STROOP BOTERKOEK-KOEKJES

DSC_8141 (1)
Ik heb het in A Cup of Shifra al best vaak gehad over óntzettend lekkere koekjes die nooit de koekjestrommel bereiken. Ik kreeg wat vragen of ik het recept wilde plaatsen, en nátuurlijk! Waarom heb ik dit niet eerder gedaan eigenlijk? Ik weet het niet, ik denk dat ik ze net iets te simpel en basic vond om als recept te plaatsen. Eigenlijk slaat dit natuurlijk nergens op. Want juist de simpelste gerechten kunnen het leukst en lekkerst zijn!

Stroop boterkoek-koekjesDe koekjes heb ik de naam stroop boterkoek-koekjes gegeven, omdat het écht naar boterkoek smaakt met wat stroop. Vaak maak ik ze als ik geen koekjes meer in huis heb; binnen een half uur staan deze dan op tafel! Ook heb ik eigenlijk altijd alle ingrediënten wel in huis en iedereen is er dol op. Deze koekjes zijn dus écht geweldig! “Stop talking, geef ons nu maar dat recept!’, hoor ik jullie al schreeuwen. Oké, oké… komtie! :)Stroop boterkoekkoekjesMen neme, 100 g boter, 80 g suiker, 1 ei, 140 g tarwebloem, 1,5 lepel stroop, 1 theelepel bakpoeder en 1 zakje vanillesuiker. Mix alle ingrediënten in een kom totdat het deeg wordt. Kneed het vervolgens nog even goed door en vorm rollen van ongeveer 3 cm breed. Leg deze rollen op een bakplaat met bakpapier en druk ze aan. Het deeg is wel korrelig en valt snel uitelkaar. Dit geeft helemaal niets. Soms valt het al uitelkaar voordat ik er ook maar een rol van kan kneden. Ik plak dan kleine stukjes tegen elkaar op de bakplaat, totdat het een lange rol wordt. Vervolgens 12 minuten in het midden van de oven op 175 graden. Eenmaal uit de oven (stiekem alvast even proeven!), laten afkoelen en vervolgens schuin doormidden snijden. Yum!Stroop boterkoek-koekjesStroop boterkoek koekjesHet zijn simpele koekjes, maar ik garandeer je succes. Ik wilde eigenlijk nog foto’s maken van de koekjes in een koektrommel, of op een bordje – je kent het wel. Maar zoals ik al zei, dit zijn echt koekjes die nooit een koektrommel zullen bereiken.. ;-) Laat me weten wat jij er van vindt! Ik ben benieuwd! xo. Shifra

 

Comments

 1. Jaaa, hét recept! Ik ga ze binnenkort echt eens proberen want ik ben stiekem best wel benieuwd hoe ze smaken. Ik vond je huistour trouwens erg leuk. En voor het foutje in het schilderij heb ik hem toch echt wel even op pauze moeten zetten ;)

 2. Marije

  Ik heb ze net gemaakt en ze zijn LEKKER! Dit gaat hier nog vaak gemaakt worden denk ik, dank voor het recept!

   • Shifra

    Oh wat leuk! Blij dat je ook enthousiast bent over de koekjes. Doordat ze best standaard zijn kun je veel variëren met het toevoegen van andere lekkere dingen :) Liefs, Shifra

 3. Naomi

  Ik schaam me diep, maar dit mislukte bij mij haha. Is het 1,5 theelepel stroop? Of eetlepel..? Bij mij was het veeeels te plakkerig maar ik heb er meer bloem bij gedaan en ze waren alsnog heel lekker. Niet zoals het hoort denk ik, maar wel lekker haha :) (&ze liggen in de koektrommel!)

  • Shifra

   He? Hoe kan dat nou? Haha! Maar jammer zeg! Ik gebruik altijd 1,5 eetlepel stroop, omdat het juist heel snel te droog is en het lastig tot één geheel te kneden is. Naast boter is stroop het enige vloeibare… Misschien iets van de droge ingrediënten verkeerd afgewogen? Fijn dat ze toch lekker waren!;-) Ik denk dat het qua smaak niet zoveel verschilt van het origineel als je er alleen extra bloem bij hebt gebruikt.

   • Naomi

    Ja ik heb alles nog gechecht haha en het klopte wel! Ik heb in elk geval een goed excuus om het nog een keer te maken, haha! Dankjewel voor je reactie!

 4. Charlotte

  Haha ik heb hetzelfde.. Het deeg wordt juist heel plakkerig. Voeg extra bloem toe en het moet langer in de over.

 5. Esther Cruijsen

  Heb ze vanmiddag gemaakt en ze zijn echt heel lekker (en makkelijk!)
  Voordat ik ze van de bakplaat had gehaald hadden mijn huisgenoten al de helft opgegeten haha
  Ik heb er kokos doorheen gedaan, is ook heel lekker!

 6. Elsbeth

  ha, ik heb het zelfde als naomi, veel te plakkerig deeg, weet zeker dat ik de ingrediënten goed heb afgewogen! Naast boter en stroop moet er vlgs het recept ook een ei in, is dit niet wat veel op 140 gram bloem??? Ga er ook maar wat extra bloem in doen!

 7. Belinda

  Hoi Shifra,

  Binnenkort wil ik deze koekjes gaan maken, ze lijken me heerlijk! Ik had wel wat vraagjes:
  – in het recept staat 100 g boter. Wat voor soort boter gebruikte jij, en laat je het eerst op kamertemperatuur komen of direct uit de koelkast?
  – Op welke ovenstand moeten de koekjes gebakken worden?

  Groetjes,

  Belinda

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.