Q & A Zwangerschap

zwangerschaps q&aVandaag wijk ik even af van de verbouwing & DIY posts voor een zwangerschaps Q & A! Ik heb veel vragen (vooral via instastories) binnen gekregen. En het was leuk om in de vragen te duiken en zoveel mogelijk te beantwoorden binnen 15 minuten in video! Het is echt een kletsvideo, dus als je niet zo into zwangerschapsdingen of dit soort video’s bent, kom morgen terug! Maar ik weet dat er ook een groep is die dit juist heel leuk vind! EN willen we niet allemaal antwoord op de vraag waar het kind verwekt is?


Kidding! Ha, die vraag stond er gelukkig niet tussen. Maar ik vertel wel alles over mijn symptomen, mijn angsten, waar ik wil bevallen, of ik al striae heb (en waar!) en wat mijn eet & workoutritme is! En nog veel meer (15 minuten is laaaaang!)

Bedankt voor al jullie betrokkenheid! Ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn en jullie zijn zeker één van die dingen. X

Comments

 1. Wat een leuke video! Wees niet bang voor de bevalling! Laat het gewoon over je heen komen. You can do it! Zwanger zijn vond ik ook vreselijk! Het is dat wij zo graag een kindje wilden, maar het zwanger zijn was bij mij een drama.
  Liefs

  • Shifra

   *high five!* Het voelde in het begin alsof ik een één grote boobytrap was gevallen. “SURPRISE!” al die leuke verhalen en stralende zwangeren die je ziet, yeah.. Ik had het allemaal heel anders verwacht!

 2. Anna

  Leuke Q&A, ik had je al eens eerder gespot op youtube. maar sinds je zwangerschap volg ik je meer. Leuk zo jong moeder, zelf ben ik 24jr en zwanger!

  Voorzichtig met je bekken, zelf heb ik vanaf 16 weken al klachten van m’n bekken. Dacht het gaat wel over en was er wel laks in. Maar zoals je omschrijft niet kunnen slapen van de pijn niet kunnen lopen het was verschrikkelijk. Vanaf week 22 hulp gaan zoeken bij een bekkenspecialist en tevens bekkenbodem. En die heeft me goed geholpen eigenlijk begeleid. Wat je er zelf aan kan doen is echt rustig aan. Ik mocht ook per direct geen zwaar huishoudelijke taken doen denk aan stofzuigen en dweilen en moest aanpassingen in m’n werk. En door de behandelingen en de rust die ik nam heb ik pas sinds week 32 geen erge pijnklachten meer. Nu loop ik tegen het einde aan, vandaag 37 weken! en ben blij dat ik toen de stap terug heb genomen want het begint nu echt wel zwaarder te worden.

  En striae heb ik helaas ondanks het smeren wel gekregen, ook ik had het al op bovenbenen en billen sinds de pubertijd. De striae is ongeveer met week 30 gekomen… Sinds kort smeer ik alhydran creme is via apotheek of online verkrijgbaar. Misschien een tip!

  Wens je verder een hele fijne zwangerschap toe, probeer te genieten want voor je het weet loop je tegen het einde aan!

  • Shifra

   Oh, wat leuk! Gefeliciteerd! Hopelijk heb je straks na de bevalling ook niet al te veel (extra) last van je bekken! :( Mij is geadviseerd -zeker als je al last hebt van je bekken- straks 4 dagen (!!!) boven in bed te blijven. Ik weet niet of het me lukt, maar ik ga het proberen.

   • Anna

    Ja dat heb ik ook begrepen, haha weet ook niet of mij dat gaat lukken. Ben ook zo’n bezige bij!

 3. Yvon

  Het was een zeer gezellige video…………..:-D
  Een zeer fijne zwangerschap verder

 4. Kirsten

  Leuke video! Moest stiekem wel grinniken om hoe je striae uitspreekt. Ik had eerst niet helemaal door waarover je het had ;)

  Succes met je bekkenpijn, hopelijk helpen de tips van de fysio!

  • Shifra

   Ja! Ha, ik ben me er bewust van. Mijn schoonmoeder verbetert mij elke keer, maar ik krijg het er niet uit.

