Hoe bestel je goedkoop spullen uit Amerika?

hoe bestel je een pakketje uit amerika (4)

Steeds vaker heb ik spullen nodig uit Amerika die niet hier in Nederland te verkrijgen zijn, of heel duur zijn. Nu heb je natuurlijk Ebay, wat ideaal is, maar daar staat lang niet alles op. Plus de verzendkosten zijn soms zo hoog. Ik had iets nodig waardoor ik goedkoop alle spullen die ik maar wilde bij alle Amerikaanse bedrijven kon bestellen. Er zijn verschillende manieren en ik heb (tot nu toe) de goedkoopste manier gevonden om spullen vanuit Amerika hier in Nederland te krijgen. Het werkt ontzettend goed! En ik ben zo enthousiast dat ik graag mijn manier deel! Wellicht moedigt dit je aan om zelf ook eens iets uit Amerika bestellen.

hoe bestel je een pakketje uit amerika (1)Ik bestelde mijn pakketjes met een postbus! Voor een maand kreeg ik een Amerikaanse postbus  toegewezen waar ik mijn pakketjes naar toe kon laten sturen. Het bedrijf wat daar achter zat verstuurde de pakketjes vervolgens weer naar Nederland! Hierdoor had ik helemaal geen beperkingen en kon ik eigenlijk bij elk bedrijf bestellen! Van kledingmerken en schoenen tot aan materialen en gereedschap. Wat een vrijheid! Op internet zijn verschillende bedrijven die een postbus aanbieden. Daarom heb ik eerst heel lang vergeleken, ervaringen gelezen en uiteindelijk had ik de goedkoopste postbus gevonden. Die nog netter werkte dan ik verwachtte. (Het lijkt bijna een advertorial, maar ik ben zó enthousiast!) Let op dat het geen echte postbus is, maar meer een soort kamernummer. Dit betekent dat bedrijven die niet naar postbussen versturen, wel hiernaartoe versturen.

hoe bestel je een pakketje uit amerikaHet bedrijf heet Shipito. Je maakt een account aan en vrijwel direct krijg je een adres toegewezen. Op dit moment hoef je nog niets te betalen.
hoe bestel je een pakketje uit amerika2Je kunt kiezen voor twee verschillende manieren van verzending: als je maar één pakketje wil laten doorsturen betaal je alleen de verzendkosten van Amerika naar Nederland. Je kunt dan ook maar één pakketje tegelijk in je postbus hebben. Wil je meerdere pakketjes versturen, dan is het handiger om ze te laten samenvoegen in één doos (dat scheelt énorm in de verzendkosten) en daarvoor vragen ze 10 dollar per maand. Je hoeft niet per se een creditcard te hebben, Paypal of een bankoverschrijving is ook mogelijk. Ik bestelde meerdere pakketjes, dus ik koos voor het abonnement van één maand. Op de dag dat ik mijn postbus adres had, heb ik gelijk alle pakketjes besteld zodat ik zekerheid had dat alles binnen een maand geregeld kon worden. De verzending binnen Amerika duurt namelijk wel langer, soms wel een week.
hoe bestel je een pakketje uit amerika1Deze optie vond ik echt ongelofelijk. In het account kun je aanvinken dat de pakketjes moeten worden opengemaakt en dat er foto’s gemaakt moeten worden. Je krijgt dan drie foto’s in je account te zien van elk pakketje! (Wat écht heel leuk is om te zien! Ik vond het hilarisch om mijn schoenen daar op de foto te zien.) En heel erg makkelijk natuurlijk, want het kan zijn dat een bedrijf het verkeerde heeft gestuurd. Nu zag ik dat er veel karton om mijn schoenen heen zaten, wat ik al verwachtte, en dat kost ruimte en gewicht in verzending. Dus ik vinkte in mijn profiel aan dat de verpakking mag worden weggegooid, en enkel het product in de doos verzonden moet worden. Bizar allemaal he? Zoals je op de foto hierboven ziet paste alles in één doos.
hoe bestel je een pakketje uit amerika (3)

