Geverfde opbergdozen

opbergdozen knutselenIk ben de laatste tijd heel erg gefocust op opruimen en organiseren (ik voel mij een soort Marie Kondo). Mijn studie is klaar (YES!) en ik hoef ik niet meer honderd dingen tegelijkertijd te doen. Ik kan mij meer focussen op een normaal werkend leven (wat verlang ik er al 2 jaar na om deze woorden uit te kunnen spreken). En ik vind het heerlijk! Maar ondertussen voelt mijn hoofd nog hartstikke vol, omdat mijn huis verre van georganiseerd is. Dus opruimen en orde aanbrengen in dat huis van mij staat bovenaan mijn lijst. En dat begint nátuurlijk met mooie opbergdozen (in mijn leven dan.). geverfde opbergdozen (31)Ik kocht deze opbergdozen, die je toevallig zelf in elkaar kunt zetten en dat was wel extra makkelijk.
Hierboven op de foto zie je posterverf staan die ik uitprobeerde voor dit project (de kleuren zijn namelijk heel mooi!), maar dat was niet zo geschikt. Het was te dun en het had daardoor veel lagen nodig. Iedere andere verf kun je prima gebruiken, zoals acrylverf. geverfde opbergdozen (28)Ik ben de laatste tijd groot fan geworden van behang, er zijn zoveel mooie printjes! Daarom vond ik het leuk om op deze dozen twee van mijn favoriete behang (na) te schilderen: bananenbladeren en gele bloemetjes.  (Mocht je deze printjes niet heel leuk vinden, er is nog zoveel meer mooi behang! Zie deze post voor meer inspiratie.) Laat je niet ontmoedigen door het gevoel dat je misschien niet kan verven of dat het er te lastig uit ziet. Ik heb het ook allemaal niet precies na geverfd en ik heb de punten die te lastig zijn achterwege gelaten (zoals de kleurschakeringen in de bananenbladeren. Ha. Daar ging ik mijzelf écht niet aan wagen.) geverfde opbergdozen (12)De dozen hebben een gladde afwerking waardoor de verf er niet zo goed intrekt en er een beetje op blijft liggen. Ik heb ze heel licht opgeschuurd met heel fijn schuurpapier (of een schuurblokje) en even afgestoft.geverfde opbergdozen (18)Voor de palmbladeren, printte ik de behangprint op a4 formaat en tekende ik het lichtjes voor. In elk blad schreef ik de letters LG of DG (lichtgroen of donkergroen), om later nog te weten welke kleur welk blad zou krijgen. geverfde opbergdozen (19)Begin met het verven van de lichtste bladeren, en kleur vervolgens de donkere bladeren in. Daarna heb ik nog dunne steeltjes in de bladeren zelf geverfd, met een mengsel van geel en wit. (Verkijk je er niet op, dit is nog best veel werk. Maar het is écht heel leuk om te doen!)geverfde opbergdozen (23)De gele bloemetjes zijn heel wat makkelijker om te schilderen. Maak donkergrijze verf aan en schilder uit de hand dunne takjes. Laat drogen en schilder vervolgens met gele verf kleine bloemetjes aan de takken.geverfde opbergdozen (24) Ik ben heel blij met deze opbergdozen! Ze staan zó chique. De komende tijd ga ik nog veel meer organiseren! Er moeten honderden foto’s worden ingeplakt in albums, de opbergkamer  werkkamer moet worden opgeruimd en die laatste stapel verhuisdozen moet ik ook maar eens uitpakken…  Liefs, Shifra

Dit artikel schreef ik oorspronkelijk voor de HEMAblog en ik vond het leuk hem hier ook te delen! Bekijk hier welke artikelen ik én andere-bijna-net-zo-leuke-bloggers nog meer voor hen schrijven!

Comments

  1. Ik vind de doos met de gele bloemetjes erg mooi! Normaal gezien vind ik zulke dozen niet zo leuk, maar door ze zelf te verven kun je het helemaal afstemmen op je eigen inrichting.

  2. Leuk gedaan! Normaal gesproken houd ik niet zo van gekleurde dozen, maar door ze zelf te verven, kun je echt maken wat je zelf wilt! Zo past het ook nog in jouw eigen interieur, haha. Zijn die dozen trouwens ook van de HEMA?

  3. Sandra

    Het idee vind ik heel erg leuk. Zelf zou ik het alleen niet zo snel doen. Ik houd namelijk heel erg van rust en voor mij zou dit veel te druk zijn in mijn boekenkast of welke kast dan ook :o)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.