Maak dit: een opslagplek voor craftspullen

Maak dit: een opslagplek voor craftspullen!Als je mij volgt op Instagram of Facebook, dan zie je mij al weken met kistjes slepen. Intussen heb ik al zoveel vragen gehad wat ik met de kistjes ging doen, dat ik er vandaag een artikel aan wijd. Ik heb de kistjes gebruikt om een grote opslagplek te maken en ik ben er zó blij mee! Het is praktisch, het kost niet veel ruimte en ik kan er zoveel spullen in kwijt. Of je nu ook in de craftbusiness zit of een andere hobby of werk hebt: dit is de oplossing om al je spullen georganiseerd op te ruimen!

craft DIY (12)Al ruim een jaar loop ik met dit idee in mijn hoofd als opslagpek voor al mijn spullen. Het is zo lastig om zoveel verschillende spullen goed én handig op te bergen. Er worden heel veel leuke creatieve dingen gedaan met appelkistjes en zo ook genoeg mensen die ze gebruiken als opslagplek (zoals deze, deze en deze!). Maar de kistjes kon ik nergens tegen een redelijke prijs vinden. Appelkistjes waren al snel 12,50 – 15,- en voor tweedehands kistjes vind ik dat heel duur.
Toen een maand geleden IKEA met deze kistjes kwam, stond ik te springen! Ik wist niet hoe snel ik naar de winkel moest om ze te kopen. Ik heb heel wat afgebeld en gereisd om zoveel kistjes te kunnen kopen, want het was nieuwe collectie en daarom snel uitverkocht. Toen ik al het materiaal had, stond deze kast binnen een week helemaal klaar op mijn werkkamer (Jaaa, die werkkamer heb ik sinds kort! Ander blij-stuiter-onderwerp!).Maak dit: een opslagplek voor craftspullen!Maak dit: een opslagplek voor craftspullen!Ik wilde heel graag de kast in een fellere kleur verven, zodat het echt mooi afstak bij het blanke hout. Na lang zoeken vond ik de perfecte turquoise kleur. Ik koos voor de kleur “aangenaam” van het (Gamma) huismerk. Nu was ik daarna zo enthousiast dat ik binnen no time de kast had geverfd zonder een foto te maken. Sorry! (Dit is mijn kast, gekocht in losse onderdelen.)

craft DIY (3)Ondertussen beschreef ik de kistjes met een zwarte permanente stift. Ik wilde wel de optie open houden om later de kistjes nog andere namen te geven, dus ik heb even gecheckt of de stift te ver in het hout trok. Maar dit viel bij mijn stift in ieder geval heel erg mee, even schuren en je ziet er niets meer van. En dit zal bij de meeste stiften zo zijn. De eerste kistjes wist ik zo een naam te geven, maar met de laatste kistjes heb ik even gewacht. Ik zocht al mijn spullen bij elkaar en bekeek waar ik het meeste van had en hoe ik het het beste zou kunnen verdelen in kistjes. Zo kwam ik later bijvoorbeeld nog met ‘glit + glam’, voor al mijn glitters en sequins. Dat had ik van tevoren nooit bedacht; ik wist niet eens dat ik zoveel glitters had! Haha. En niet veel later zette ik mijn kast in elkaar, vulde ik de kistjes en gaf ik de kistjes een logische plek in de stellingkast.Maak dit: een opslagplek voor craftspullen!Ik ben zo blij met mijn opslagpek voor craftspullen! Het is heerlijk dat alles nu zo georganiseerd in kistjes zit. In dat kistje mag het best wat troeperig worden, het geheel blijft er toch altijd wel netjes en georganiseerd uit zien. Als vrienden of familie langs komen, neem ik ze allemaal even snel vol trots mee naar de werkkamer. Ik vond het daarom ontzettend leuk het vandaag ook met jullie te delen! Liefs, Shifra

Comments

 1. Oh wat ziet het er leuk uit! Ik heb ook zoveel craftspullen dat ik gewoon niet weet wat ik ermee aan moet. Dit is een superleuke oplossing ervoor. Ik vind de kistjes van de Ikea ook superleuk, volgende keer maar eens goed zoeken als ik weer bij Ikea ben :).

