Last minute adventskalender met zuurstokjes

adventskalender diy, zelf adventskalender maken, originele adventskalender maken, adventskalender maken Heel eerlijk was ik niet van plan dit jaar een adventskalender te maken. Ik weet niet waarom, want ik vind dit soort dingen ge-wel-dig. Dit alles veranderde toen vorige week het televisieprogramma Koffietijd belde en vroeg of ik een adventkalender zou willen bedenken voor hen. Ja, riep ik heel enthousiast! Niet omdat het natuurlijk heel leuk is om dat te doen voor hen, maar ook omdat ik nu echt de opdracht had er eentje te bedenken! Ik wilde een adventskalender maken die origineel en snel te maken was. Want ja, het aftellen naar kerst is eigenlijk al begonnen.. Ik laat je zien hoe je last-minute nog deze kalender maakt en snel mee af telt! Het is nog niet te laat. :)adventskalender diy, zelf adventskalender maken, originele adventskalender maken, adventskalender maken Het is zó ontzettend leuk om een adventskalender in huis te hebben. De 24 dagen voor kerst kun je elke dag een doosje openmaken. Dit zorgt ervoor dat je extra stil staat bij de dagen (die hard genoeg gaan in december) en nog meer toeleeft naar kerst. Soms ben je zo druk met alle voorbereidingen en stress van kerst dat je er bijna niet meer van kan genieten. Probeer eens bewust stil te staan bij de dagen en geniet juist nu van elke dag in deze gezellige maand. Deze adventskalender helpt mij hier heel erg bij! Ik laat je snel zien hoe je eenvoudig nog even deze kalender in elkaar zet! adventskalender maken, originele adventskalender, adventskalender zelf maken, diy adventskalender Je hebt nodig: zuurstokjes, houten kleine ronde doosjes van dezelfde maat, een potlood, een zwarte stift (ik gebruikte 1 mm) en een lijmpistool. adventskalender diy, zelf adventskalender maken, originele adventskalender maken, adventskalender maken Stap 1.
Zet met een potlood een klein streepje op elk doosje tot waar de rand van de deksel komt. adventskalender diy, zelf adventskalender maken, originele adventskalender maken, adventskalender maken Stap 2
Schrijf op elk doosje nu een cijfer tot de hoogte van het streepje.adventskalender diy, zelf adventskalender maken, originele adventskalender maken, adventskalender maken Stap 3
Breng met een lijmpistool een druppel lijm aan op het midden van een doosje en druk de zuurstok er tegen aan. Houdt 20 sec. vast en laat het goed drogen en uitharden. (Mijn zuurstokjes waren niet allemaal even recht, dus sommige heb ik met een mesje/schaar recht gemaakt). Herhaal dit voor elk doosje en klaar! En zó makkelijk is het echt!
(Gum het eerder gezette potloodstreepje uit als je deze nog ziet staan) adventskalender diy, zelf adventskalender maken, originele adventskalender maken, adventskalender makenEn dan nu misschien nog wel het leukste gedeelte: het vullen van de doosjes! Je kunt er van alles instoppen: leuke opdrachten, dates (zoals bij dit project), lekkere snoepjes, kleine make-up enz. Ik heb gekozen voor kerstballetjes (ja, die zijn er tegenwoordig! Paaseieren, maar dan in kerstballetjes), badparels, een nagellakje, een klein lensje voor de iPhone én vooral veel lekkere snoepjes. adventskalender diy, zelf adventskalender maken, originele adventskalender maken, adventskalender maken DIY adventskalender (3)Ik vind deze adventskalender zo leuk en schattig dat ik het liefst vandaag alle doosjes openmaak! Haha! Hans en ik wisselen het openen van de doosjes om de dag af. Hij is dus vandaag aan de beurt.. boehoe. :(  Als je vandaag of morgen, of ergens deze week, nog een vrij uurtje vindt raad ik je aan om een adventskalender te maken! Het is makkelijk, het staat zo gezellig en het maakt écht de decembermaand extra leuk! De chocolade kalenders beginnen op 1 december, maar je kunt beginnen met aftellen wanneer jij dat wilt. Je bent nooit te laat. :) Geniet van de decembermaand! X Shifra

Comments

 1. Els van Drie

  Zag je op tv.
  De andere dames hadden ook leuke kalenders.
  Hopelijk heb je het leuk gehad.

