INSTAGRAM SCRAPBOOK: ONZE HUWELIJKSREIS

Instagram scrapbook: onze huwelijksreisFoto’s inplakken is een karweitje waar ik altijd tegen op zie, maar waar ik toch heel blij mee ben als het is gebeurd. Met de hoop dat ik voortaan foto’s sneller in zou plakken, had ik besloten foto’s gélijk af te drukken na iets groots; zoals onze huwelijksreis. Dit is niet gebeurd kan ik je vertellen (note to self) , want tot dit weekend lagen ze onaangeraakt tussen een stapel andere eh.. onaangeraakte dingen. Maar wat ben ik blij dat er ik dit weekend aan ben begonnen! Als je eenmaal begint aan het plakken, is het zo’n gezellig en leuk karweitje (met gratis flashbacks!)Bind je eigen boekje in met deze uitlegAl mijn foto’s heb ik afgedrukt op Instagram-formaat, 10 x 10 cm. Voor de rest was ik totaal onvoorbereid en had ik geen album in huis liggen. Daarom heb ik eerst zelf een boekje gemaakt, en wat is dit onwijs makkelijk en leuk!

Wat je nodig hebt is papier (gebruik niet te dik papier), naald en wat stevig draad/touw/wat je ook maar wilt gebruiken. 2. Knip het papier op formaat (mijn formaat is 50 x 70 cm). Vouw het papier dubbel. 3. Leg één bladzijde apart voor de buitenkant. Prik met een naald door de andere bladzijdes heen en rijg zo alles aan elkaar vast. Ik heb zes gaatjes gemaakt, waarbij ik er elke keer twee aan elkaar vast knoopte. Zorg dat de knopen aan de buitenkant zitten. 4. Plak nu laatste bladzijde op de buitenkant als kaft en klaar is het album!

Side note: als je teveel of te dik papier gebruikt, kan bij het dubbelvouwen van het papier (stap 2) de bladzijdes ongelijke lengtes krijgen. Je kunt deze dan weer op maat knippen, maar je kunt ook een groter stuk papier gebruiken als kaft en die op de buitenkant plakken (stap 4). Zo verberg je de ongelijke bladzijdes. En stiekem horen dit soort imperfecties ook wel bij een handgemaakt boekje.
Maak je eigen foto album! Next! Spendeer nu wat tijd om je boekje te vullen. Op elke pagina past nu een Instagram-foto. Daarom heen is veel ruimte leeg, die je heel creatief kunt opvullen (of juist chique en stylisch leeg laten). Speel lekker met de foto met dingen die jij mooi vindt; verschillende achtergronden, kleuren, printjes, quotes enz. Ik gebruikte voornamelijk washi-tape en zwarte stiften (waar ik tekeningetjes mee maakte). Doodle inspiratie
Creatief met foto's.
Maak je eigen foto album!
Maak je eigen fotoalbum
Maak je eigen foto album!Ik houd er van als scrapboekjes er zo toegankelijk en makkelijk gemaakt uitzien. Ik vind het leuk om óver de foto heen te kleuren (ik durf het niet áltijd hoor!) en de meest simpele en onzinnige tekeningetjes ernaast te maken. :) xx Shifra

Comments

  • Shifra

   Haha! Naar Frankrijk! :) Vandaar de eiffeltoren op de voorkant. We zijn met de auto een paar weken lang door Frankrijk gaan touren van het noorden (via Parijs:)) tot aan het zuiden. Ontzettend lekker en relaxed. xx

  • Shifra

   Haha, ik durf het ook niet altijd hoor!:-) En ik doe het maar bij hooguit 1 of 2 foto per boekje (als het zo’n boekje wordt als deze).

 1. Echt een heel erg leuk boekje geworden! Ik houd van dit soort dingetjes, veel leuker dan de op de computer gemaakte albums, al is dat al speciaal natuurlijk (:

 2. Heel leuk boekje. Jij bent altijd zo creatief.
  Ik bedenk bij mezelf altijd dat ik mijn vakantie foto’s helemaal leuk ga scrapbooken. Maar ik ben echt te lui en ongeduldig aangelegd. Vaak ben ik het na 2 pagina’s beu en belandt zo’n fotoboek ergens onder in de kast.
  Voortaan doe ik maar gewoon een fotoboek via internet maken denk ik ;).

  • Shifra

   Dankjewel! Haha, ik kan het mij voorstellen. Ik heb er ook niet altijd zin in hoor, maar dan trek ik er een middagje voor uit en blijk ik vooruitdenken aan het resultaat. Want dan is het meestal wel waard om door te blijven gaan .:) xx

 3. Aaaaaah supercute! Ik snap dat je niet altijd het lef heb om over een foto heen te kladden, maar je doet het echt heel erg leuk!

 4. Marloes

  Wauw, gaaf zeg!! Waar haal je dat mooie papier vandaan?
  Ik krijg nu allemaal ideeën, dit is veel leuker dan een albelli fotoboek :D

  • Shifra

   Bij de Pipoos heb ik mijn papier gekocht (dit waren hele grote vellen die ik zelf op maat heb gemaakt).

 5. Oh waauw! Wat een super tof idee en wat onwijs goed gelukt! Ik wilde ook graag mijn foto’s van mijn vakantie nog in een fotoboek maken, maar dit idee vind ik zo veel toffer! Ik ga maar eens alle spulletjes hiervoor in huis halen :)

 6. Ilonka de Jong

  Vraagje weet je toevallig waar dit papier vandaan komt ben nog op zoek naar deze kleur voor in mijn fotoalbum
  Groetjes Ilonka

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.