Kerstshoppen in Disneyland

Disneyland persreis Shifra (11)Ik weet het, kerstshoppen in oktober is als pepernoten in juli. Maar als Mickey Mouse je uitnodigt om te komen kerstshoppen bij hem thuis, you can’t say no. Dus daar stond ik maandagmiddag, excited als een blij kind (nog zonder oren), bij de ingang van Disneyland. Voor het eerst. En it gets better: ik mocht iemand meenemen! En je kunt natuurlijk al raden wie… mijn moeder! Disneyland persreis Shifra (13) We dachten natuurlijk allemaal Hans. Ik ook. Maar Hans kon geen vrij krijgen van zijn werk. En ik moet ook zeggen,  dat mijn moeder wel iets meer (understatement) van shoppen houdt, dan Hans.  Mijn moeder  was door het dolle heen toen ik vertelde dat het shoppen in Disneyland plaats zou gaan vinden. “Ik ga naar Wald Disney” schreef ze elke keer in appjes. En het was ook een waanzinnige reis.

Stiekem is de prijs de grootste reden dat ik nog nooit eerder geweest ben. De toegangskaartjes zijn best duur en zeker als er nog een hotel bij komt (of je dit nu in of buiten het park boekt). Maar nu ik er ben geweest snáp ik waarom de kaartjes zo duur zijn. En nu zou ik het er zo zelf ook een keer voor uitgeven. Er loopt zóveel personeel rond, zóveel Disneykarakters, zoveel attracties en vooral: alles is tot in de details uitgewerkt. Van een kerstbal, tot aan pompoenhoofd van Micky Mouse of een mooi huisje.
Als je er nog nooit geweest en mijn twijfels herkent, dan hoop ik dat ik je met mijn foto’s de knoop kan helpen doorhakken. Want geloof me, het is écht je geld waard als je ook maar een beetje van Disney houdt. Ik laat vooral veel foto’s zien, omdat ik er maar kort ben geweest én zeker in Disney zeggen beelden veel meer dan tekst. Proef een beetje mee van de magie van Disney! Disneyland persreis Shifra Disneyland persreis Shifra Disneyland parijs tipsNa het inchecken in ons hotel lunchten we bij Annette’s Diner. Zó’n leuk restaurant! Echt een Amerikaanse diner met die typische zitbanken, bediendes op rollerskates én burgers! Wij namen allebei een vegetarische burger met portobello en andere groentes en dit was lékker! Disneyland persreis Shifra (5)Disneyland persreis Shifra (7)Disneyland persreis Shifra (9)Disney magic on parade is echt een belevenis. Het is zo surreëel om alle Disneykarakters tot leven te zien komen! Er zit ontzettend veel werk in alle wagens en er zijn zoveel Disneyfiguren die al dansend op muziek voorbij komen. Echt heel gezellig! Ik vond vooral de soldaten van Toy Story met hun platvoeten erg leuk! En ook de dwergen van Sneeuwwitje. Elke dwerg gedroeg zich weer anders, heel grappig om te zien. Deze tijd van het jaar zijn er naast deze parade ook verspreid over de dag speciale Halloween parades. Disneyland persreis Shifra (22) disneyland parijs tipsDisneyland persreis Shifra (19)Disneyland persreis Shifra (14) Disneyland persreis Shifra (17)Disneyland persreis Shifra (20)Het programma zat best vol (met allemaal hele leuke dingen!), maar tussendoor vonden we nog genoeg tijd om even snel in wat attracties te gaan. We hadden gelukkig een fastpass, zodat we niet al te lang hoefde te wachten in de rijen. Buzz Lightyear was een van onze favorieten. En nee, dat was niet omdat onze tanden zo lekker wit werden van het blauwe licht. We hadden een wapen (net als Buzz!) en daarmee kon je op targets in de attractie richten, om zo punten te scoren. Mijn moeder werd super fanatiek en de tweede keer had ze zelfs het dubbele van mijn puntenaantal! Echt een hele leuk attractie. Disneyland persreis Shifra (18)Disneyland persreis Shifra (23)Disneyland persreis Shifra (24)Wat vond ik het leuk om bij restaurant Ratatouille (van de film ja!) te eten! Het restaurant laat je door de ogen van een muis kijken, waardoor alles giga groot is. Grote borden als afscheiding tussen tafeltjes, kurken zo groot als krukjes, kerstlampjes zo groot als normale lampen enz. Echt hilarisch. Als toetje nam ik deze Tarte Tartin (when in paris..) en die was heel goed! Disneyland persreis Shifra (25)Het hoogtepunt van de trip was absoluut Disney Dreams, vlak voor sluitingstijd Op het kasteel van het park worden allerlei Disneyfiguren geprojecteerd, er is vuurwerk (veel vuurwerk), water fonteinen, vuur, muziek, lasers en nog meer van dit soort