik jou was. Lekker van genieten, deze zwangerschap maak je maar één keer mee!

  • Shifra

   Haha, dankjewel! Lief! Maar het gaat me stiekem ook niet om de kilo’s (Zie laatste alinea!)

 11. Anne

  Wat een superleuke foto’s! Lekker stoer.
  En ik denk dat bijna iedereen wel periodes heeft waarin sporten minder makkelijk gaat en je even minder zin hebt om op te letten qua eten. Qua fit voelen merk ik in elk geval dat het mooie weer erg helpt;)

 12. Desiree

  Goh, ik herken mezelf helemaal in jou! Die periodes dat je je fit en gezond voelt en sterk en onuitputtelijk energiek zijn fantastisch! Maar wat zijn ze moeilijk terug te krijgen als je eenmaal in zo’n minder fijne periode zit…
  Zwangerschapscravings helpen echt niet, haha! Hopelijk gaat het mooie weer wel snel een handje helpen, ik ga voor ons duimen :D
  Voor nu vooral genieten van de kleine dingen, van je zwangerschap en van het feit dat je dit met je lieve man mag delen. Daar put je ook energie uit.
  Liefs xx

 13. Martine

  Herkenbaar!
  Wat ik zelf in de loop der jaren heb geleerd, is dat de situatie waarin ik op een bepaald moment zit, ook heel erg meespeelt.
  Momenteel zit ik a. midden in verbouwing b. zitten wij in een tijdelijk onderkomen met maar 1% van onze eigen spullen.
  Dat werkt enorm door op mijn vermogen tot het maken van gezonde, verantwoorde keuzes.
  Toen ik in 2014 thuis kwam te zitten met een burn-out kon ik ook de juiste keuzes niet maken.
  Maar nu ik dat weet accepteer ik dat en geef ik mijzelf de ruimte even niet “on track” te zijn.
  Er komt een einde aan de verbouwing en ik weet dat zodra ik in mijn nieuwe keuken ben, ik echt wel dat gezonde bananenbrood weer ga maken en weer vol overtuiging nee kan zeggen tegen de frietjes mayo.
  Maar nu even niet ;-)
  Ook daarin zit altijd een golf beweging.
  En by the way, je ziet er Fantastisch uit!

 14. Eveline

  Wat een prachtige foto’s, locatie en outfit!
  Ik heb dat ook enorm, lukt gewoon niet om dan weer aan te zijn… Maar… Nu sinds een paar dagen is de knop na weken (maanden🙊) weer (tijdelijk?!) om! Dat moment komt wel weer voor jou ook denk ik? Tamdenpoetsen na het avondeten helpy bij mij wel aardig..

 15. Ilse

  Wauw, wat een mooie outfit. En ik heb niet echt tips voor je want bij mij gaat het ook echt op en neer.

 16. Omg dat ben ik. Behalve dan het zwangerzijn gedeelte. Ik heb weer echt zo’n slechte periode! Ik eet frietjes en erna een ijsje en dan heb ik nog zin in chips dus ja kan gewoon. En erna voel ik me slecht. Haha. Maar bij mij is het dus ook in periodes. Er zijn tijden dat ik prima overleef op havermout en crackers en soep. Alleen nu niet. Nu is het bokes met choco, belegde broodjes en veel vettige troep. Ach ja, ik troost mezelf met de gedachte dat het wel weer beter zal gaan.
  Kan je helaas niet helpen. Ik bedacht eerder bijvoorbeeld om kleine dingen te veranderen. Zelf gezondere koekjes maken. Maar als ik zin heb in chocolate chip cookies moeten het ook echt ongezonde chocolate chip cookies zijn. Haha :p Owkeej.

 17. Cindy

  Je straalt mama to be! Ik ben echt iemand die op maandag verzint om te gaan diëten om vervolgens op donderdag (de dag nadat ik keihard die avond heb gesport) het compleet te laten varen, zoals vandaag. Maar ik had mijn dag niet: ik was moe, sliep overdag (gelukkig was oppasoma er voor Mels) en tja.. Shitday. Dan heb ik geen fut om alles weer op te pakken, maar ik had wel extra rauwkost vanavond op bij het avondeten, gewoon AVG. Morgen gaan we een weekendje weg met zijn drieën, dan zie ik het wel… Ik begin gewoon gezond ‘s ochtends en ‘s avonds weer keihard aan de pizza haha!

 18. Femke

  Wat straal je! & wat een mooie broek, ik kan hem alleen niet vinden op de H&M site :(

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.