Mijn zwangerschapsfoto’s

zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografie Twee weken voordat ik beviel lieten Hans en ik foto’s maken van ons en the preggo-belly! Zo vaak heb ik gehoord dat direct na een zwangerschapsshoot je vliezen breken (soort mentaaldingetje ofzo?), maar de volgende dag werd ik gewoon wakker. En de dag daarna ook. Hoe dan? En zo ging het nog 2 weken door. Misschien een soort grap van de natuur, omdat ik er zo op had gehoopt. Maar ik snap nu heel goed waarom het wél gebeurd. Als een zwangerschapsshoot eenmaal staat gepland, voelt de shoot als laatste finishlijn. Die wil je halen en dán kun je bevallen.  Nou ik heb hem wel dik en rond gehaald. Maak je klaar voor heel wat preggo-belly en handen-op-buik-foto’s!
zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografie Ik heb een paar uur lang door alle 90 foto’s gescrold, omdat ik niet kon kiezen. Niet omdat ik mezelf nu zo mooi voelde die dag (net als tijdens je ongesteldheid, je zit gewoon niet meer zo lekker in je vel en barst van hormonen), maar omdat onze fotograaf, Jolein Koenders, het zó goed heeft gedaan. Ik zie en voel helemaal niet terug hoe ik me die dag voelde en ze heeft de mooiste versie van mij (en Hans) op de foto’s gezet, waardoor ik me die dag al zoveel mooier voelde. En helemaal toen ik de foto’s  -inmiddels bevallen en zonder buik!- in mijn postvak kreeg. Alle foto’s stralen zoveel rust (lees: stilte voor de storm, ha!) en liefde uit, een hele mooi herinnering. zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografie zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografie Ik moest er heel erg wennen om iemand anders achter de camera te hebben dan Hans. Maar Jolein was zo lief en supportive, dat ik me al heel snel op mijn gemak voelde. En we ons allebei vrijwel geen moment stom voelde. Ook niet de zoveelste keer toen ik mijn hand op mijn buik legde. Of toen Hans cheesy zijn handen op míjn buik legde. Niets voelde meer cheesy. Niet naar een leeg wiegje kijken, niet zwoel uit het raam kijken (‘ze neemt afscheid van het verleden’).zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografie zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografie zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografie zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografie zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografie Maar ik snap het als je een beetje huiverig bent met het boeken van een zwangerschapsshoot. I really get it. Ik had het ook. Mijn blog is vaak een stok achter de deur om van elk moment ook daadwerkelijk foto’s te maken. En in eerste instantie wilde ik dus ook zélf foto’s van ons maken, gewoon met een timer. Totdat Jolein mij mailde en haar portfolio liet zien. Ik dacht: waarom niet lekker uit handen geven. Het is zóveel relaxter als wij ons geen zorgen hoeven te maken. En deze foto’s hadden we nátuurlijk never nooit met een selfie-timer kunnen maken. (en als ik terugdenk aan hoe chaotisch en hormonaal ik me voelde, was het er ook niet meer van gekomen.)

zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografie Halverwege de shoot deed ik nog een outfitwissel! Beide foto settings vind ik mooi. Zonder heel zweverig te klinken, heb ik het gevoel dat de thuis foto’s allemaal heel erg de verwachting en hoop uitspreken naar de komst van onze dochter, terwijl de buiten foto’s meer de focus hebben op ons als stel, de laatste foto’s samen. “See! Papa en mama hadden ook nog heel veel lol voordat ze jou kregen.” Precies hoe deze periode ook eigenlijk voelt.

Jolein had trouwens geen idee welke locatie of outfitwissels ik van plan was. Ha! Toen ze kwam liet ik haar mijn outfits zien en vertelde ik mijn plannen, maar zij was gelukkig heel makkelijk.

zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografie zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografie zwangerschaps shoot, zwangerschapsfotografie Kledingdetails: Beiden jurken Zara (a/w 2017) // Schoenen H&M (s/s 2017) // Armbandje H&M (oud) //  Horloge Cluse // Oorbellen Zara (a/w 2017)
Hans: Broek Zara (a/w 2017), Trui H&M (s/s 2017), Blouse Zara (a/w 2017)

Ik ben zo zo blij dat we deze foto’s hebben laten maken! De dagen voordat je een baby krijgt voelen heel speciaal en zijn nog zo anders, dat wil je je herinneren.