special effects. Echt een waanzinnige show waar iedereen met open mond naar kijkt. Disneyland persreis Shifra 2 (2) Disneyland persreis Shifra 1 (2)Op dit moment was het hele park nog in Halloween-sferen, maar langzaam zag je al steeds meer de kerst binnenkomen. Veel winkeltjes verkochten al volop mooie kerstspullen. Disneyland persreis Shifra (10) Disneyland persreis Shifra 2 (1)We verbleven in hotel New York. Een heel leuk en lekker hotel. Alles is in New Yorkse sferen (vooral de lobby) en het zit zo dicht bij het park. Je loopt zo de village in (wijkje met winkeltjes en restaurants, voordat je de parken in stapt) en daar vanuit kom je zo bij de parken terecht. Ideaal, want na een lange dag slenteren wilden we gewoon lekker snel naar ons hotel. Disneyland persreis Shifra (26) Disneyland persreis Shifra 2 (3) Disneyland persreis Shifra (30) Disneyland persreis Shifra (33)Disneyland persreis Shifra (32) Disneyland persreis Shifra (28)Disneyland persreis Shifra (31) Disneyland persreis Shifra (29)
Disneyland persreis Shifra (34)Mijn favoriete attractie was Ratatouille in het Walt Disney Studios Park. Jáhá, we mochten in twee parken! Door tijdsgebrek is dat de enige attractie in dat park die we hebben geprobeerd. Maar deze was ZO gaaf. Met een 3d-bril beleef je een scène van de film Ratatouille opnieuw, maar dan ben je een muis! En word je, net als in de film, achterna gezeten door Gustav. Echt heel mooi gemaakt. Het voelt echt alsof je ín de film it. Disneyland persreis Shifra 1 (4) Disneyland persreis Shifra 2 (4) Disneyland persreis Shifra 3 Disneyland persreis Shifra 4En já hoor, ze hebben mij zover gekregen. Kerstballen kopen in oktober! Dit heb ik nog nóóit gedaan. Haha! Maar als je tussen de kerstcollectie van 2015 mag snuffelen zie je zóveel moois. Ongeveer 10 maanden (!!) geleden zijn ze begonnen met het maken en vernieuwen van de kerstcollectie voor 2015. Er zitten práchtige dingen tussen. Alles is, net als in heel Disneyland, zo gedetailleerd en goed uitgewerkt. Sommige kerstballen zijn zelfs met de hand geverfd! In de presentatie vertelde waar ze hun inspiratie vandaan haalde en hoe ze te werk gaan (heel interessant). Mijn moeder bleef na afloop maar zeggen: “dat zoek je toch allemaal niet achter zo’n kerstbal hè?” Haha! Als je nog een goed excuus zoekt om naar Disneyland te gaan, de collectie is exclusief in Disneyland te koop. :-) Deze kerstbal kocht ik trouwens.. ->IMG_0050Deze is mijn favoriet. Het leuke en vooral handige aan deze kerstballen is de platte bodem. Ik vind gedetailleerde en bijzondere kerstballen prachtig, maar ze raken soms een beetje kwijt in al het moois wat er is te zien. Deze kerstballen hoeven niet per se in de boom, maar kunnen ook op een leuk plateau met kaarsen of tussen de styling van de kersttafel (bijvoorbeeld op elk bord een kerstbal!). Disneyland persreis Shifra (36) En natuurlijk gingen we niet weg voordat we the big boss ontmoetten! Hij was zo lief en vriendelijk!

Mocht je nog nooit naar Disneyland geweest zijn en heel graag het park willen bezoeken, wacht dan tot februari/maart. De kaarten schijnen dan het goedkoopst te zijn, dit geldt ook voor de overnachtingen.
Ik vond het echt heel leuk om een kijkje te nemen in Disneyland Parijs. De eerste dag voelde een beetje overweldigend. Zo’n groot park (twee zelfs!) en zoveel attracties. Ik kende er bijna geen, dus ik wist ook niet zo goed wat ik bij welke attractie moest verwachten. Voor de tweede dag wist ik veel beter welke attracties iets voor ons waren (minus de achtbaan waar we per ongeluk in stapten) en dat scheelde heel veel. We liepen zo van de ene naar de andere attractie toe en dat bespaarde veel tijd. Maar oh, wat ik heb samen met mijn moeder heerlijke en gezellige dagen gehad.Ik ga snel een keer terug om Hans mee te slepen naar deze heerlijke, vrolijke wereld! xxx Shifra

Comments

 1. Aaaah wat vet! Disney is altijd zo sprookjesachtig mooi! In de kerstvakantie ga naar Amerika en gaan we met oud en nieuw naar één van de Disney parken daar. Dat schijnt heel gaaf te zijn, dus daar heb ik wel echt bizar veel zin in natuurlijk :-)

 2. Oh wauw, het ziet er zo mooi en sprookjesachtig uit en al helemaal in kerstsferen. Zo leuk! Amerikaanse dinners blijf ik leuk vinden!

