Romige pastasalade met citroen & babyspinazie

De beste zomerse pastasalade. Zo fris & makkelijk! Ja, je ziet het goed! Eindelijk weer een blogpost met een recept! Door mijn zwangerschap heb ik hele rare eetgewoontes gekregen en moest ik vaak niet denken aan eten fotograferen. Laat staan erover schrijven. Maar ik merk dat ik langzamerhand weer wat gezonder en normaler ga eten. Dit weekend maakte ik simpele pasta salade die heel goed uitpakte! In 10 minuten staat hij op tafel, hij is niet zo standaard en hij vult heel goed!

De beste zomerse pastasalade. Zo fris & makkelijk! Romige pastasalade met citroen & babyspinazie 

175 g pasta
3 tomaten
70 ml light mayonaise
1 el rode wijnazijn
een grote hand babyspinazie
een grote hand rucola
1/3 citroen
parmezaanse kaas
peper
zout

Kook de pasta en spoel af in een vergiet met koud water. Laat de pasta goed uitlekken.
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en was de groente. Nu hoef je alleen nog maar alles door elkaar te mengen! Dus meng de mayonaise, met de tomaat, de pasta, de rode wijnazijn, spinazie en rucola. Knijp 1/3 van een citroen boven de salade uit en breng op smaak met peper en zout. Schaaf nog wat parmezaanse kaas eroverheen (geen salade zonder kaas:) ) en klaar!
De beste zomerse pastasalade. Zo fris & makkelijk! Als je verse basilicum in je tuin hebt, dan is dat ook een hele lekker om erdoorheen te mengen! Maar überhaupt de dressing van mayonaise + rode wijnazijn vind ik heel lekker! Met dit weer wil ik elke dag wel salades eten. Of barbecuen. Wat zijn jouw favoriete salades? Deel ze in de comments! Er komen hopelijk nog genoeg zomerse avonden aan!

Comments

  1. Ik eet zo graag pastasalade! Echt, overheerlijk vind ik dat. Deze klinkt ook heerlijk, lekker fris met de citroen en baby spinazie is sowieso erg lekker. Mijn favoriete pastasalade is met gerookte kip, pijnboompitjes, mozzarella, paprika, pesto en rucola! Malou x

  2. Camilla

    Klink heerlijk! Deze ga ik een keer proberen. Wij eten meestal een standaard salade met pasta, sla, paprika, augurk, feta en croutons. Vooral de combinatie pasta, feta en croutons vind ik heerlijk!

  3. Linda

    Deze klinkt goed! Ga ik zeker maken voor vandaag want mijn rucola begint uit de kluiten te groeien in de moestuin.
    Een hele lekkere pastasalade vind ik met macaroni, hamblokjes, kaasblokjes, augurk, appel, (ui), paprika, komkommer en light mayonaise.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.