SUPER ONTBIJT: CHIA SEED PUDDING

chia zaden, gezond ontbijten, gezond ontbijt, ontbijt, gezond, calorieën, koolhydratenJe kunt er niet meer omheen en je moet het daarom de afgelopen tijd wel ergens gehoord: Chia Seed. Sinds korte tijd is het in Nederland hartstikke populair en is dit wordt “het nieuwe superfood” genoemd! Het zit boordevol vitamines, schijnt de veroudering te vertragen en bovenal je immuunsysteem te versterken. Nou, ik zeg, kom maar op met die zaadjes!Chia seed puddingJe kunt een paar eetlepels Chia Seed (of ook wel Chia zaden) door je yoghurt, shake of vruchtensapje mengen. Maar mijn favoriet blijft duidelijk deze pudding! Meng hiervoor 50 gram Chia Seed (te koop bij natuurwinkels) met 150 ml halfvolle melk (kokosmek of amandelmelk kan ook!) en 2 eetlepels suiker. Zet dit in de vriezer voor een kwartiertje. Het zaad neemt nu alle melk op en zo ontstaat er een dikke pudding. Garneer het lekker met fruit – ik gebruik meestal bevroren bosvruchten. Chia seed puddingIn het begin moest ik heel erg wennen aan dit ontbijt. Het proeft heel erg als mini kikkerbilletjes, zo luchtig! Haha! (Niet dat ik weet hoe kikkerbilletjes smaken natuurlijk.. ) Ik eet het nog steeds niet elke ochtend, maar ik vind het zo nu en dan wel een voedzaam ontbijt. En naarmate ik het vaker eet (je moet er echt aan wennen), begin ik het steeds lekkerder te vinden!
chia seedJe kunt eindeloos variëren door de suiker te vervangen door iets anders zoets, zoals stroop, honing of cacao. Cacao is mijn favoriet! Het zoete gedeelte helemaal weghalen is geen goed idee, want Chia Seed heeft van zichzelf weinig smaak. Ga jij dit “super ontbijt” ook proberen? Laat het me weten! Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Laat je niet afschrikken door de foto’s;-)! Liefs, Shifra

Comments

 1. Doordat het grijs is (en door de kikkerbilletjes haha) lijkt het me toch niet zo lekker. De vruchtjes erop daarentegen ;-)

 2. oh hahaha! Je kikkerbilletjes opmerking, dat herken ik zo, dat vind ik ook bij deze pudding. Ik maakte hem weleens met cacao er doorheen, en wat agavesiroop. Fijn als ontbijt, maar de structuur blijft wat vreemd. Nu eet ik chiazaadjes meestal door mijn havermout of overnight oats. Dat is ook lekker.

  • Shifra

   Ja, agavesiroop gebruiken ook heel veel mensen, maar daar zijn gezondheidsexperts nogal wisselend over. Of het nu écht gezond is. Cacao is mijn favoriet, geeft heel veel smaak! :)

 3. Brr, het ziet er, nou ja, hmm, vrij grijs uit idd :D Maar het is vast wel lekker als jij het zegt! En zeker met het fruit erbij natuurlijk. Misschien probeer ik het ook wel eens ;)

  • Shifra

   Haha, ik vond het ook heel vreemd in het begin hoor!;-) Je moet er even aan wennen, en in je achterhoofd houden dat het heel gezond is. Als je écht lekker wilt eten, dan is een bagel met bacon en ei natuurlijk nog steeds veel lekkerder;-)!

   • Annemiek

    Haha, dat vind ik nou mooi dat je dat gewoon toegeeft. Ik kan ook echt wel genieten van lekker eten, maar uiteindelijk zijn de minder gezonde dingen toch wel nog wat lekkerder. :p

 4. Marjolie

  Ik heb het sinds kort ook in huis, ideaal door yoghurt of (groene) smoothies! Als je cacao gebruikt; bij de natuurwinkel verkopen ze ook 100% cacao, dat zit vol antioxidanten! Ook lekker voor je chocolademelk misschien, want naar mijn idee zit er ook meer smaak aan :-)

 5. Meestal gooi ik chiazaadjes door mijn overnight oats. Ik heb laatst ook de pudding gemaakt, ik vond het best lekker, maar het is niet mijn favoriete ontbijt.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.