  • Shifra

   Jaaa, vreselijk hè? Ontzettend luxeprobleem om zoveel spulletjes te hebben. Je verzamelt ook zo makkelijk veel craftspullen. En dat wordt ook heel snel alleen maar meer. Ik ben heel blij dat ik het nu zo georganiseerd heb!

  • Shifra

   Jaaa, ik word zo blij van dit kleurtje! Ik zou alles wel in deze kleur willen verven. Hihi.

 2. De kast is super leuk geworden Shifra. Ik droom er van als ik later een groter huis heb, een eigen knutsel/werk kamer te hebben. Dan ga ik ook een mooie kast met knutsel spullen maken. Nu staan ze nog in dozen opgeborgen onder bed.

 3. Charlaine

  Jaa! Heel erg leuk! Ik wilde ze ook gebruiken als opbergplek voor mn ‘knutselspullen’. Ik wist alleen niet waar ik ze dan op zou zetten. Maar eens meten of die stellingkast hier past.
  Erg mooi hoe die turqouise kast afsteekt tegen het lichte hout van de kistjes!

 4. Ziet er leuk uit, maar ik zou zo’n spullen zelf toch liever in een doos of kast die dicht kan bewaren zodat er minder gemakkelijk stof aan kan. :-)

  • Shifra

   Dit kan ik begrijpen! And it crossed my mind. Maar er zit nog een plank boven die echt heel veel tegen houdt, en daarnaast gebruik ik alle spullen heel intensief. En dan nog de grootste reden: alle craftspullen zitten in de verpakking. :) Denk aan lijm, gereedschap, verf enz. Ik heb niet echt spullen zonder verpakking geloof ik. Oh ja, wol! Dat is het enige.

 5. Ik vind het super gaaf! Ik heb dit in afgesloten plastic bakken in een rek van Ikea, vind ik iets praktischer, maar dit ziet er wel toffer uit hoor! Maaarrrrrr..WAAR HEB JE DIE CACTUS VANDAAN?? KICKE!

 6. Oooh dit vind ik echt leuk! Ik heb een mega rommelige bijkeuken en daar zoek ik ook nog steeds een oplossing voor. Zoiets als dit zou perfect zijn :D

  • Shifra

   Oh, wauw, je hebt zelfs een bijkeuken! Daar zou zo’n kast ook heel leuk staan denk ik. :) En geloof me, dit is écht ideaal voor rommel. Stiekem is het nog best een rommel in sommige kistjes, maar de kistjes kunnen alleen maar recht in de kast staan. Dus ik lijk nu súper georganiseerd, hihi.

 7. Ilse

  Wat een tof idee en wat leuk bedacht met die kistjes. Verkopen ze die nog steeds bij de IKEA?

  • Shifra

   Thnx! Het was even zoeken naar een mooie turquoise kleur. Want je hebt ook lelijk-turquoise. Haha! Maar ik ben heel blij met deze kleur. Het is maar goed dat de pot nu op is, ik zou alles wel in deze kleur willen verven..

 8. Het ziet er echt heel leuk uit. Zelf heb ik alles in dichte bakken zitten, zodat er geen stof bij kan. De kistje zijn in ieder geval heel tof zo en het ziet er opgeruimd uit.
  Heb je al foto’s gedeeld van je werkruimte trouwens?

  • Shifra

   Nee, helaas nog niet. De werkkamer is nog niet af. Eigenlijk is dat met alle kamers in mijn huis, allemaal voor 60-70% af waardoor ik nog geen eindfoto’s heb genomen. :( Maar, work in progress!

  • Shifra

   Dankjewel! En ja, klopt! De kast die ik had staat niet meer op internet (de GROM). Dit is de uitgebreidere versie, maar je kunt hem ook in losse onderdelen kopen, zodat hij heel erg lijkt op mijn kast. Ik heb hem zelf ook in losse onderdelen gekocht.

  • Shifra

   Ja, grappig dat je ‘gezellig’ zegt. Het is nog niet in mij opgekomen, maar het is inderdaad ook nog eens een hele gezellige kast!

  • Shifra

   Oh heerlijk. Nooit meer zoeken naar die ene lijm. Of dingen dubbel kopen. Vooral dat laatste.

 9. Sandra

  Aha, dus toch voor opslag. Ziet er leuk uit met het turqoise van de stelling. Tot nu toe heb ik nog geen tijd (en geld) om naar de Ikea te gaan, maar ik heb ook dringend van die kistjes nodig voor opslag ;)

  • Shifra

   Hopelijk blijven ze in de collectie en heb je genoeg tijd om ze in de toekomst nog een keer te halen. :) !