Nu is dit niet allemaal gratis. Elke handeling die het bedrijf moet verrichten kost een paar dollar en daarin moet je dus een beetje opletten. Het loopt snel op en dat wil je natuurlijk niet. Per pakketje dat aankomt op je postbus betaal je 1 dollar voor het doorsturen (bovenop de verzendkosten). Wil je de pakketjes laten samenvoegen in een doos, dan betaal je 2 dollar per pakketje. Dus twee pakketjes in één doos laten verzenden kost 4 dollar. Het maken van de foto’s kost ook 1 dollar per pakketje. Ik vind het allemaal kleine en nette bedragen, maar ik hield wel heel erg in de gaten dat het niet te ver opliep. Er zijn nog meer (luxere) functies, waar ik geen ervaring mee heb, zoals bijvoorbeeld dat ze meer foto’s van je pakketje maken.

Als laatste handeling moet je verplicht ook nog de douaneformulieren invullen. In dat formulier geef je de waarde aan van de spullen en de douane (in Nederland) berekent vervolgens de kosten. Daarna geef je in het account de opdracht dat je pakketje verstuurd mag worden. En dat ging bij mij óntzettend snel! Op maandagavond (23:o0!) gaf ik de opdracht, en woensdagochtend had ik het pakketje in huis. Wauw! Het pakketje kwam heel goed ingepakt binnen. Overal zat bubbelpapier omheen en het zag er allemaal gewoon heel goed uit.hoe bestel je een pakketje uit amerika (5)Ik heb uiteindelijk drie paar schoenen besteld (ook een paar schoenen voor mijn moeder) en Hans heeft gereedschap besteld. Uiteindelijk kostte de verzending (en douanekosten) alles in totaal 110 dollar en bespaarde ik daarmee ongeveer 300 euro (als ik de spullen in Nederland had gekocht). Echt heel veel dus! Even voor de duidelijkheid: die 110 dollar bestaat dus uit douane kosten voor drie paar schoenen en voor meerdere grote gereedschap stukken voor Hans, de verzendkosten van al die spullen (zijn gereedschap was jammergenoeg dus heel zwaar! = duurder) en de kosten voor het lidmaatschap (10 dollar), het maken van foto’s (een paar dollar) en het samenvoegen van de pakketjes.

(EDIT: Ik heb nu al meerdere keren pakketjes besteld en ik kom nooit onder de 50 dollar verzendkosten uit. Het is een soort startbedrag. Als je dus maar één pakketje koopt is het heel duur. Maar zodra je meerdere spullen koopt, loopt het bedrag aan verzendkosten niet snel veel op. Daarom was ik dus bij de eerste verzending “maar” 110 dollar kwijt voor een heel aantal verschillende spullen.)

Ik kreeg er helemaal de koopkriebels van en wilde gelijk alles wel in Amerika bestellen. Het voelde alsof er deuren voor mij open gingen nu ik zoveel vrijheid had. Uiteindelijk heb ik alleen besteld wat ik al heel lang graag wilde, Minnetonka’s. In de toekomst wil ik meer gaan bestellen! Sommige materialen voor DIY projecten zijn lastig (of alleen tegen een hoge prijs) hier te verkrijgen. Mocht je nog vragen hebben, laat het weten in de comments. Dan probeer ik in ieder geval mijn ervaringen te delen. :) xx- Shifra

Comments

  • Shifra

   Heel verschillend! Amazon (daar is veel te verkrijgen, ook bijv. Martha Stewart- spullen), Target, Wallmart, Home Depot, maar ook webshops voor kleding of schoenen. Zoals Minnetonka, Modcloth enz.

 1. Wat fijn dat je dit deelt, ik had geen idee dat dit mogelijk was. Ik dacht trouwens dat douane kosten altijd ontzettend hoog waren, maar dat valt dan blijkbaar wel mee. Ik weet niet of ik het zou durven heb meestal veel pech met pakjes en bestelen in het buitenland, haha.

  • Shifra

   Douane kosten zijn hoog op het moment dat je iets bestelt bij een webshop en ze geen formulier invullen (wat vaak gebeurt). Als de douane dán je pakketje eruit vist ben je niet alleen de douane kosten kwijt, maar ook een boete. Dit heb ik bijvoorbeeld wel eens gehad bij Modcloth jurkjes, die toen wel érg duur werden. :(

 2. Haha wat een leuke en creatieve manier om zo goedkoop mogelijk spullen vanuit Amerika te laten overkomen. Misschien ga ik het ook eens proberen.