Ik mis mijn buik helemaal niet, maar nu ik Zara ken zou ik zo graag nog even een dagje met haar in mijn buik willen rondlopen. Tijdens mijn zwangerschap leerde ik haar al kennen, maar kon ik me totaal geen voorstelling maken over haar. Ik was heel excited voor mijn toekomst met haar en ik wist dat ik van haar hield, maar het voelde allemaal zo onwerkelijk. (misschien nog meer omdat het mijn eerste was?; Of wordt het nooit echt minder abstract?) Maar nu ik haar ken en weet wie ze is, ben ik zo trots en blij dat ze al die tijd in mijn buik heeft gezeten. En herken ook echt dat zij dit was! Ze slaapt nog steeds het liefst met haar handjes bij haar gezicht, net als in mijn buik! Het is niet meer zomaar mijn buik, het was Zara. En dat maakt al het verschil.

Oké, dus mocht je zwanger-zijn of ooit hoopt te worden, maak foto’s! Of je het nu zelf doet met een timer, iemand inhuurt of een vriend/familielid vraagt. Op dat moment zie je er misschien tegenop, maar achteraf ben je jezelf dankbaar. Als je een fotograaf wilt vragen voor deze shoot ( newborn, bruiloft, couple shoot etc.), kan ik je Jolein Koenders van Wonderlust Photography erg aanbevelen. :)

X Shifra

Comments

 1. Wauw, wat een prachtige foto’s! Zo mooi om dit soort foto’s van jullie als stel nu nog te hebben, met Zara in je buik erbij. Jullie stralen echt op de foto’s. Enne, wat is dat groene jurkje leuk :)

 2. Ik vind het resultaat zo mooi, dromerig en lief geworden! De jurkjes, de settingen en jullie liefdevolle blikken. Ik ben dan wel niet zwanger, maar als het ooit zover is, wil ik ook zo’n shoot hoor! <3

 3. Joyce

  Prachtig! Mooi gedaan door De fotograaf. Het is toch heerlijk om op terug te kijken en ik vind de wissel ontzettend leuk: ik krijg precies het gevoel erbij dat je omschrijft. Zelf heb ik maar één goede foto van mezelf toen ik zwanger was (jaja, wél met de timer) want ik beviel met 31 weken. Heel erg jammer (ik ben tenslotte zelf fotograaf) maar ik koester die ene foto! Hij is zelfs gemaakt in de sneeuw, dus toch een beetje extra bijzonder.

  • Shifra

   Oh, wat ben je vroeg bevallen! Hopelijk is alles goed gegaan! En precies, die foto die hebt, koesteren!! <3

 4. Ester

  Wow Shifra, wat een gave foto’s zeg! Lijkt me heel leuk om, later als ik groot ben en zwanger ;), ook zulke foto’s te laten maken. Echt tof!

 5. Shannon

  Wauw! Wat een liefde op de foto’s! Jullie stralen! Zie helemaal wat je bedoeld met de 2 verschillende settings. Heel bijzonder ♡

 6. Wauw, wat een lieve, mooie, serene foto’s!! 😍 En prachtige outfits! Heel herkenbaar wat je zegt over hoe abstract het is, zo’n baby in je buik terwijl je niet weet wie het is. Vandaag 41 weken. Ben heeeel benieuwd hoe het straks is als ik de kleine leer kennen en hoe ik dan terug kijk op de zwangerschap.

  • Shifra

   Oh wat spannend! Any moment now!! 🙈❤️ Straks herken je vast ook zoveel van hoe zij/hij in de buik was!

 7. Prachtige foto’s en heel waardevol om te hebben. Ik ben ook zo blij dat ik mijn man zo ver heb gekregen om zo’n shoot te doen en ben zo happy met de foto’s.

 8. Babette

  WAt grappig dat je zegt dat je je niet mooi voelde. Je straalt juist heel erg op de foto’s. Mooi zijn ze!

