Er zijn van die recepten die eigenlijk iedereen in zijn kookboek moet hebben. Makkelijke recepten die alom bekend zijn, maar waarvan je maar net zelf de lekkerste moet uitkiezen. Dit bananenbrood recept is er zo eentje. Een brood wat het altijd goed doet en makkelijk te maken is. En voor de mensen die het nog niet hebben geprobeerd, try this at home! Echt! Ook als je niet zo van bananen houdt (=ik). Het is zo lekker. :) Best-Bananenbrood-ever-recept (zo staat het ook letterlijk in mijn kookboek:))
120 gram boter op kamertemperatuur
200 suiker
2 eieren op kamertemperatuur
3 bananen
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
230 gram bloem (of volkerenmeel om het iets gezonder te maken. Bloem geeft een cake-gevoel, volkorenmeel een meer brood-achtige smaak.)
60 gram gehakte walnoten
Dit recept maakt één brood en is zo makkelijk! Je hebt niet eens per se mixer nodig. Allereerst, mix de boter, suiker en eieren door elkaar in een grote kom met een lepel (of mixer). Plet de bananen* en meng dit door het mengsel. Voeg vervolgens in stappen bakpoeder, zout en bloem toe. Roer dit goed door elkaar totdat het een vrijwel glad mengsel is (of gebruik een mixer). Roer als laatste de gehakte walnoten erdoorheen. Verdeel het beslag over een ingevette cakevorm (of bekleed met bakpapier) en bak het in 60 minuten op 175 graden goudbruin en gaar. En wát zijn die 60 minuten dan plotseling lang… Laat het afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en in plakken snijdt.
* Gebruik het liefste zachte bruine bananen, die zijn heel makkelijk te pletten. Ik verbaas mij er altijd weer over hoe snel ze weer van kleur veranderen, en eigenlijk zijn ze dan niet meer lekker om los op te eten. Voor dit brood is dat juist perfect! Je kunt bananen ook invriezen – handig als ze al erg bruin zijn en je even geen tijd hebt om er iets van te maken.
Je kunt echt eindeloos variëren met dit recept. Zo kun je de hoeveelheid suiker makkelijk verminderen; nog steeds lekker, maar iet minder zoet. Vervang de walnoten eens door andere noten, chocolade, rozijnen, kaneel etc. En bloem kun je vervangen door volkorenmeel. Het is al heel lekker om zó op te eten. Maar honing, roomboter of ijs erbij is een lekkere toevoeging! Let’s go bananas!;-) Liefs, Shifra
nikkivand1986
Lijkt me heerlijK!
curlycreative
Ik heb het ook al een aantal keer gemaakt, erg lekker.
Strooi er regelmatig speculaaskruiden door mmmmm
<3
Shifra
Speculaaskruiden klinkt ook heel lekker! Dit heb ik nog nooit geprobeerd:) xx
Jewelyz
Ooh heerlijk! En inderdaad zoals hierboven staat geschreven met speculaaskruiden is het ook erg lekker :)
Judith
Ik heb het recept direct opgeslagen! XO
whatevergivesjoy
Dit ga ik echt eens proberen :) Lijkt me heerlijk :)
T
Is het mogelijk om voedingswaarde er bij te vermelden? Dat lijkt mij wel fijn.
Shifra Jumelet
Ik ga dit even uitzoeken zodra ik terug ben uit Ghana (dit duurt dus wel een maandje!).
Mme Sophistique
hmm wat ziet dit er lekker uit :D
nenacecilia
ik ga er echt nù aan beginnen, maar op hoeveel graden laten bakken?
Shifra
Oh! Wat vervelend, dat ben ik gewoon vergeten! 175 graden, ik ga het er gelijk in zetten. Is het wel gelukt? :) xx
LNNK
Ik ben dol op bananenbrood. Ik ga deze zeker eens proberen in de toekomst.
Pitano
stoer… ben net beginnend ontdekkend Kokkie aan het worden,, tenminste in m eigen droomwereld… maar nu dat ik dit receptje lees.. ga ik me zekr een Top Kok voelen heb er wel zin in om het te proberen …… ook als kadootje misschien voor me moeder … als het me lukt zo lekker te maken zoals Jullie het kunnen :) , tnx voor tip en deze site… hou ik wel f stiekem in de gaten … groetjes en mooois 2014 en mooie hertjes dagen … ciaoooo
Jannieneke
Ik heb je recept net getest, hij staat op het moment in de oven. Ik ben heel benieuwt!
Eline
Vandaag voor de 2e keer gemaakt. Met recht het beste bananenbrood recept ever <3 <3 Jummie!
Kimberley
Klinkt heerlijk!
Silvana • SimplySilvana.nl
Ik ben hem op dit moment voor de derde keer (oeps) aan het maken. *insert aapje met handjes voor mond* VEEL te lekker dit recept Shifra!