 3. Wow, wat een fantastische tip! Ik wil ook altijd zo veel bestellen uit Amerika, maar die verzendkosten joh… pffft! Ik ga eens op deze site kijken. Ik ben in ieder geval enthousiast want het klinkt goed!

  • Shifra

   Ja, joh, die verzendkosten zijn verschrikkelijk. Soms duurder dan het pakketje zelf. Huil. Ik vind dit een heerlijke oplossing!

 4. Yvon

  Ontzettend bedankt, ik ga dit straks eens uitproberen, want ik bestel ook wel eens iets in Amerika, en zoals je al aangeeft de kosten zijn behoorlijk hoog.

 5. Oooh ik weet nog dat ik lang geleden ook eens zo’n site ging gebruiken! Maar ik vond het toen alsnog behoorlijk kostelijk. Waarvoor is die €110 precies? Voor het ‘huren’ van de postbus voor een bepaalde tijd en doorsturen van 1 pakketje? Zeker voor waardevolle spullen die daar echt veel goedkoper zijn lijkt het me wel echt handig! Alleen vraag ik me af of je op deze manier meer of minder kans hebt om douanekosten te moeten betalen? Dat maakt me altijd een beetje bang om van buiten Europa te bestellen, hoewel ik voorlopig altijd bespaard ben daarvan! :) X

  • Shifra

   Hey Frauke! In de 4e alinea staat uitgelegd wat het doorsturen van pakketjes kost! Die 110 euro had betrekking op mij, dat is wat ik in totaal heb betaald voor al mijn pakketjes, inclusief douane kosten. Dit staat uitgelegd in de laatste twee alinea’s. En die alinea’s beantwoorden ook gelijk je laatste vraag! Douanekosten moet je altijd betalen, alleen als je het vooraf eerlijk aangeeft, zijn de kosten niet zo hoog. ;-) Als je het niet invult en daarna wordt gepakt door de douane, dan krijg je een boete. En dan is het wel veel ja.

 6. Wat een geniale service! Ik ga meteen kijken of zoiets ook in Australië bestaat, daar had ik namelijk een paar fijne webshops gevonden en die verzendkosten zijn echt om te janken…
  Thanks for sharing ♡

  • Shifra

   Graag gedaan! Ik baalde ook altijd zo van de verzendkosten en alle kosten die erbij kwamen. :( Ik ben heel enthousiast met deze service! Als je iets dergelijks in Australië vindt, zou je het hier dan ook nog even willen delen? Wellicht zijn er meer geïnteresseerd in!

 7. Wat een goed idee, alleen ik durf bijna nooit iets te kopen in Amerika , want een kennis van ons heeft toen echt gigantisch veel bij moeten betalen.

  • Shifra

   Ja, dat zijn dus de douanekosten.. :( Vooraf een formulier invullen, en dan sta je niet meer voor dat soort ‘verrassingen’.

 8. Ilse

  Wat een handige tip, zie zoveel leuke dingen uit Amerika voorbij komen dus misschien ook maar eens wat bestellen!

 9. Wat fijn dat er een alternatief is! Ik moet mezelf echt bedwingen om niet naar de site van Sephora te gaan.

 10. Mirte

  “Steeds vaker heb ik spullen ””’nodig””’ uit Amerika…” Firstworldproblems much.

  • Shifra

   Je zegt toch ook dat je bijvoorbeeld fruit “nodig” hebt? :-) “Nodig” is een heel relatief woord. Een huis heb je ook niet per se nodig. Maar zou toch te gek zijn als je voor elke keer het woord ‘nodig’ gebruikt, te moeten vertellen dat je het ‘eigenlijk niet nodig hebt, want in Afrika hebben ze dingen pas écht nodig. Dus eigenlijk zou ik het gewoon heel handig vinden om te hebben.’ Ga maar gewoon uit van de goede intenties! ;-) En zeur niet zo.

 11. Wow wat een handige manier zeg! Ik wist helemaal niet dat het kon. Ik denk dat ik het binnenkort ook maar even uit ga proberen. Zo te horen scheelt het best veel geld.

