POMPOMS

DIY POMPOMS NederlandsZoals je misschien al weet ben ik sinds mei 2013 getrouwd. Onmiskenbaar voor mij, was het natuurlijk een echte DIY-bruiloft! Een jaar van tevoren ben ik samen met mijn man aan het knutselen geslagen en ben ik tot op de ochtend van de bruiloft (ja, echt waar!) daarmee bezig geweest. Veel van deze versiering is niet alleen leuk voor een bruiloft, maar ook voor feestjes. Daarom wil ik graag de komende weken met jullie delen hoe en wat ik allemaal heb geknutseld. Vandaag laat ik je zien hoe ik deze feestelijke pompoms maakte. NederlandsHet enige wat je nodig hebt is vloeipapier (ook wel: zijdepapier). Dit is heel dun papier dat in de meeste hobbywinkels wel te koop is.
1. Leg acht velletjes vloeipapier van 25 bij 35 cm* op elkaar. Maak bij elke 3,5 cm (ongeveer) vouwen in accordeon vorm. 2. Pak een stukje draad of ijzer en schuif dit tot de helft van het gevouwen vloeipapier en bind dit goed vast. Knip het uiteinde van de waaier in een ronde vorm. 3. Scheid nu alle papiertjes van elkaar, te beginnen bij het midden. Doe dit voorzichtig één voor één (er is bij mij al heel wat gescheurd.. ) totdat alle laagjes van elkaar gescheiden zijn en de pompom mooi rond is. 4. Om de pompom op te hangen, knoop je een langere draad aan het eerdere touwtje/ijzertje dat je in het midden van de pompom vastmaakte.
* Een grotere pompom maken kan natuurlijk ook! Gebruik hiervoor velletjes van 50 bij 70 cm. Maar vind vooral zelf uit welke pompom-grootte het mooiste is. Zolang het vloeipapier een rechthoek-vorm heeft, wordt de pompom rond.Pompoms makenoranje en gele pompoms, vloeipapier, zijdepapierVeel plezier met het maken van deze pompoms! XX Shifra

Comments

 1. Supermooi! Vooral als de hoekjes rond geknipt zijn, zoals bij jou, vind ik ze prachtig. Net gigantische pioenrozen :).

 2. Heel erg leuk gedaan! Deze staat al zo lang op mijn diy to do list maar ik kan nooit ergens mooi vloeipapier vinden.. Frustrerend!
  Ik heb je vandaag genoemd bij mijn 4 favo artikelen van afgelopen week in mijn linkparty! Hopelijk vind je het leuk!

  Liefs Rosie

  • Shifra

   Hey Rosie! Wat lief! Dankjewel! Ik zie het inderdaad net op je site.
   Ooh ik ken het vloeipapier-probleem. Ik ben in allerlei hobbywinkels geweest, maar uiteindelijk vond ik veel leuk vloeipapier via Ebay en Etsy! Zo ook de lastige kleuren mintgroen & pasteloranje. xx

 3. Hé, daar zie ik dat mooie stoeltje weer;-) Wat een schitterende foto van jou zeg, die eerste! Ik vind pompoms ook zo leuk, word ik echt vrolijk van;-)

 4. Renate

  Ik ben ze zojuist aan het maken voor onze bruiloft! Wel een rotklus om ze uit te vouwen voor de versierders van onze bruiloft, oeps!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.