 2. Wat een leuke kalender is dit, heel gezellig! :)
  Mijn man en ik zijn gisteren begonnen met de adventskalenders die we voor elkaar gemaakt hebben, zo leuk om de cadeautjes uit te pakken :)

 3. Ontzettend leuk gemaakt, heel erg creatief zo! Ik zag je gisteren bij Koffietijd, heel tof dat je daar heen mocht. Ik vond het super leuk om je daar te zien, je deed het hartstikke goed! :)

 4. Ik heb gisteren voor jou naar koffietijd zitten kijken. Zo leuk dat je op tv was. Zeb heb ik ook last minute een adventkalender gemaakt. Niet met cadeautje, maar met kaarsen. Je ziet de dagen tot kerst weg smelten :-D

  • Shifra

   Ja, daar heb ik ze ook van!;-) Bijna alle materialen zijn bij Xenos te koop (ook de doosjes).

 5. Aaaaah wat ongelofelijk gaaf! M’n vingers kriebelen helemaal om er ook één te maken. Ik heb echter al een Cadbury’s adventscalendar uit Londen en ‘t is dus een beetje dubbelop als ik er nu nóg een maak. Maar als ik er nog geen zou hebben zou ik meteen aan de slag gaan ;)

  Liefs!

 6. Hanny

  Echt een super leuke adventskalender. Ik had er al twee gemaakt om weg te geven dit jaar, maar volgend jaar ga ik deze maken! Waar heb jij eigenlijk die doosjes vandaan? Ze zijn zo leuk, schattig klein! ;-)

  • Shifra

   Heb je ook nog wel een adventskalender voor jezelf gemaakt? :) (wel lief, weggegeven!) De doosjes zijn van de Xenos trouwens! (maar ze zijn in iedere hobbyzaak vaak wel te vinden)

   • Hanny

    Haha, nee, ik vind het veel leuker om aan anderen te geven, want anders weet ik al wat er in zit en voor de anderen is het nog een verrassing. ;-) En die verraste gezichten van degenen aan wie ik de adventskalender heb gegeven zijn zo geweldig! Eigenlijk leuker als eentje voor jezelf. ;-) Vind ik :-)
    Bedankt, ik hoop dat ze volgend jaar die doosjes nog hebben ;-)

    • Shifra

     Aah op die manier. Ja, dat is wel zo! ;-) Ik heb nu Hans ook een paar doosjes laten vullen, zodat er ook nog wast verrassinkjes voor mij zijn. En ik weet gelukkig al niet meer in welk doosje ik zelf wat heb gestopt (wij maken er dus om de beurt eentje open).

 7. Oh, ik dacht dat je ze ging ophangen met die haakjes! Aan een slinger of in de boom. Maar zo zijn ze ook al grappig :) (En misschien ga je dat alsnog wel doen?)

  • Shifra

   Nee, bewust niet om meerdere redenen. Ik wilde juist allemaal schattige doosjes bij elkaar (ik vind ophangen minder schattig) en origineel zijn door af te wijken van de kerstboom (omdat je dit nu óveral al ziet). En alles hangt nu al bijna met kerst. :) Daarnaast is ophangen niet zo stevig hoor, niet alle zuurstokjes zijn daar precies krom genoeg voor zodat ze kunnen hangen en als ze dan al hangen moet je zorgen dat er geen windvlaag of iets tegen aan komt, want als ze vallen zijn ze meteen kapot. Ik zou het ophangen niet echt aanraden. :)

 8. Jaaaaaa, ik heb je gezien bij Koffietijd! Ik zag het op facebook voorbijkomen, maar had net Noorse les. Heb het daarna natuurlijk meteen teruggekeken. Super! Het lijkt me echt tof om daar te staan, maar ook wel heel spannend. Was je zenuwachtig? En Loretta vond de chocolaatjes leuk en lekker of niet? En hoe was het eten van Casper? Man o man, sorry voor alle vragen hoor. Ik vind het gewoon zo leuk dat je daar was!Karlij

 9. Wat mooi en leuk gedaan! Echt super. Je blog is ook erg leuk en ik volg je nu via Bloglovin om niets te missen! Zelf ben ik ook fan van DIY en vandaag kondigde ik de #Happykidsmas DIY Countdown aan op mijn blog. Wellicht vind je het ook leuk om het te lezen.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.