 5. Vicky

  Kan me voorstellen dat je de bevalling eng vindt, vond ik ook! Vooral omdat ik wist dat het ‘heel veel pijn’ zou gaan doen, maar dat ik daar ook eigenlijk echt geen voorstelling bij had. Maar uiteindelijk tijdens de bevalling zelf probeerde ik steeds maar te denken: het doet nu pijn, maar dit gaat weer voorbij. En achteraf is dat ook hoe ik erop terug kijk. Het was een heftige dag, maar het was ook maar 1 (deel van) dag.
  En ik ben ook in het ziekenhuis bevallen, vond ik heel fijn. Werd super goed voor ons gezorgd, en aan het eind konden we alle troep daar achterlaten en lekker naar ons eigen fijne huisje gaan. En kon ik ook de pijn van de bevalling letterlijk achter me laten. Oh en je kunt nog tot halverwege de bevalling bedenken waar je wilt bevallen. Tuurlijk fijn om nu een idee te hebben, maar daar zit je niet aan vast als je je op dat moment toch nog bedenkt! :)

  • Shifra

   Wat een fijne, geruststellende reactie. Echt precies wat ik denk en voel. Er komt zoveel pijn (maar HOE erg is dat DAN?). Het lijkt me inderdaad fijn om alles af te kunnen sluiten in het ziekenhuis, ook mentaal. Gisteren zeiden ze nog (bij een cursus): ‘je moet vooral niet stressen tijdens de bevalling, maar ontspannen, dan heb je veel minder pijn’. (HOE DAN? Weer zoiets! Haha.)

 6. Marije

  Als ik je een tip mag geven: probeer de ademhalingsoefeningen van yoga. Ik heb een paar keer zwangerschapsyoga gedaan en dat heeft mij de bevalling doorgeholpen door inderdaad: ontspannen. Hoe tegenstrijdig ook, maar voor mij was het een soort mantra: ‘ontspan, ontspan, ontspan’ en alleen maar focussen op je ademhaling en verder niks. En het hielp! En die pijn vond ik helemaal niet zo heftig. Laat je dus vooral niet gek maken door alle verhalen want jouw bevalling is jouw bevalling en niet die van die ander. Je kunt het zeker!

 7. Ik ben nu ongeveer een half jaar in m’n omg-ik-wil-en-moet-en-zal-echt-kinderen-later-fase. Dus idd wat je zei over die bloggers en vloggers haha. BABYS, OVERAL.

  Mijn vriend heeft dat nog totaal niet, die begint in september ook met z’n master dus wij zijn nog wel wat jaartjes zoet voordat dat gebeurt. Plus, ik moet nog even beter worden op gezondheidsvlak.

  Ik wil ook dat onze future-kids de stofwisseling van vriendlief krijgen, want man, die heeft het al verbrand voordat ‘ie het eet geloof ik.

  Ik hou van dit soort video’s, dus meer meer meer <3

 8. Balen van je bekkenklachten zeg. Ik heb er zelf bij beiden zwangerschappen last van gehad en ook fysiotherapie gehad. Ik heb wel geprobeerd om zoveel mogelijk te blijven bewegen, zodat ik niet ook nog stijf zou worden zeg maar. Hoe dan ook, bekkenklachten zijn gewoon ontzettend vervelend. Het beperkt je toch. Na de bevalling was het gelukkig ook snel weg dus dat is een mooi vooruitzicht voor jou wellicht ;-)

  Dat je niet op een roze wolk zit.. laat je niet wijs maken dat dit moet. Ik heb beiden zwangerschappen niet op een roze wolk gezeten hoor. Ik moet wel zeggen dat toen de buik inmiddels onmiskenbaar een zwangerschapsbuik was ik er meer van kon gaan genieten. Maar die roze wolk.. ik heb ik een hekel aan die term. Je gaat je haast schuldig voelen als je niet geniet.

  En bevallen.. weet je dat moet je maar gewoon over je heen laten komen. Het overkomt je gewoon en je kunt er alleen maar in mee gaan. Wat voor verhalen je ook hoort, iedere bevalling is anders. Wat mij wel enorm hielp is focussen op de ademhaling. Een verpleegkundige zat gezellig met me mee te ademen en dat hielp wel haha. Je kunt het!

  Leuk video, ik moest vooral lachen om het warrige toen je de vragen kwijt was. Zo herkenbaar ;-)

 9. Zo leuk om te zien! Ik loop, denk ik, een week achter op jou met mijn zwangerschap, dus heel wat zaken zijn zeer herkenbaar voor mij. Inclusief die placenta die langs de voorkant ligt. :D

 10. Bee

  Hahoi!
  Leuke video! Ik volg graag je DIY, en nu deze DIY dus ook. Ik ben al heel lang geleden bevallen, ook met bekkenklachten. En écht…blijf die vier dagen in bed!!!!!!!!! ( Dat pleit bijna voor thuisbevallen…) dus ook niet eruit voor toilet of wat dan ook. Ik weet naturlijk niet in welke mate je klachten zijn, maar het helpt je wellicht daarna eenhoop klachten voorkomen! Succes, en plezier!!!

  • Shifra

   Thanks voor de tip! Toevallig vertelde mijn (bekken)fysiotherapeut dat vorige week inderdaad. Ik ga mijn best doen! ;-) X

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.