 12. Oh wat goed! Ik vind dat ook wel het nadeel aan Amerika. Het is me eens overkomen dat ik een armbandje opgestuurd krijg en de invoerkosten hoger waren dan de armband waard was. Dus ik ben er erg voorzichtig mee. Dit klinkt inderdaad wel interessant!

 13. Wat handig zeg, ik wist helemaal niet dat dat kon! Fijn dat je alles zo gedetailleerd hebt uitgelegd ook! :)

 14. Geweldig. Ik wilde voor mijn website ook al enige tijd bestellen uit Amerika. Ik durfde elke keer niet. Het is goedkoper. En hoe jij het hebt gedaan geweldig.

 15. Wat geniaal eigenlijk! Ik heb laatst nog heerlijke Minnetonka’s in de sale gekocht, wat ook goed te doen is, maar voor een volgende paar ga ik dit zeker in overweging nemen, als het zoveel geld scheelt dan is het dat vast waard!

 16. Handige tip, al vind ik 110 dollar nog behoorlijk veel, haha. Ik zou bijvoorbeeld wel bij Hot Topic willen bestellen maar de verzendkosten daar zijn “maar” 50 dollar en dat houdt me al tegen om het te doen. Als je echt meerdere dingen uit Amerika moet hebben dan is dit natuurlijk wel een handige manier om kosten te besparen maar ik heb tot nu toe nog niet iets wat ik zo hard nodig heb dat ik er zoveel verzendkosten voor wil betalen, haha

  • Shifra

   110 dollar zijn niet verzendkosten. ;-) Laatste alinea leg ik uit waar die kosten in zitten, als je er meer over wilt lezen. Maar dat zijn dus de douane kosten (dus de belasting, de invoerkosten) + de kosten voor het verzenden en het foto’s maken e.d. Als je ziet hoeveel ik heb gekocht, is dat dus niet veel. :-) Belasting betalen moet je altijd. Hoe meer producten, hoe meer belasting. Daarnaast waren de verzendkosten nu nog best hoog, want Hans zijn gereedschap was heel zwaar (hij had echt een boormachine bijv. gekocht).

 17. Wat een geweldig idee. Sheila (mijn mede-blogger) besteld heel vaak dingen in Amerika, maar moet dat altijd via iemand doen. Dat hoeft zo niet meer, en scheelt haar waarschijnlijk een hoop boetes, die ze nu wel regelmatig moet betalen.

 18. Wat een leuk en interessant artikel :) Het lijkt mij ook wel wat. Wel ben ik benieuwd naar de invoerkosten/douanekosten. Hoe hoog waren deze? Dit is toch een bepaald percentage? Alvast bedankt voor je reactie.

 19. Karolien

  Hoi Shifra, dank voor de tip! Weet je of je zo ook shampoo’s kunt bestellen in Amerika (ivm regels rondom vloeistoffen)? Dank alvast voor je reactie!

 20. Marianne

  ik zag dat het gereedschap in USA bij Home Depot oa gewoon soms 300 $ goedkoper is.
  maar ik kon me niet voorstellen dat het overhalen naar NL te doen was. Na één keer daar iets gekocht te hebben en uiteindelijk het dubbele kwijt te zijn geweest dacht ik …nooit meer.
  Home Depot is een droomwinkel voor DIY gereedschap
  toch maar eens proberen en kijken of het net zo goed uitpakt als bij jou :-)

  groetjes en dank van deze DIY woman,

  Marianne

 21. eline

  hoihoi,
  je hebt het over een formulier invullen omdat anders je douanekosten erg hoog kunnen worden. kun je uitleggen wat je bedoeld met dat formulier en waar je dat kan invullen enzo haha?

  Liefss

 22. Nadine

  Thanks voor de super interessante informatie!

  Vraagje.. hoe lang kan het bedrijf pakjes bewaren voordat ze samengevoegd worden? Bijvoorbeeld ik bestel vandaag iets op ebay, morgen weer en over 4 dagen weer. willen ze daar dan op wachten? en hoe weten ze dat?

  Hoor graag van je en alvast bedankt

  • Shifra

   Zolang je betaalt kunnen ze oneindig lang bewaren. Je betaalt 10 dollar per maand (eerste pakketje is de eerste 180 dagen gratis). Alles wordt pas verstuurd als jij dat aangeeft in je account, tot die tijd bewaren we ze het en rekenen ze dus daarvoor geld.

