Pasta met geroosterde broccoli en knoflookolie

pasta met geroosterde broccoli-6 Eerder deze week maakte ik deze pasta met geroosterde broccoli en ik was niet van plan erover te bloggen. Maar hij was zo goed! Met een paar aanpassingen (die ik gisteren maakte) is het zo’n goed, makkelijk en budget-proof gerecht. Ik houd eigenlijk niet zo van broccoli, maar ik eet het vaak omdat hij lang goedkoop te krijgen is. Maar sinds ik heb ontdekt de broccoli te roosteren in de oven, oh my! Ik geniet er echt van. Dus ik eet hem nu vaak geroosterd bij aardappeltjes of zoals nu in een pasta!pasta met geroosterde broccoli-6Pasta met broccoli (3-4 personen) 
een broccoli stronk (800 g?)
6 knoflookteentjes
250 g pasta
2 el olie
30 g geraspte parmezaanse kaas
1 citroen
peper
zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de broccoli in kleine roosjes (‘bitesize’) en plet de knoflookteentje. Schep de broccoli en knoflook op een bakplaat en besprenkel met olie, zout en peper. Rooster 20 minuten in het midden van de oven en hussel ze halverwege een keer. Rooster ze totdat ze zacht zijn en bruin kleuren aan de randjes.

Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de pasta el dente. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht.

Rasp de schil van een citroen en knijp de helft van een citroen boven de pasta uit. Meng zout en peper (1/8 tl? Een klein beetje, naar smaak) en parmezaanse kaas erdoorheen. En vervolgens ook de geroosterde broccoli. Voeg een beetje kookvocht toe, of als je houdt van een nattere pasta, het hele kopje.pasta met geroosterde broccoli-6pasta met geroosterde broccoli-6pasta met geroosterde broccoli-3Ik at hem gisteren koud (na alle foto’s maken!) en hij was ook zó goed! Dus perfect nu voor de zomer, maar hij lijkt me – dan wel warm- ook lekker straks in de herfst. Met misschien minder citroen. Oh en ik gooi er altijd als laatste nog parmezaanse kaas overheen. Het ziet er altijd zo chique uit en het is heel lekker! X Shifra

P.s Over geroosterde broccoli gesproken, het is ook heel lekker om te roosteren in de oven met chilipeper of komijn!

Comments

 1. Luna

  Ik kwam er laatst achter dat mijn ons gelijk heeft; van broccoli is de stronk het lekkerste! Even schillen en dan KUN je de stronk rauw eten of je maakt er soep van of.. Je doet het door deze pasta ;) Zodra Ik en oven Heb zal ik dit recept proberen.

 2. Deborah

  Klinkt goed! Broccoli op de bbq is ook super lekker, heel eventjes blancheren en dan lekker op de bbq. Yum!

 3. Ik ben echt benieuwd hoe geroosterde broccoli dan smaakt, ga het zeker eens proberen. Ik lust alleen geen kaas, dus dan denk ik dat dit recept niet echt gaat werken? Of zou roomkaas ook werken?

 4. Lianne

  Net gemaakt met aardappeltjes en brie! Heerlijk! De broccoli was alleen wel een beetje donker geworden bij mij.

 5. Iris

  Ik heb dit net gemaakt en die broccoli is echt een succes! Ben de gekookte broccoli helemaal zat maar deze broccoli lijkt me ook lekker door bijvoorbeeld couscous. Kan je meer recepten bedenken om broccoli te pimpen ;-)?

 6. Centina

  Ik heb i.p.v. Parmezaanse kaas Deense schimmelbrie door de pasta gedaan met een derde kopje kookvocht, en over de pasta met broccolie nog eens Pardano gestrooid. I.p.v. citroensap heb ik limoensap gebruikt. Als pasta heb ik volkoren spaghetti genomen. Mijn partner en ik waren hierover dik tevreden: voor herhaling vatbaar maar vooraf dan nog wel een insalata misto erbij.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.