TIPS VOOR BLOEMEN IN EEN VAAS


Ik zou willen dat er iemand was die mij had uitgelegd hoe je bloemen in een vaas zet. Bloemengevers lijken er maar vanuit te gaan dat je het allemaal maar weet als je een bosje bloemen krijgt. Maar, nee! Ik wist dit lange tijd niet en was zelfs onzeker als ik een bosje bloemen in een vaas moest zetten als de bloemengever er nog was. Ja, nee, serieus! Inmiddels weet ik een beetje hoe het werkt en kan ik ze fatsoenlijk, maar niet perfect, in een vaas zetten. Vandaag deel ik je mijn tips en trucs!

Comments

  • Jose

   Afsnijden is omdat je anders het uitgedroogde stuk hout in het water zet, en dat neemt het water niet zo goed op. En je moet dat schuin doen omdat je dan een groter open oppervlak hebt wat het water op kan nemen.

   • Ja precies! De vaten (in de stengel) krijgen hierdoor een groter oppervlak om water op te nemen. Daarom is het ook belangrijk dat je een scherp mes gebruikt, anders kun je die vaten tijdens het snijden weer plat drukken. :)

 1. Ik vind zo’n vierkant vaasje met de tulpen erin echt super leuk! Dit ga ik nadoen, dankje voor de tip met dat rastertje.

 2. Ik heb nog precies zo’n zelfde vierkante vaas staan! Ik zet ze altijd maar gewoon weg, maar dit is inderdaad veel mooier, bedankt voor de tip! :-)

 3. Ik zit op mijn stage en wordt serieus vrolijk van dit filmpje. Ik houd van bloemen (en bij dit zinnetje hoor ik die reclame stem in mijn hoofd, die schreeuwerige hoofdletterige ‘ik houd van bloemen’) Mijn moeder is echt super goed in bloemen in leven houden en gelukkig heeft ze me wat trucjes geleerd. Ze staan echt prachtig in de vaas bij jou zeg! X

 4. Linda

  Leuk leuk! Zeker hoe je de tulpen zo neerzet! Ik doe ze vaak in een zandloper vormige vaas, maar dan met de bloemen onder de rand. Dan blijven ze ook mooi in een bos bij elkaar staan, ipv wijduit!

  Mijn moeder kreeg van de week nog de tip bij tulpen! Als de kopjes gaan hangen, prik dan met een speld of naald een gaatje in de steel, ongeveer een cm onder de bloem. Daarvan komen de kopjes weer overeind. Wij hebben het zelf nog niet geprobeerd en we weten ook niet precies waarom de tulp zo reageert, maar wellicht een goede tip!

  • Shifra

   Bedankt voor de Tulp-tip! *zoekt naar hangende tulpen.* Ik zie er een paar (helaas) en ik ga het gelijk proberen! Ik laat je nog wel even weten of ik de hangende tulpen van de ondergang heb kunnen redden. :)

  • Shifra

   Het heeft helaas niet gewerkt… Nu las ik deze tip ook op internet en hij schijnt dus soms wel echt te werken! Als het niet werkt, las ik op Oma weet Raad: “korter maken en gedurende een nacht in een krant gerold in een vaas laten staan”.

 5. De plakband tip is echt super handig, ik kreeg ooit ook zo`n vierkante vaas maar gebruik hem heel weinig omdat ik het niet mooi vind dat alle bloemen naar buiten zakken ;) Ik ga dit zeker eens proberen.

  Wat ik zelf nog wel eens doe als een vaas heel hoog of breed is, dan maak ik een “prop” van cellofaanpapier (niet dat huishoud folie maar dat wat je ook kan gebruiken om cadeautjes in te pakken, dat doorzichtige) en dat stop ik dan onderin de vaas. Op deze manier komen je bloemen hoger in de vaas te staan en door het water in de vaas geeft dat cellofaanpapier ook nog eens een heel leuk effect.

  • Shifra

   Die truc kende ik nog niet. Dankjewel, Sanne! Ideaal; zo vaak heb ik het idee dat ik niet de goede vaas heb bij de juiste bloemen. Zo kun je de vaas voor heel veel verschillende bloemen gebruiken.

