Makkelijke DIY: gouden plantenhanger

Plantenhanger zelf makenVorig jaar zag ik deze leuke bloempot. Te duur voor ons op dit moment, maar zó leuk. Ik heb er toen natuurlijk over nagedacht om hem te DIYen, maar ik kwam de juiste bloempot maar niet tegen. En daarna heb ik het uit mijn hoofd gezet, zo gaat het met veel projecten. Maar vorige week kwam ik wél de juiste bloempot tegen die perfect was voor deze DIY! Binnen 10 minuten hing hij op! 

Plantenhanger zelf makenJe hebt nodig:

– boormachine (met boortje 5 mm)
– haak
– staaldraad
– bloempot (ik kocht hem bij Xenos, maar je kunt ook een andere bloempot zelf goud spuiten)
– tape
– stift
– plug

Plantenhanger zelf makenZet met een stift twee kruisjes op de plek waar je wilt boren. Plak de plekken aan de buitenkant af met tape, zodat het boortje straks niet slipt. Boor van buiten naar binnen gaten in de bloempot.

Plantenhanger zelf makenHaal het staaldraad er aan beide kanten doorheen en leg binnenin een knoop. Zet er als laatste een plant in (en leg eventueel wat hydrokorrels op de bodem).Plantenhanger zelf maken
Boor een gat een in het plafond, doe een plug erin en schroef de haak in de plug. Hang de plant eraan en klaar!

Veel van dit soort hangende bloempotten hebben 3 hangpunten voor extra stabiliteit. Mijn plant is licht (hedera) dus dit was niet nodig, maar je kunt het ook doen omdat je het mooier vindt.
Plantenhanger zelf maken Ik had eigenlijk nog helemaal geen plek bedacht voor deze bloempot. Ik vond hem gewoon mooi. Dus ik heb Hans met zijn lange arm door het huis laten slepen met de bloempot (“iets naar links, nee iets naar boven”) en uiteindelijk vond ik hem in de slaapkamer voor het raam het mooiste. Hij hangt bij mij niet aan een haak, maar aan een de rails van een gordijn.

Ik vind het fijn om wat meer groen in de slaapkamer te hebben. Ik weet alleen niet of de hedera het voor het raam (op het zuiden) overleeft, dus misschien vervang ik hem nog met een goede (nep)plant. Het is geen grote DIY, maar ik vond het leuk hem toch te delen! X Shifra

 

 

Comments

 1. Super gave diy, en lekker makkelijk. Ik ben helemaal fan van bloemen en planten in huis dus dit is zeker een leuk idee om ook eens te doen!

 2. Yvon

  Een zeer leuke bloempot, ik zag deze bij Xenos ook al in de folder staan.
  Kan hier zoiets niet kwijt, want hangplanten gaan bij mij allemaal dood, omdat het te donker in huis is.

  • Shifra

   Oh, wat jammer! Misschien een mooie nepplant kopen? Goede nepplanten zijn net echt.

 3. Heel leuk idee! Ik heb zelf geen gouden items in huis, terwijl ik het bij jou echt ontzettend leuk vind staan!

  • Shifra

   Gewoon doen! Goud staat altijd, zolang je het maar genoeg gebruikt in je huis (Zodat het niet lijkt alsof je ooit een keertje per ongeluk iets gouds heb gekocht).

 4. Zoiets wil ik nog steeds voor buiten maken, want mijn hang fuchias staan nu op tafel. heb alleen nog geen mooie pot gevonden hier, die bij de rest van mijn potten past. Komt vast nog wel! Dit is in elk geval een heel mooi idee.

 5. Fleur

  Wow super leuk! Dus je kan best makkelijk door ijzer heen boren? Ik wil altijd nog extra gaten boren in mijn hyllis ikea stellingskast, maar wist niet of dit zo makkelijk ging.

  Het ziet er super mooi uit zo’n hangpot :)

  • Shifra

   Yes! In principe kan dit gewoon. :) En volgens mij lukt dat zeker wel bij een Ikea-kast, dat is ook niet zo heel dik ijzer.

  • Shifra

   Ik hoop het! Tot nu toe zijn alle planten voor dit raam nog dood gegaan.. Mimimi. Tuin op het zuiden, versterkt door een raam, branden planten echt weg. :( Maar ik ga het in de gaten houden, als ik zie dat het fout gaat grijp ik op tijd in :) Tot die tijd blijft hij!

 6. stefan

  Hoi,
  net je blog ontdekt omdat ik opzoek ben naar een potje dat hangt en google stuurde me hier heen! Leuk artikel maar ook ik vraag me af hoe je de pot uiteindelijk bevestigd hebt.
  groetjes,
  stefan

  • Shifra

   Hoi Stefan! Je bedoelt hoe ik hem aan de muur heb bevestigd? Ik heb hem aan een simpele haak (schroefhaak) aan de muur gehangen:)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.