Origami visitekaartje houder

origami visitekaartje houder (2)Een tijdje geleden liet ik al mijn nieuwe visitekaartjes zien (zie dit artikel). Nog steeds gebruik ik deze en ik ben zelfs al bijna toe aan een tweede druk! Als ik ergens ben dan kan ik zomaar heel wat visitekaartjes uitdelen (ik durf het steeds meer!), om vervolgens weer met een nieuwe onaangeraakte stapel weken in mijn portemonnee te slepen. Tussen alle pasjes. Schaamteloos sta ik soms in de winkel tussen al mijn visitekaartjes te zoeken naar de bonuskaart. En vice versa.  En daar worden de kaartjes niet mooier van. Waardoor ik weer vol schaamte mijn visitekaartje in de handen van iemand druk, hopend dat diegene de gevouwen randjes niet zit en al twijfelend of ik mij niet moet excuseren. Mijn visitekaartje hebben bescherming nodig. En dus vouwde ik een houder van origami! origami visitekaartje houder (3)Je kunt elk papier gebruiken wat je maar wilt. Ik downloadde een leuk patroon van internet, maar sommige tijdschriften (zoals de Flow) hebben ook leuk en goed papier hiervoor. Het hoeft niet per se heel sterk papier te zijn, want door het vele vouwen wordt het vanzelf sterk genoeg. Knip het papier in een vierkant van 22 cm, uitgaand van de standaard maat visitekaartjes (8,5 x 5,5 cm), of groter bij een groter visitekaartje. Het vouwen lijkt ingewikkeld, maar dat is het totaal niet. There we go ->
origami visitekaartje houder (3)1. Vouw het papier dubbel, en daarna nog een keer dubbel. Ontvouw het papier en nu zie je vier langwerpige vakken.
2. Vouw de hoekjes zo ver mogelijk naar binnen (binnen de lijnen).
3. Vouw beide flappen naar midden toe.
4. Draai het papier om en vouw één van de korte kanten terug. Precies zover dat je net de driehoek ziet. Doe dit ook met de andere kant.

origami visitekaartje houder (2)

5.Vouw de hoeken in het midden in elkaar, zodat het goed stevig vast zit. En doe de visite kaartjes erin! Je kunt de houder nu dubbelvouwen en zo in je portemonnee doen, zodat alle visitekaartjes beschermt blijven.

origami visitekaartje houder (5)Ik gebruik deze houder om mijn visitekaartjes te beschermen (en dat werkt heel goed!), maar je kunt deze houder ook voor élk visitekaartje maken. Je visitekaartje wordt dan nog een stap luxer! X Shifra

 

 

Comments

 1. Mirthe

  Super leuk idee! Ik vind dat je ook een leuk printje hebt uitgekozen. Het staat heel chic!

 2. Ah wat schattig! Ik maakte dit vroeger als ‘kadertje’ voor foto’s, maar eigenlijk is het inderdaad best handig voor visitekaartjes ook! Schattig. Alleen heb ik dus geen visitekaartjes, haha. Misschien toch eens mee aan de slag gaan! X

 3. Je komt echt met de meest leuke dingen naar voren altijd ;) Wat heb je dit toch leuk gedaan, en het patroontje is al helemaal leuk, I like! :D

  xxx

 4. Wat super leuk! Ik heb mijn visitekaartjes in zo’n doorzichtig hardplastic hoesje zitten, heel irritant, want ze schuiven er steeds uit en worden dan alsnog vies in m’n tas. Goed idee dit!

 5. Leuk! Ik heb ze nu in zo’n metalen doosje zitten wat ik er gratis bij kreeg, maar dit is natuurlijk veel mooier. :)

 6. Wow wat een leuk idee! Net wat je schrijft het heeft twee mogelijkheden bescherming en het staat nog leuk ook. Creatief hoor.

 7. Wat een super leuk idee, ik kwam op je blog omdat ik zelf veel bezig ben met 3d origami in mijn vrije tijd.. Ik vind het echt geweldig creatief van je om het op deze manier op te lossen.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.