 3. Wendy

  It’s Magic. Wat een gezellig verslag om te lezen. Mooie foto’s maak je Shifra. Ik hoop zó dat je ook gevlogd hebt in Disneyland.

 4. Sandra

  Misschien ontgaat het mij nu volkomen, maar wat was de reden dat je nu wel naar Disneyland kon?

  Ik ben er ook nog nooit geweest. Het leek mij niets, maar als ik dit zo zie, zou ik er ook graag heen willen :o) Al is het om er rond te kijken en voor de rustige attracties (niet zo’n waaghals en groot evenwichtsprobleem). Maar ja, dan de prijs. Toch maar eens voor februari/maart kijken :o)

  En wat leuk! Zowel jij als jouw moeder met De welbekende oren ^^

  • Shifra

   Het was een persreis vanuit Disney! Wij zijn zelf één keer per ongeluk in een achtbaan gegaan, maar verder allemaal “rustige” attracties. En daar hebben ze er echt heel veel van! Buzz lightyear, Ratatouille, Peter Pan, Pirates of The Carribean enz. Het zijn allemaal attracties waarbij je in een wagentje zit en door een soort van klein landje reist. :-) Net als Carnaval en Droomvlucht in de Efteling!

 5. Jaloers! Ik wil ook al heel mijn leven gaan, maar iedereen om mij heen vindt het te duur… :( Misschien moet ik ze allemaal je post laten lezen…!

 6. Hihihi, ‘Wald Disney’. Wat een vrolijke foto’s allemaal. Die oortjes <3. En super leuk om eens met je moeder op vakantie te gaan, dat heb ik afgelopen zomer ook gedaan (maar dan naar Rome)! Al dat eten ook, yum!

 7. Wauw, wat ziet dit er gezellig en sprookjesachtig uit! Ik wil heel graag een keer rond Kerstmis naar Disneyland. De prijs houdt ons alleen een beetje tegen, haha. Maar nú snap ik wel dat de prijs het waard is!

  • Shifra

   Ohja, dat snap ik wel!! Ik zou ook heel graag met Kerst nu nog even terug willen. Het park was nu nog echt in Halloween-sferen. En als ik zag hoe ze (gaan) uitpakken met Kerst… Maar Kerst is helemaal duur ja! En je moet heel vroeg zijn met boeken (vooral van het hotel).

 8. Ahw, wat super leuk en gezellig dat je samen met je mams naar op persreis naar Disney ging! De foto’s (en je Mini Mouse oren) zijn echt geweldig!

 9. Wat ontzettend leuk!! Ik ga in januari met mijn zus naar Disney en door jou post kan ik écht niet meer wachten!

 10. Ah wat een heerlijke foto’s! Ik ga eind november een weekendje naar Parijs en misschien wilde ik naar Disneyland maar de prijs houdt mij toch een beetje tegen.. maar Parijs is ook geweldig om te kerstshoppen! :D

 11. Disneyland Parijs is één van de attractieparken waar ik nooit genoeg van zal krijgen. Ik wil dolgraag een keertje gaan in de kerst.

 12. Superleuk en wat een spontane leuke fotos :D Ik ben er 1x geweest toen ik 6 was, maar na 2 dagen wilde ik naar huis want ik vond het toen veelte koud :’) Sindsdien ben ik er nooit meer geweest en zijn de prijzen enorm gestegen :(

 13. Zo leuk! Ik ben er een paar jaar geleden geweest in de zomer, maar zou graag nog eens gaan want door omstandigheden hebben we niet eens alles kunnen doen en zien.

 14. Lieke

  Haha, superleuk! Persoonlijk vond ik Disneyland een beetje over de top, moet een beetje je ding zijn denk ik ;) Wij waren daar twee dagen, met een bedrijfsuitje van m’n man (ze hadden iets te vieren en we gingen met het hele bedrijf +aanhang weg), dus het was zowieso wel het meest awesome bedrijfsuitje ever en we hebben ons prima vermaakt. Wat ik wel een nadeel vond (vooral als je ook al entreegeld hebt betaald ;)), is dat je daar ook voor het eten en drinken heel stevig moet betalen…hoewel het dan wel weer heel lekker en uitgebreid is ;) En die show ‘s avonds laat is wel echt heel vet gedaan ja! Leuke foto’s ook!