  • Tal

   Ja, ben ik ook erg benieuwd naar. Enorme drang om Minnetonka’s te bestellen voor mini me en mijzelf! Zit al weken er van weg te dromen maar stel het uit omdat de verzendkosten mij zo tegenhouden…
   Alvast bedankt Shifra!

 23. jamilla

  Als ik een pakje berekend van 2kg van 40x20x20 kom ik nog op €54 verzenden. Hoe heb jij het voor elkaar gekregen zo goedkoop?:)

  • Shifra

   Je zit altijd met een soort startbedrag, daar ben ik ook pas recent achter gekomen. Het staat nergens geschreven, maar ik merk dat ik nooit (hoe klein het paketje ook is) onder de 50 euro uit kom. Als je dus maar één pakketje koopt is het heel duur. Maar zodra je meerdere spullen koopt, loopt het bedrag aan verzendkosten niet snel veel op. Daarom was ik dus bij de eerste verzending “maar” 110 dollar kwijt voor een heel aantal verschillende spullen.

 24. Grada

  Ik zou graag hondenkussen van het merk Bessie en Barnie willen bestellen is dat ook mogelijk en bereken ze aan de hand van de inkoop kosten per product?

  • Shifra

   Ik heb geen ervaring met dat merk, dus dat zou je zelf even moeten uitzoeken op hun site (of ze verzenden naar een postbus etc.). En wat bedoel je met inkoop kosten? Het gaat gewoon op dezelfde manier als dat je hier een product zou kopen, alleen laat je het nu versturen naar een Amerikaanse postbus. :)

 25. Mandy

  Hoi kan je ook bijvoorbeeld een baby bedje laten versturen naar nederland of is dat dan weer te groot ?

 26. Alissa

  Hi,
  Ik zie dat je al heel veel vragen hebt gehad! Maar ik wil ook graag een account aan maken bij het bedrijf. Heb jij voor locatie LA gekozen? Ik zag dat er ook een vestiging is in Oregon, waarbij staat: no sale tax. Maar dan kan het alsnog zijn dat ze ze hier in Nederland hem eruit vissen en ongeveer 19% belasting moet betalen over de bestelde producten + boete? (Bij een vorige bestelling uit Amerika moest ik ongeveer 19% belasting betalen vandaar) En als je het douaneformulier invult, moet je dan sowieso altijd belasting betalen? Ik hoop dat jij deze vragen kunt beantwoorden! In ieder geval een fijn artikel. :)

 27. kelly

  Hoi! wat fijn dat je hierover schrijft.

  vraagje: ik ben nu een berekening aan het doen op die website en kom op een bedrag uit. is dit de prijs in totaal (douanekosten, verzenden etc) of komt er nog wat bij?

  alvast bedankt!

 28. Bedankt voor je blog en heel fijn dat je dit deelt. Zelf bestel ik ook vaak uIt Amerika met hoge kosten aan verbonden, dus heel fijn dat het ook goedkoper kan.

  Gr.
  Luke

 29. Okee ik ben om. Ik ga het ook doen. Je wordt bedankt he ;) Hele duidelijke beschrijving, dankjewel daarvoor. Heb je de laatste tijd nog veel besteld? Ik kan me voorstellen dat als je eenmaal bezig bent je niet meer wilt stoppen. Althans, dat heb ik altijd ;) Fijne avond! X

 30. Asti

  Wat leuk!!!
  Ik wil al heel lang de minnetonka’s maar ik vind ze hier in Nederland belachelijk duur.
  Op welke website’s kijk jij?

 31. Ginger

  Kan je mij vertellen waar en hoe je de douane formulieren moet invullen? Weet je ook zo of je van alle merken mag verzenden? Ik heb namelijk erg veel interesse in Calvin klein namelijk

 32. André de Haan

  Heel interessant.
  Ik ben al dagen op zoek naar speciale autobanden die in Nederland niet te koop zijn. Ik heb op Ebay.usa deze wel gevonden maar geen enkele leverancier verzend dit naar Nederland.Ik ben benieuwd wat de kosten bedragen voor 4 autobanden naar Nederland te versturen.
  Ga zoeken hoe ik dit kan opvragen.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.