Pompom & belletjes slinger

slingeridee, slingers maken, zelf slingers makenSlingers zijn een súper makkelijke manier om je huis een instant feestgevoel te geven! Met Kerst geeft de kerstboom je huis al snel dat feestgevoel, maar hoe leuk is het om nog net even dat beetje extra toe te voegen door een slinger door de boom te doen of het gezellig aan de muur te hangen! Sterk geïnspireerd door deze mooie slinger heb ik mijn slinger gemaakt!  (en ja, het is weer zo easy-peasy als alle andere kerst-projecten op mijn site!)
slingeridee, slingers maken, zelf slingers makenDit is eigenlijk alles wat je nodig hebt. Belletjes (Ik kocht rosé-goudkleurige belletjes bij de Action, ik vind ze práchtig!) en pompoms! Pompoms kun je kopen, maar veel leuker (en goedkoper) is het om ze zelf te maken! Als je vergeten bent hoe het moet (je hebt het vast net als ik vroeger eindeloos gedaan op de kleuterschool..), nog even een opfrisser!

slingeridee, slingers maken, zelf slingers maken1. Knip 2 x een cirkel* van stevig papier/karton met een evenwijdig gat in het midden.
Leg de cirkels op elkaar en omwikkel beide cirkels samen met wol. Het begindraad kun je vastknopen, maar je kunt ook een paar keer om het uiteinde wikkelen.

*(Ik wilde dat de pompoms ongeveer even groot waren als mijn belletjes (4,5 cm). De grootte van de cirkel en van het gat bepalen hoe groot de pompon wordt. Na een paar keer proberen kwam ik op mijn gewenste grootte uit. Dit was mijn template!)
2. Ga nu 2 x de cirkel rond met het omwikkelen van wol. Je kunt ook blijven wikkelen totdat het gat dicht is, maar dan krijg je een best wel dikke pompom.

3.Knip de wol tussen de kartonnetjes los. Houdt met je linkerhand de wol in het gat vast, terwijl je alles doorknipt.

4. Pak een stuk wol en trek die tussen de 2 cirkels door, trek hem stevig aan en knoop vast. Schuif de rondjes voorzichtig van het bolletje af (als het papier/karton stevig genoeg is, kun je het nog een keer gebruiken!)

slingeridee, slingers maken, zelf slingers makenRijg nu de belletjes en pompoms om-en-om aan stevig draad (of wol) en laat er ongeveer 15-20 cm tussen. Mocht het draad (veel) dunner zijn dan de opening van de belletjes, dan gaan de belletjes schuiven. Maak in dat geval voor én na ieder belletje een knoop zodat hij op zijn plek blijft zitten.
slingeridee, slingers maken, zelf slingers makenMijn kerstboom zit al vol versiering, dus ik heb de slinger nu even boven mijn bank gehangen! Met Kerst zelf hang ik hem achter mijn eettafel, om daar ook wat meer sfeer te geven. Ik ben blij met de slinger! Hij is lekker simpel en lieflijk. Daar houd ik wel van . :) Mijn pup vond hem ook geweldig, dus ik denk dat ik er goed aan doe hem zo hoog te hangen! xx Shifra

Comments

 1. Die is écht heel erg leuk! Ik vroeg me al meteen af waar je zulke belletjes vandaan haalt, maar gewoon bij de Action dus :) Tof, leuk projectje!

  • Shifra

   Hihi. Dat was ook nog eens toeval! Maar ik heb het expres maar niet van de foto afgesneden.

 2. Op een naturelle manier een kerstslinger samenstellen vind ik altijd zo leuk! Ik moet inderdaad mijn pompom-skills even opfrissen, dat is lang geleden :).

 3. Wat super leuk! Ik vind die koperen kleur zo mooi, die je nu overal ziet. Hopen dat die nog lang blijft! De combi met het fluffy witte vind ik erg leuk :)

  • Shifra

   Ja, het is wel even een werkje ja, vooral als je er speciaal een middag aan wijd. Ik heb het overal tussendoor gedaan. Zo heb ik pompoms gemaakt tijdens het autorijden (als bijrijder), terwijl ik aan het wachten was totdat de spaghetti gekookt was, tijdens een gesprek enz. Zonder dat ik het doorhad waren ze zo af! :)

 4. Manon

  Oh, weer zo’n veel te leuk idee! :D Leuk leuk leuk, Shifra! Ik ben dol op pompoms en belletjes en al jouw DIY-ideeën.

 5. Wat ziet het er ontzettend leuk uit, heb het zelf momenteel druk genoeg met cadeautjes kopen maar ik ga hem onthouden voor volgend jaar hihi!

 6. Glenda

  Ooh wat leuk! Ik krijg altijd zoveel DIY inspiratie van jou artikeltjes en de Action is the best, haha!

 7. Wat leuk zeg en je bent veel voordeliger uit dan het bij de zara te kopen. Dat zijn twee vliegen in één klap. Een goedkope leuke slinger en centjes in je zak houden.

  • Shifra

   Ja! Precies! Jij snapt het. ;-) (Zara Home is héél duur met 20 euro verzendkosten.. )

 8. Nathalie

  Zo leuk zeg!
  Ik zit dus juist naar Vitaya te kijken (zender op de belgische televisie) en daar is dus een soort Britse show op “Kirstie’s Crafty Christmas”.
  Kirstie is een gezellige vrouw die allerlei DIY dingetjes maakt, toevallig voor kerst dit keer. Ze ging net dus ook pompoms maken voor in haar kerstboom, en ontdekte door een gast in de show dat er dus een pompom-maker bestaat. Ze was zo blij als een klein kind.
  Echt een hele gemoedelijke toffe show en deed me eigenlijk dadelijk aan jou denken!
  Dus als je eens niks te doen hebt: aanrader ;)

 9. Wat een idee ook, super leuk! Die bolletjes vind ik zó leuk om te maken, ik zou er wel meerdere meters mee kunnen vullen ;)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.