  • Shifra

   Ja, tuurlijk is het hartstikke over the top! Maar dat hoort toch beetje bij zo’n park als Disneyland? Maar dat zorgt ook weer voor de magie denk ik. In Disneyland worden juist daarom -naar mijn idee- niet alleen kleintjes, maar ook ‘grote mensen’ meegetrokken in die magie en de gekte. En ik houd daar wel van, voor een paar daagjes. :-) (want het is ook ergens wel vermoeiend) Maar je moet daar wel van houden en voor open sta ja! Efteling is dan misschien meer jouw ding?:) En true, het eten is heel duur. :( Normaal zou ik zelf ook niet in allerlei restaurants elke dag gaan eten.

 15. Fransien

  Wat geweldig mooi! En wat gaat het straks met kerst mooi worden.
  Echt een aanrader, ik zou nog wel een keer willen!

 16. Wat leuk!!! Mijn zusje gaat binnenkort naar Disney en ik heb de foto van je kerstbal al naar haar geappt zodat ze ‘m voor me mee kan nemen hihi. Ik hou heel erg van Disney en ben ook al een aantal keren in Parijs geweest. Voor mei (net na de meivakantie) hebben ze ook vaak aanbiedingen en de vroegboekkortingen zijn ook erg interessant. Je kunt het beste gewoon buiten de vakanties om gaan, dan is het ‘redelijk’ betaalbaar haha. Ik voel me daar altijd weer helemaal kind, heerlijk! Mocht je het leuk vinden: Ik was vorige maand in Tokyo Disneyland, foto’s/verslag staan op mijn blog (Japan, reisverslag 2)

 17. Suuz

  OKE BEDANKT!!! ik wilde al heel graag,, en heb zo vaak op het punt gestaan te boeken.. maar nu WIL IK HELEMAAL!!!!!!!!!!!! wat een enthousiasme! wat geweldig! omg! LOVE IT!

 18. Celesta

  Mooie foto’s! Ik hou zoveel van Disneyland Parijs!
  We gaan best vaak en hebben sinds een jaar ook een jaarkaart, heerlijke sfeer daar!
  Ik raad het overigens af om in februari/maart te gaan. Het is dan wel goedkoper maar ook met een reden. Er zijn dan vaak meer attracties dicht, en er is minder te doen. Juist de seizoenen zoals de lente en zomer events en Halloween en Kerst maken het 100x leuker. Dat is het zeker waard om wat meer te betalen. Als je doordeweeks gaat buiten vakantie periodes scheelt het al een hoop!

 19. Ohw, wat leuk dit!
  Ik was zelf 20 jaar geleden in Disney, 8 jaar oud en ik kan ‘t me nog zo goed herinneren. Het melodietje van de parade kan ik nog bijna zo zingen. :)

  En als ik dit zo zie wil ik heeeel graag weer een keer terug, samen met een paar gekke vrienden die zich weer een paar dagen kind willen voelen!

 20. Wat een leuke foto’s en het plezier straalt van jullie gezichten af. Super leuk om zoiets samen met je moeder te doen! Een uitje om met veel plezier aan terug te denken :)

 21. Whaaa wat gaaf! Wat een leuk verslag van je tripje naar Disney en wat een vrolijke foto’s. Ik krijg helemaal zin om naar Parijs te gaan nu… en om kerstballen te kopen. hihi. Maar daar wacht ik nog even mee.

 22. Wat onwijs leuk zeg! Jullie stralen één en al fun uit op de foto’s. Disneyland is ook zó onwijs tof, zeker zo met kerst lijkt me het geweldig!

 23. Wat een prachtige foto’s! Ik wil er zo graag heen met mijn vriend, maar dus nog maar even wachten tot februari/maart ;) want de prijzen zijn inderdaad hoog!

 24. Ohhh zo zo zo leuk! Ik ben er een jaar of 6/7 geleden geweest, ook rond deze periode dus toen was het ook helemaal in halloweenstijl. Ik zou zo graag weer eens terug gaan!

 25. Aaaaaah, ik loop zo achter met blogjes lezen, maar ik wilde nog even zeggen dat ik dit zó’n leuk artikel vind. Superleuke persreis en ondanks dat het sneu was voor Hans is het ook wel weer geweldig dat je je mama mee kon nemen op zo’n bijzonder tripje. :D

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.