MAAK JE EIGEN SILHOUET PORTRET

Maak je eigen silhouetWil je graag meer foto’s in je kamer, zonder een hele collagewand van alleen maar foto’s te krijgen? Wissel je schilderijtjes dan af met een silhouet portret! Het enige was je nodig hebt is een goede foto, verf en wit papier.

zelf canvas maken, zelf schilderij maken, schilderij maken, silhouet maken persoon1. Omlijn het silhouet van de foto met een stift, zodat het makkelijker knippen is straks. 2. Knip het silhouet met een kleine schaar uit en verf de achterkant zwart.

zelf canvas maken, zelf schilderij maken, schilderij maken, silhouet maken persoon3. Plak met een lijmstift het gedroogde silhouet op het witte papier wat precies in de lijst past. Laat dit even drogen en zet vervolgens het lijstje in elkaar!

Het was de eerste keer dat ik een silhouet maakte van een foto en ik heb heel wat geleerd. Wat ik heb geleerd! ->
* Kies een foto waarin het silhouet duidelijk zichtbaar is. Het liefste een foto van de zijkant zodat de vormen (zoals de neus en mond) goed zichtbaar zijn.
*Als je een silhouet van een vrouwelijk persoon maakt met (half)lang haar, is het leukste als het los naar achter hangt. In mijn geval hing het op mijn schouders en dat vond ik erg jammer. Dat maakt echt duidelijk dat het om een silhouet van een vrouw gaat.
*Soms mag je dingen best in je voordeel een beetje accenturen of juist weg laten. Zo heb ik bij Hans de bril weggelaten, want dat werd te hoekig. Ook heb ik zijn haar zelf een beetje getekend met wat hoekjes zodat het geen ronde afro-coupe werd!;-) En bij mijzelf heb ik een pluk haar op mijn schouder wat langer gemaakt, zodat mijn haar nog wat beter zichtbaar was. zelf canvas maken, zelf schilderij maken, schilderij maken, silhouet maken persoonDeze schilderijen zijn helemaal aan te passen naar je eigen stijl en smaak. Zo zou je nog met kleur kunnen werken, het silhouet op krantenpapier kunnen plakken of het zwart-wit gedeelte omdraaien! What ever works for you. :) 
Liefs! Shifra

Comments

  1. Dit ga ik sowieso eens proberen deze vakantie, ik vind dit zo vet! Heel erg tof om zo je eigen silhouet te tekenen, en jezelf of iemand anders er in te kunnen herkennen! Het ziet er ook heel ‘professioneel’ uit, dit zou ik wel op mijn kamer hebben willen hangen, gaaf!

    • Shifra

      Ha! Ja, het ziet er echt profi uit he? Terwijl ik van tevoren nog best onzeker was of het wel mooi ging worden! Het is echt heel makkelijk, een aanrader om het zelfs eens te proberen!;-)

  2. Oh wat cool! Wij hadden ook een keer een hele leuke DIY met een silhouette foto en dan van je profiel (of van je kind, of lovers) echt super leuk! En toch stijlvoller dan een foto van jezelf in de kamer ;)

  3. Dit is ook een leuke zeg!
    Ik had een tijdje geleden ook een DIY met een canvas en een silhouet van onze hond. Met spuitverf, net iets anders als deze:)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.