KERSEN CRUMBLE

kersentaart, recepten met kersen, kersen ontpitten, kersenvlaai,

Normaal ben ik heel erg zuinig op vers zomerfruit. Ik zie het al een soort kaviaar (vooral frambozen!) en ik durf het haast niet in taarten of cakjes te stoppen. Dit is dé tijd namelijk dat zomerfruit écht lekker is en dan wil ik eigenlijk van elke hap ultiem genieten. Dus, puur fruit! Maar mijn ouders krijgen in de zomer vaak grote bakken kersen, aardbeien, appels enz. Allemaal van kennissen (of familie) die een grote boomgaard hebben. Dan krijgen ze vaak zoveel fruit dat je het los niet snel genoeg krijgt opgegeten. En dus pak ik mijn kans om aan het bakken te slaan! Vandaag een heel makkelijk recept, voor als je teveel fruit hebt of gewoon een lekker snel en warm toetje wilt! 

kersentaart, recepten met kersen, kersen ontpitten, kersenvlaai,Kersen Crumble, voor 12 personen (of voor 12 keer;-) )
Voor de vulling:
700 g kersen, ontpit
2 lepels suiker
2 lepels bloem
1 tl kaneel
1 tl zout

Voor de crumble:
150 g bloem
40 g havermout
200 gram suiker
4 el gehakte amandelen
1l zout
120g boter

Ontpit de kersen en snijd ze door de helft. Verspreid ze over een (niet ingevette) ovenschaal  (de mijne is 15 x 25 cm. Hoe groter de ovenschaal hoe dunner de vulling en vica versa.). Strooi de suiker, bloem, kaneel en zout over de kersen en laat dit een paar minuten staan.

Maak ondertussen de crumble! Meng alle droge ingrediënten met elkaar en voeg vervolgens in blokjes ook de boter toe. Knijp de boter erdoorheen totdat alles kruimelachtige koek is (oftewel, crumble!). Strooi de crumble over de kersen en bak in de oven op 175 graden voor 60 minuten. Als de bovenkant goudbruin is, is de kersen crumble perfect!kersentaart, recepten met kersen, kersen ontpitten, kersenvlaai,Laat de kersen crumble nog een kwartiertje afkoelen. Dien het vervolgens nog warm op met lobbige slagroom of een bolletje vanille ijs! Ik eet dit vaak de eerste dag als toetje (warm en vers uit de oven) en de dagen daarna afgekoeld als tussendoortje. Het lijkt misschien zoet en zwaar, maar dit is het totaal niet. Door de kersen met weinig suiker te mengen behoudt je de frisheid van de kers en krijg je een perfecte balans met het zoete van de crumble! Het fruit kun je afwisselen met aardbeien, appels (beetje citroensap erbij) enz.  Liefs! X Shifra

Comments

  1. Oh, crumbles zijn een van mijn lievelingstaarten heerlijk! En nu dit met het kersenseizoen, lijkt me heel erg lekker!

    • Shifra

      Wat leuk dat deze taarten zo favoriet zijn! Ik vind ze ook heeeerlijk (terwijl ze zo simpel zijn!).

  2. Grappig dat zuinige herken ik wel. Tegenwoordig koop ik gewoon hele grote bakken (laatst 750 gram bosbessen en 1 kg aardbeien van de Turk). Dan gebruik ik het ook om te bakken of ergens doorheen. Anders neem ik meestal fruit uit de diepvries.

    Crumble is echt een van mijn favoriete toetjes, met kersen heb ik nog nooit gemaakt. Eigenlijk heb ik dit jaar nog geen enkele kers op, wordt de hoogste tijd als ik dit zo zie ;) lekker!

    • Shifra

      Ik gebruik ook heel vaak fruit uit de diepvries, bij de Turk haal ik het eigenlijk nooit, maar dat is wel een goeie! Er zit er eentje bij mij op de hoek, en daar kom ik (dat wordt ook nu weer duidelijk) te weinig. :)

  3. Ooh ik hou van crumbles. Ik maak het ook zo af en toe. Maar meestal wel simpel met appel moet ik eerlijk toegeven. Deze kersenvariant ga ik ook maar eens proberen!

  4. Dit ziet er zo goddelijk uit, wauw! En zo veel fijne recepten en er nog steeds zo geweldig uitzien. Topper! :)

  5. Oeeeee wat ziet dat er ontzettend lekker uit… Misschien ga ik dat vanavond wel maken!! Heb nog heel wat ingevroren zomerfruit in de vriezer. Ook heerlijk met appel, peer, etc…
    X Maaike

  6. wat ziet dat er heerlijk uit! ik heb nog nooit een crumble gegeten, of gemaakt, maar ik ben heel erg benieuwd! snel maar eens maken :)
    xo, cheyenne

  7. Jannieneke

    Prachtige foto’s! Ik MOET het echt elke keer zeggen, want ze zijn gewoon echt heel mooi/sfeervol/duidelijk/realistisch! Ik ga dit zeker proberen! Ik kijk al uit naar het volgende recept!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.