Snapshots maart #3

snapshots (48)Hi! Fijn dat je er weer bent! Ik hoop dat je een goed weekend hebt gehad.  We beginnen de week hier weer met mijn week in foto’s!

Maandagochtend werd ik zo wakker en dat zette de toon voor de hele dag, of eigenlijk de hele week! Voor het eerst was het zo lekker weer dat onze nieuwe deuren open konden. Het is zo’n mooi uitzicht gelijk vanuit binnen.
Als ik te dichtbij kijk, zie ik alleen maar werk in de tuin! Dus ik moet vooral op een afstand kijken. ;-) snapshots (40)Ik drink nog steeds heel veel aardbeiensmoothies! (Gemaakt van 100 g aardbeien, 2-3 eetlepels magere kwark en 100 ml melk)
snapshots (41)En over roze gesproken… Ik maakte een beginnetje aan het verven van de gastenkamer! Deze kleur roze is zó mooi. Geen zuurstokroze, maar mooi, chique roze. (de kleur is Perfect Pink).snapshots (42)Dinsdagochtend beantwoorde ik veel mails, werkte ik even aan de de gastenkamer en eind van middag ging ik naar de Intratuin. Het was de eerste keer, sinds ik november ben gevallen daar dat ik daar was. Het was even heel gek in het begin om daar terug te zijn.
Daar kwam ik erachter dat er volgende week in “mijn Intratuin” een 20% kortingactie op ALLES is (ik weet niet of het landelijk is). Dus ik besloot echt alleen te kopen wat nodig is, geen leuke plantjes enz. waar ik stiekem voor kwam. Die stoel hierboven vond ik trouwens heel leuk!
snapshots (43)Ik kocht een spade en wat klein gereedschap om in de tuin te werken. Ik had alleen een shop, maar die brak een paar dagen eerder halverwege af. -_- snapshots (44)Op ons dakterras in ons vorige huis had ik natuurlijk geen tuingereedschap nodig, maar nu heb ik plots écht een tuin. En heb ik al die dingen nodig. Zo hebben we pas ook een tuinslang aangeschaft. Ik blijf versteld staan dat we zóveel gereedschap en spullen hebben en nog steeds dingen nodig hebben..  De rest van de dag werkte ik totdat Hans uit zijn werk was nog even aan de tuin.

snapshots (45)‘s Avonds had ik echt geen zin om te koken. Dus het werd een broodje kroket & broodje mozerella-tomaat. Met zo’ typisch plukje sla, dat je ook altijd krijgt als je iets op het terras besteld, haha! Om het nog even gezond te maken & kleur te geven. snapshots (56)Woensdag verfde ik weer verder aan de kamer. Ik had verwacht deze kamer in een volle dag wel te verven, maar er kwam heel veel meer bij kijken. Ik moest nog veel aan de muren repareren (en plamuren), want de muren bleken een stuk slechter te zijn dan ik dacht. En dat zie je extra goed met roze verf. :( Terwijl het plamuur hard werd op de muur ruimde ik de rest van de kamer op en ja.. als je zo’n mooi, groot wit canvas EN roze verf hebt, kun je maar één ding doen.  snapshots (48)‘s Avonds ging ik stemmen met mijn ouders, Hans én oma! snapshots (58)Daarna snel naar huis, want mijn schoonvader at gezellig mee en hielp die avond met klussen. (oh en ja. Ik ben mijn kerstservetten aan het opmaken! :) )

snapshots 2Aan het einde van de avond zijn we naar mijn ouders gegaan om de uitslag, of de democratie, of gewoon ons stemrecht, te vieren. Ik vind het zó leuk dat mijn ouders overal zo’n feestje van maken. Het was heel gezellig!snapshots 1 (Dit waren foto’s van mijn Istastories!)
snapshots (46)Donderdag! Het was veel te laat geworden en donderdag was daardoor elk tijdstip veel te vroeg. Ik starte rustig op in de zon.  Lekker ontbijten. Wat is de zon al zo fel en warm hè?snapshots (57)En weer verder met verven. Ik heb deze week heel veel tussendoor geverfd en gewerkt aan deze kamer. De kamer was heel veel meer werk dan ik van tevoren had ingeschat. Maar het wordt zó mooi! (ik doe heel erg mijn best niet teveel te spoilen, omdat ik later deze week nog goede foto’s deel van het eindresultaat). snapshots 2 (1)Vrijdagochtend ging ik sporten (boksen! En dit was zó leuk!) en daarna nog even in de resterende zon. Ik probeer zoveel mogelijk zonuren tussendoor te pakken, maar vrijdag was de zon al snel weg. :(
snapshots (47)Mijn moeder kwam tussendoor even langs met Tessa. Ik werkte de hele dag aan mijn blog én aan de gastenkamer. Vrijdagavond kon ik dan eigenlijk zeggen dat de kamer echt af was. Alles was geverfd.
snapshots (49)Daarna deed ik snel boodschappen en kocht ik iets makkelijks voor het avondeten. Ik stuurde Hans de keuze door.
snapshots (50)Het werden poffertjes. Die ik voortaan niet meer van het allercheapste merk koop, want ze vielen half uit elkaar in de pan van droogheid. Maar hoe dan ook was het lekker hoor!
snapshots (51)Ik nam ook deze mee (“nooit hongerig boodschappen doen”). En die zijn lékker! snapshots (52)Zaterdag kwam mijn broer klussen & die at ‘s avonds nog een hapje mee. Ik maakte lasagne met ricotta & spinazie. snapshots (53)‘s Avonds bracht mijn moeder verse bolussen uit Zeeland en die waren zó goed en luchtig.
snapshots (54)Zondagmiddag borrelenden Hans en ik even bij mijn ouders. snapshots (55)En de rest van de dag legden we samen de vloer in een andere kamer (dan de gastenkamer) op de bovenverdieping.