 6. Mijn moeder heeft ook een vierkante vaas met tulpen erin, volgens mij is dat ook het mooiste! Verder vind ik zo een hoge vaas met leuke gekleurde bloemen erin echt super vooral op mijn kamer. liefs inspiiredbylife

 7. Merel

  Leuk! Vooral het maken van het raster, die ga ik onthouden!
  Ik heb een vraag voor je, misschien weet je het antwoord. Ik heb een tulpenvaas, met 5 van die smalle cilindervormige openingen. Weet jij hoe ik die schoon kan maken? Ik kan er namelijk niet in met een afwasborstel oid.

  • Shifra

   Ooooh, jaaa smalle vaasjes; een ramp om schoon te maken! Haha! Op internet vond ik ooit de tip: het vaasje half vullen met kokend heet water, schepje soda erbij een handje ongekookte rijst. Dit flink schudden (met een vaatdoekje de opening dichthouden) en vervolgens op zijn kop laten drogen. De rijst schuurt dan het vuil eraf. Maar! Je kunt er ook iets voor kopen: “flessendragers”. Die passen er wel in! (en dit kun je ook weer zelf namaken door een aan een stok een stukje schuursponsje te plakken met watervaste tape.).

    • Linda

     Stukje van een bruistablet om kunstgebitten schoon te maken erin doen met wat water. Even laten staan en dan uitspoelen. Zo doet mijn vriend die bloemist is dat met dit soort vaasjes bij ons thuis

 8. Tessa

  Wat leuk die bloemen zo in een vaas. Maar ik heb zo’n handig mesje om de bloemen te snijden.Heb ik gekocht bij de bloemist. Dat is misschien ook iets voor jou. Je snijdt nooit teveel en altijd schuin en nooit in je handen.

 9. Wat super slim dat plakband!
  Ik krijg spontaan zin om tulpen te gaan kopen om ‘t zelf zo mooi in m’n kamer te kunnen zetten.

  • Shifra

   Dankjewel! Het is een jurkje, van de Primark! (maar helaas oude collectie… 2012 volgens mij zelfs!).

 10. Femke

  Wat ontzettend leuk gedaan, het voorjaar in huis :) Zijn die bloemen waarvan je de naam niet weet misschien gipskruid?

  • Shifra

   Nee! Ik denk wel dezelfde familie. Ik koop heel veel gipskruid en het lijkt er wel veel op he?;-)! Maar bedankt voor het meedenken!:)

 11. Lianne

  Ha Shifra, ik heb het dit weekend geprobeerd met een paar busjes tulpen en het werkt prima! Nu wilde ik een paar dagen geleden het water verversen en er een stukje af knippen maar kreeg ik ze er heel moeilijk uit en brak het blad soms ook. Hoe doe jij dat?

  • Shifra

   Ohja, Lisanne ik herken het! Vooral bij tulpen is dit heel lastig. Meestal knip ik ze om die reden niet bij, omdat het een ramp is om ze er uit te krijgen (De bladeren scheuren inderdaad heel snel). Bij
   vullen doe ik één van de gaten die wat groter is; en als je wat over het plakband giet is dat helemaal niet erg (het blijft toch wel zitten). De truc is om de vierkanten hokjes (die je creëert met plakband) niet te klein te maken, want dan is het een ramp om de bloemen er ook weer uit te krijgen (en dat wordt dan trekken, scheuren etc.). Succes! :) Liefs! (p.s leuk dat je de truc al hebt toegepast!;-))

 12. Eline

  Het zijn waxflowers (dit is de Nederlandse naam). Het zijn inderdaad hele leuke, lekker ruikende bloemetjes! Leuk dat je er voor zorgt dat meer mensen Diy dingen gaan doen. Ik doe het al sinds ik heel klein ben en vind het zo leuk dat ik die passie met steeds meer mensen kan delen :D

  • Shifra

   Aaaaaah! Het zijn WAXFLOWER! Thanks! Wat leuk dat je al van jongs af aan met DIY bezig bent! :) Ik hoop dat ook echt steeds meer mensen gaan DIY’en, veel te leuk!

 13. Gerry

  Hier komen leuke tips voorbij. Ik heb ook een vraagje. Zojuist komt mijn man binnen met een bos “kruidnagelen” uit eigen tuin. Erg mooi maar nu heb ik in mijn achterhoofd dat deze een speciale behandeling nodig hebben….Help, wie weet er raad?
  Voorlopig snijd ik ze schuin af en zet ze in koud water…..

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.