  • Shifra

   Ah, wat lief dat je dat zegt!! Ik zie het nu zelf ook niet meer terug hoe ik me voelde gelukkig (she did well!), maar doordat ik aan het eind zoveel vocht vast hield en al die hormonen… blehhh. Haha!

  • Shifra

   Aah, niet teveel spijt hebben hoor! Ik heb nu ook van bepaalde momenten geen foto’s gemaakt en dat vind ik heel jammer. Maar tegelijkertijd besef ik ook dat het soms gewoon even niet lukt of er van komt. Zeker als je een baby krijgt is het al zo druk en chaotisch! En volgende keer gewoon plannen, dan kun je er niet meer onderuit. Dat werkte bij ons! :-)

 9. Angelique

  Super mooie foto’s. Ik wil op een gegeven moment ook foto’s gaan laten maken van mijn dochtertje en mijn buik. Ze is er al zo bij betrokken, helemaal happy dat ze grote zus wordt, echo foto’s op school laten zien ( ze is 6 jaar) en iedere avond standaard als ze haar pyjama aan heeft en bijna klaar is voor bed, smeert ze even mijn buik in. Zo lief.
  Ik heb bij mijn dochtertje wel een paar buik foto’s gemaakt maar nu wil ik als herinnering met mijn dochtertje foto’s maken

  • Shifra

   Ah, wat zoet zeg! Leuke leeftijd voor haar om een zusje/broertje te krijgen, dan beseft ze het al helemaal!

 10. Prachtige plaatjes Shifra! Wij hebben geen shoot gedaan maar ik was hoogzwanger toen we trouwden dus stiekem waren dat trouwfoto’s en een zwangerschaps shoot in één ;)

  Toffe outfits heb je trouwens aan <3 ik schreef laatst een artikel over outfits voor de feestdagen misschien vind je het leuk om even te komen koekeloeren

  x

  • Shifra

   Ohh, wat bijzonder om hoogzwanger te trouwen! Dan was hij/zij er al echt bij! :) En leuke post! Vooral alle okergele dingen. <3

   • Jaa ik vond t ook wel iets voor jou die kleurtjes zo. Ik kocht laatst een okergele winterjas ( had er al 1 maar vind die kleur zo tof) En zag dat jij voor Zara ook zo’n geweldig geel broekje hebt
    x

 11. Prachtige foto’s! Dit is zo kostbaar om te hebben. En het blijft een gek idee hè, dat jullie kindje daar gewoon nog in je buik groeide!

  • Shifra

   Ja hè, ik dacht dat het idee wel zou wennen als ze eenmaal uit de buik is. Maar nee dus!! Het blijft gek!

 12. pascalle

  Wat een ONTZETTEND leuk en lief stel zijn jullie 😍😍 ook supermooie foto’s! Ik word hier helemaal vrolijk van, wat heeft Zara geluk met zulke leuke ouders ❤️❤️❤️

 13. Daniëlle

  Wat een mooie foto’s!
  Een prachtige herinnering. Die tijd net voordat je voor het eerst ouders wordt is zó speciaal..
  en dat zie je ook op deze foto’s.
  Wil je nog zeggen dat ik jullie live zó leuk vond.
  Vaker doen…? Yes please 😘

  Ik ben een stuk ouder dan jullie, onze dochter is 21 en onze zoon alweer 19… het gaat zo snel !
  Door omstandigheden ben ik grotendeels bedlegerig geworden en das niet leuk als je 46 bent. Gelukkig zijn we jong getrouwd (net als jullie) en zijn de kinderen ook vroeg gekomen. Daardoor heb ik alles nog met ze kunnen doen.
  Maar van dat liggen wordt je écht gaar. En van jullie wordt ik zo vrolijk. Ik kom ook uit Brabant en wij zeggen wel eens: je bent een blij ei…. kennen jullie die uitdrukking? Vind jullie zo grappig, blij, lief en gezellig. De moeder van ons hondje was precies Charlie en zijn papa en chih tzu. Ook zo’n lieverd. Als Charlie blaft, gaat mazzel hem zoeken haha.
  Hoop dat jullie nog lang blijven vlogen !!!
  Liefs, Daniëlle

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.