Ik krijg zoveel extra energie van dit mooie weer! Ik heb juist dan veel zin om in huis (en ook buiten!) aan de slag te gaan. Hopelijk blijft het mooie weer nog even. Ik wens je een fijne week! X Shifra

Comments

 1. Superleuk, wij hielden ook een verkiezingsfeest! Ten eerste omdat ik een groot voorstander ben van het zelf verzinnen van feestredenen (hoera voor jouw ouders), maar ook omdat ik het feit dat we weer mogen stemmen – ongeacht de uitkomst – ook echt een feestje waard vind. Bij ons kwam er veel kaas en port aan te pas.

  • Shifra

   Ah, wat leuk! Yay voor verkiezingfeesten! (En überhaupt overal een feestje van maken.)

 2. Ohhh, je snapshots zijn altijd zo leuk (en mooi) om te kijken! Ik krijg er dit keer honger van. Ik heb nu zin in poffertjes, broodjes kroket, zeeuwse bolussen en die choclade balletjes… Hahah en bedankt ;)

 3. Zo leuk om met alle vorderingen mee te kunnen kijken! Ja, je hebt echt veel nodig voor een tuin hè? Echt zo ‘volwassen’ wordt het dan ;). De roze kleur is trouwens prachtig, ben heel benieuwd hoe het er uit gaat zien als het helemaal af is.

  • Shifra

   Precies dat! Ik voel me bij het kopen van een handige hark (i.p.v die leuke jurk😭) heel verstandig en volwassen.

 4. Bianca

  Gezellige week! Wat fijn dat je ouders overal een feestje van maken en dat je oma ook nog gaat stemmen! En ja een tuin is echt veel werk he? Wij hebben nu al bijna 11 jaar een (best ruime) tuin en elk jaar valt het werk erin best tegen, maar als het dan weer ‘netjes’ is, is het ook wel echt genieten! Fijne week xx

  • Shifra

   Ja, het is “vanzelfsprekend” dat je tuin op orde is. Maar tegelijkertijd zit er zoveel werk in (dat niemand ziet of bedenkt). Wij hebben nu ook een (kleine) voortuin, en daar moet ik ook zo aan wennen. Vooral omdat de hele buurt daarop uit kijkt, wil ik die hélemaal netjes houden

 5. Anne

  Leuk om weer te lezen! En leuk: die foto met ‘work like a boss’ op de muur geschilderd. Zo’n kale muur nodigt daar wel toe uit, ja! Mijn ouders hebben een keer rond de jaarwisseling heel groot het nieuwe jaartal op een muur in de woonkamer geschilderd. Maar die had daarna wel wat meer lagennieuwe verf eroverheen nodig dan gepland…;)

  • Shifra

   Haha!! So true. Mijn muren hadden tóevallig 2 lagen roze nodig, anders had ik meerdere lage moeten doen puur ‘omdat ik het zo leuk vond om teksten op de muur te schrijven’. 😅 Wat leuk dat je ouders het met oud & nieuw hebben gedaan! Wat gedurfd. Moest die muur überhaupt geschilderd worden?

 6. Food! hier word ik altijd vrolijk van haha, ik ben enorm benieuwd naar de kamer wat een gave kleur zeg. En ik zie pizza, en popcorn.. jam ik krijg nu al trek!

  • Shifra

   Ja! We schieten op. Maar het is tegelijkertijd ok nog wel heel veel werk hoor! 🙈 Fijne week! X

 7. Ik krijg zo’n trek van al je lekkere hapjes haha. Ik vind die kleur roze echt heel erg mooi. Benieuwd naar het eind resultaat.

 8. Eline

  Leuk om te zien, en wat een mooie tuin ! Ik vind hem nu al leuk, maar hij ziet er echt uit als een tuin met veel potentieel. Ik krijg al helemaal zin in artikelen over je tuin haha, hopelijk komen die een keertje ! (Ik weet dat jullie het al heel druk hebben hoor, het is helemaal niet pushend bedoelt, ik dacht ik deel gewoon even mijn enthousiasme :) )

 9. Het is altijd tijd voor een aardbeiensmoothie! Die perfect pink is echt een hele mooie kleur zeg, dat wordt onwijs gaaf. Ben benieuwd hoe het er uit ziet als de gastenkamer af is. Zulke vrolijke ouders is ook te leuk. Mooi is dat, hoe sommige mensen altijd een excuus kunnen vinden voor een feestje – da’s de goeie instelling :-)

 10. Yvon

  Gezellig om weer te zien wat jullie allemaal gedaan hebben. En ook ik ben zeer benieuwd hoe straks de gastenkamer eruit zal zien.

 11. Kim Clement

  Vanmorgen deze post in bed gelezen, daarna bij het boodschappen doen kom ik je tegen i.r.l. bij de Lidl =).
  Klinkt echt stalker achtig maar ik vond het wel grappig!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.