IKEA KASTJE PIMPEN

ikea kastje makenIk ben gek op IKEA, maar ik vind het stiekem vervelend dat iedereen de spullen al zo goed kent. Het valt mensen niet meer op dat je een leuke nieuwe bank hebt, want die hebben ze al zo vaak in de IKEA gezien. Of nog erger, ze weten állang hoe hij zit. Daarom probeer ik zoveel mogelijk hun spullen te bannen uit mijn huis -of ze zó te combineren dat het niet opvalt. Maar als ik nu mijn woonkamer vluchtig in kijk, zie ik een salontafel van de IKEA, mét mandjes van de IKEA en zélfs in die mandjes zit versiering van de.. jawel.. IKEA. Ik tel zo nog 7 dingen en besef dan dat ik misschien toch meer in huis heb dan ik dacht. Aan de Zweedse woonwinkel is gewoon niet meer te ontkomen, en dan kan ik deze keten (met toch wel veel leuke spullen) maar beter omarmen. Maar dan wel op mijn eigen manier. Daarom restylde ik hun Moppe kastje tot een nieuw bijzonder kastje!ikea moppe kastjeNa een middagje werken was ik al klaar (en dat is inclusief droog-tijd). De buitenkant van het kastje heb ik in een donker bruine kleur gebeitst (klassiek bruin). Hiervoor kun je ook transparante lak gebruiken, maar beits trekt iets mooier in het hout waardoor de structuur van het hout zichtbaarder wordt.ikea moppeDaarna heb ik op lichtbruine stof (geheel in stijl met stof van de IKEA) de voorkant van alle vakjes overgetekend en uitgeknipt. Met alleslijm (ik gebruikte alleslijm van de Action) plakte ik de stof tegen het kastje aan. Deze lijm drong niet door tot de stof en was daardoor perfect.ikea moppe kastje stylenIk ben heel erg tevreden met dit kastje! Hij ziet er gelijk een stuk duurder uit en staat erg gezellig op mijn werkplek. And guess what..  niemand heeft tot nu toe gezien dat het eigenlijk een IKEA-kastje is;-) xx Shifra

Comments

  • Shifra

   Ja, zonde! Lekker je creativiteit laten gaan, want je kunt alle kanten op met dit kastje.:)

 1. Dat kastje heb ik ook en ik heb hem ook zelf gepimpt, haha :D
  Ik heb hem wit geverfd en houten hartje gezaagd en aan de laatjes gehangen :)
  Die van jou is ook erg leuk geworden!

 2. Jeetje wat ziet dit kastje er mooi uit. Ik ben ook gek op Ikea, jammer ja dat iedereen er vaak zo negatief over praat. Ik vind het heerlijk om er rond te kijken en leuke dingen te kopen.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.