 10. Heel erg leuk gedaan. Mooie simpele uitstraling heeft de kast, daar hou ik van. En erg handig dat je gewoon een kratje kunt pakken en daarmee naar je tafel/bureau kunt lopen om aan de slag te gaan.

  • Shifra

   Ja, dat vind ik ook heel ideaal! Soms neem ik zelfs een kistje mee naar mijn ouders. Ga ik daar lekker op de koffie en weven met een kistje wol! :)

 11. Ik vind het echt heel leuk gedaan! Zoiets simpels maar oh zo leuk! Sowieso hou ik van de blauwe kleur die je hebt gebruikt, zo vrolijk ;)

  xxx

  • Shifra

   Inderdaad, soms kunnen echt de simpelste dingen het mooist zijn. Ik heb ook lang gedacht dat misschien te simpel was voor hier op de blog. Maar juist die dingen zijn ook leuk om te delen, bedacht ik mij toen! :)

  • Shifra

   Oooh, het is zo leuk om alle enthousiaste reacties over mijn kast te lezen! Dankjewel ook voor jouw enthousiaste reactie!<3

 12. Oeehw ik heb diezelfde kleur op mijn eettafel, heerlijke kleur!
  En ik heb een iets lichtere kleur op een kast, ook gecombineerd met houtprint, krijg ik veel complimenten over :)

  Wellicht ga ik binnenkort ook deze kistjes kopen, ze zijn wel heel erg mooi!

 13. Oh, wat heerlijk zo’n kast! Die wil ik ook, dan kan ik ook wat meer spullen kopen, want ik moet het nu doen met twee laadjes en een doos. Die kistjes zijn echt leuk, ga ook snel even naar Ikea!

 14. Echt super leuke kast is het geworden shifra! <3 Ik had hem al op instagram voorbij zien komen nu wil ik ook knutsel kast! Geen idee waar die komt te staan want ik heb er helemaal geen plaats voor hihi. Net als die kratjes, die zijn ook echt mega leuk, daar wil ik er ook één van halen. Ook nog geen idee wat ik daar in ga doen of waar ik die ga opbergen maar het is gewoon te leuk! <3

  • Shifra

   Haha! Ik moest heel erg lachen om je reactie! Heel herkenbaar. Ik zie zo vaak dingen bij andere waar ik niet zou weten wat ik er mee zou moeten, laat staan een plek er voor hebben, maar het is gewoon zo leuk! Ik vind het heel leuk dat iemand anders dat een keer zegt over iets van mij. Hihi. :)

 15. Naomi

  Ahh het is echt zo leuk geworden! Die kast kleur is ook echt perfect. Ik verf tegenwoordig ook alles in turqoise (hoe schrijf je dat?!), het is zo’n vrolijke kleur! Ik wil nu ook zo’n kast alleen ik heb lang niet genoeg spulletjes voor erin haha.

  • Shifra

   Ja, vréselijk woord he! Er moet nog een ‘u’ bij.: turquoise. Maar heel eerlijk, dit heb ik even gegoogeld. Ik heb het de afgelopen weken zoveel geschreven dat ik het nu juist weer verkeer ga schrijven! Haha!

 16. Dit is wat ik nodig heb! Handig zeg, ik heb overal in huis hobby spullen liggen en ik word er langzamerhand helemaal gek van. Ben altijd alles kwijt en het is totaal niet georganiseerd. Te weinig kastruimte momenteel om alles kwijt te kunnen. Dit idee ga ik zeker onthouden!

 17. Wat super leuk gedaan! Ik heb zelf niet veel craftspullen, maar dit is ook super leuk voor andere spullen, zoals schoenen (schoenenkasten zijn of niet praktisch, of te klein of lelijk) of kinderspeelgoed. Thanks for sharing!

 18. Oh dat ziet er echt tof en handig uit! Ongelofelijk toch, hoe snel je zo’n kast vol hebt met alle knutselrommel :p Je hebt het wel nog mooi weten te categroiseren!

 19. Zo leuk! Ik ontdek dus nu pas dat dat mooie handschrift dat je hier ook als lettertype (toch?) gebruikt gewoon van jezelf is, haha.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.