PARELTRUI

DSC_1741 Ik vind parels maar magische dingen. Ze zijn zo bijzonder mooi en elegant. En ze worden steeds meer gebruikt, ook op kleding! Hoe cool! Nog meer parels, óveral parels, jaaaaaaa! Lees snel verder hoe ik deze  pareltrui heb gemaakt. DIY: Grijze pareltrui DIY PARELTRUI STAPPENPLAN Pareltrui
Materiaal: een oude trui, naald en draad, schaar en heel veel mooie parels.
De parels heb ik bij de XENOS gekocht (per 30 parels ongeveer betaal je 2,50). De trui is oud:) (van de H&M).
1 Begin met het neerleggen van de kralen zoals je ze wilt. (Ik ben begonnen met heel veel kralen op mijn schouder en naarmate ik naar mijn onderarm ga, wordt het smaller en minder druk.)
2 Gebruik de kralen die jij leuk en mooi vindt. (De XENOS heeft 5 maten kralen. De grootste gebruikte ik vooral voor mijn schouders, gemengd met één maatje kleiner. Op mijn arm gebruikte ik die laatste parels óók, gemengd met nóg een maatje kleiner. En tussen al deze kralen verspreide ik ook de allerkleinste mini-pareltjes. Zo heb ik alle maten gebruikt)
3 Zo, nu liggen ze er allemaal. Maak met krijt (of plakband) een lijn langs de parels zodat je straks weet tot hoever je mag naaien.Een foto maken kan ook handig zijn, zodat je weet hoe de kralen moeten liggen. Je kan ook nog streepjes op de plek van elke parel met krijt een stipje zetten.
4 En nu alle parels eraan naaien! Als je gaat naaien gaan de parels rollen, dus het moet heel voorzichtig. Je kunt de kralen er ook afhalen en per parel bekijken waar je hem wilt hebben.
Het kost wat geduld, maar je ziet per parel je trui echt mooier worden!
DIY: fout en goed Oh en als je parels gaat naaien moet je even goed opletten dat je niet te grote sprongen maakt met je naald. Dan krijg je aan de achterzijde (zie linkerfoto) grote lange draden waarin je makkelijk blijft haken. Rijg je naald met kleine sprongetjes door de trui heen en dan zie je als het goed is geen draad  (rechterfoto). DIY PARELTRUI Tip: Parels zijn zwaar en hebben dus versteviging nodig. Als je de parel aan de trui naait, ga dan een paar keer met je naald door de parel gaat. Voor grote parels heb ik zelfs apart draad gepakt (nieuw draad, naaien, knoopje leggen, afknippen en weer naar de volgende parel).
DIY PARELTRUIDIY PARELTRUIHet was zo makkelijk en leuk om deze trui te maken! En als ik zo naar mijn klerenkast kijk, zijn er nog heel wat kleren die ik kan ‘beparelen’. Ik hoop dat je het leuk vond mijn DIY Pareltrui te lezen! Liefs,xx Shifra

Comments

  1. Wat een leuke DIY! Als je het zo ziet is het eigenlijk ontzettend simpel. Ik ga je volgen via bloglovin’ :-)

  2. Isabelle

    Ik vind het knap hoe je de trui hebt gemaakt. Veel plezier met de trui.

    Groetjes van Isabelle (8 jaar)

  3. Yvon

    Wat een leuke ideetjes weer, en die trui met parels ga ik namaken, het ziet er zo chic uit

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.