GEZOND IJS IN TWEE MINUTEN

Ja, je leest het echt goed! Gezond ijs in maar twee minuten. Het kan. Haha! Gisteravond op Instagram reageerde al mensen met ‘droomijs’, en ja, dat is het ook echt! Het is heerlijk ijs wat je in een handomdraai vers op tafel zet. Ik laat vandaag zien hoe ik aardbeienijs maak, maar je kunt natuurlijk variëren met elk ander soort bevroren fruit en topping! Have fun! Liefs, Shifra

Comments

 1. Het ziet er goddelijk uit! Ik wil het echt een keer proberen, maar kan het ook met een staafmixer?
  Liefs, Tessa

  • Shifra

   Meestal zit er bij je staafmixer accessoires, zoals deze hakmolen. Die heb je eigenlijk wel nodig om het bevroren fruit in stukjes te kunnen krijgen. Dus ik denk eigenlijk niet dat het lukt, net als een blender, daar werkt het ook niet mee. Helaas. :(

  • Ik maak weleens ijs van bevroren banaan met mijn staafmixer, dat luk wel hoor. Je hebt alleen iets meer geduld nodig dan met een blender, steeds een klein beetje toevoegen i.p.v. al het bevroren fruit in één keer, dat werkt niet.

 2. Haha wat leuk! Ik heb dit recept meestal als smoothie in de ochtend :D met een klein beetje water erdoor dan kan het makkelijk door een rietje. Lekker!

  • Shifra

   Maar dan zonder bevroren aardbeien denk ik. :-) Dat is namelijk inderdaad het recept van (groene) smoothies. :-) X

 3. Hey, ‘t ziet er echt super lekker uit!
  Even een vraagje, kan je het nog bewaren in de vriezer of koelkast, of moet je het meteen opeten?
  Groetjes, Hanny

 4. Jaaa, ik zag het al op Instagram! Super gemakkelijk. Ik heb dit ooit “per ongeluk” gemaakt bij het maken van een smoothie, mijn fruit was nog bevroren, haha. Maar heb er toen laten ontdooien. Volgende keer gewoon zo opeten dus :)

 5. Nou inderdaad, snel en lekker! En zelfs voor een suiker- en lactose nono zoals ik wel te doen (met lactosevrije yoghurt dan he).

  • Shifra

   Jaaaa, zeker ook voor dat soort gevallen is dit ideaal! Bananenijs (dus enkel bevroren bananen mixen) is ook perfect als je dus of die lactose vrije yoghurt niet kunt vinden/in huis hebt, of toevallig ook nog veganistische eters heb.

   En wat leuk dat je het al geprobeerd hebt!! ;-) Liefs, Shifra

 6. Jannieneke

  Super leuk filmpje heb je gemaakt! Ik maak het zelf ook wel eens en gebruik daarvoor gewoon mijn staafmixer. Het enige waar je dan extra op moet letten dat je een hoge kan (maatbeker) gebruikt en dat je de yoghurt en het (bevroren) fruit in laagjes doet. Dan mixt het makkelijker.

 7. Sinds dit ijs op je blog ter sprake kwam, zit ik al in volle spanning te wachten op het recept. Zo simpel en het ziet er zo lekker uit! Ik maakte ooit zelf ijs met banaan en nutella en dat was ook echt heerlijk.

 8. Oooh wat presenteer je dat leuk!
  Lijkt me superrrrlekkerrr, en easydepeasy; hou ik van! Ik ga dit zeker maken! :-D
  sterker nog, ik denk dat ik zo naar de Appie ga om bevroren fruit en yoghurt op te halen.

 9. Yvon

  Leuk om d.m.v de foto’s de week weer te zien.
  En ik ga dit ijs eens uitproberen want het lijkt me heerlijk.
  Een zeer fijne week toegewenst.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.