Travel: onze New York highlights

New York reis Shifra12Twee weken geleden was ik in New York en sommige van jullie vroegen om een city/travel guide. Het was mijn tweede keer in deze stad en inmiddels heb ik dus best wel wat gezien en geprobeerd. Maar toch voelt alsof ik een insider moet zijn van een stad voordat ik echt tips en hotspots geef. (Anyone in voor een travelguide over Zaltbommel? *awkward silence*).  Maar ik vind het wel heel leuk om foto’s te delen van leuke plekjes, restaurantjes en andere dingen waar ik heel erg van heb genoten in New York. Dus als je daar nieuwsgierig naar bent, hop on board!

(En let niet op mijn nagels. Ik vind gechipte nagels vreselijk, maar ik zag het niet zitten mijn nagels achteraf te lakken in photoshop. En ja, dat kan echt! Don’t ask. )
tips new york, restaurantjes in new york, blog over new yorkDit was onze eerste avond New York. Ik kan nog onze excitment voelen. We kwamen aan op de hotelkamer en ik zei tegen Hans terwijl hij de koffer neerzette: we moeten NU naar Times Square. Het was 11 uur ‘s avonds. We waren allebei doodop. Hij keek mij aan alsof hij mij niet verstond. (Georgia rule: Als ik zeg dat we naar Times Square moeten, dan gaan we naar Times Square.) Ik kon mij nog herinneren van de vorige keer dat Times Square mij het meest deed beseffen dat ik in New York was. Dit is zo’n bijzondere magische plek. Iets wat je niet uitgebeeld krijgt op foto’s, maar echt zelf moet ervaren. We gingen en het was geweldig. New York reis Shifra1tips new york, restaurantjes in new york, blog over new yorkNew York reis Shifra en hans New York reis Shifra4New York reis Shifra5We hebben in New York echt de toerist uitgehangen. Heel veel hotspots (Empire state building, ground zero, vrijheidsbeeld enz.) wilde we graag gezien hebben. De volgende keer als ik naar New York zou gaan, zou ik wat relaxter gaan. Dan hebben Hans en ik allebei de hotspots gezien en hoeven we niet meer per se overal naar toe. Maar het is wel echt heel erg tof om het Vrijheidsbeeld in het echt te zien, het uitzicht vanaf het Empire State Building verveelt nooit en Ground Zero is echt heel groot. Dus ook al zijn het hotspots, ze zijn héél erg de moeite waard. Wij hebben er van genoten. New York reis Shifra (22)New York reis Shifra (15) New York reis Shifra3tips new york, restaurantjes in new york, blog over new yorkVrijwel altijd als Hans een selfie maakt is hij zo druk bezig met het maken van de selfie dat hij pas op het laatste moment bedenkt dat hij er ook nog leuk op moet staan. En dan krijg je dit soort foto’s (waar we beide om moeten lachen achteraf). En tóch staat hij er op dat hij de selfie maakt. Langere armen, ik snap het wel. Of niet, want bij zo’n stok maakt het toch eigenlijk niet uit. See? Ik moet meer op mijn feministische strepen staan.

We zijn heel veel in Central Park geweest tijdens onze New York dagen. Central Park was voor mij ook de eerste keer! En dat was echt een verademing van de drukte en het lawaai van de stad. Bizar dat dit midden in de stad zit en zoveel rust heeft. Auto’s mogen ook door Central Park en dat vond ik stiekem wel een beetje jammer. Verder is het niet een heel bijzonder park (het is gewoon een park, zoals je die hier ook kent), maar het is allemaal wel heel goed aangelegd, goed onderhouden en vooral héél groot. We hebben een fiets gehuurd en we hebben een paar uur (!) door centraal park gefietst, heerlijk. Meerdere dagen zijn we hier lekker naar toe gegaan om lekker in het gras te liggen of om te picknicken. tips new york, restaurantjes in new york, blog over new yorkNew York reis Shifra7 En dan het eten! Pizza is dus echt heel goed in Amerika. Drie keer heb ik pizza op en alle keren was het geweldig.tips new york, restaurantjes in new york, blog over new york New York reis Shifra6Ik volg al ruim een half jaar het Shake Shack Instagram-account. HAHA. Geen grapje. Dat account staat vol met alleen maar hamburgers en hun bekende kreukelfrietjes. Ik weet niet precies wat de reden is waarom ik het volg, maar ik denk wel dat we kunnen zeggen dat Shake Shack en ik al een speciale band hadden nog voordat ik er ooit iets van had geproefd.  Maar wauw. Als je die burger dan eet… Dit topt echt elke burger die ik ooit gegeten heb. Het broodje en het vlees is zó zacht en mals. We hebben hier twee keer gegeten! In Madison Square Park was de Shake Shack erg romantisch. Na een lange rij kon je bij een soort trailer je broodje kopen, waarna je onder priklampjes midden in het park dineerde. Zo mooi. tips new york, restaurantjes in new york, blog over new yorkIk wilde heel graag iets proeven van de bekende Magnolia Bakery. Ik las op internet dat de Red Velvet Cupcake een grote aanrader was. En ja, hij was lekker! Niet bijzonder genoeg om er echt een reis speciaal met de metro voor af te leggen, maar als je er toevallig langs loopt.. dán is het wel heel leuk om naar binnen te gaan. Al was het maar om het leuke winkeletje. tips new york, restaurantjes in new york, blog over new yorkAlleen was er van het ‘knusse, kneuterige, vintage zaakje’ niet zoveel over toen wij er waren..  :( New York reis Shifra (20)En yes, je spotte haar al op de vorige foto. Mijn lieve vriendinnetje Femke was er ook! Zij verbleef een maand in New York (lees hier al haar verhalen), dus we spraken nátuurlijk af! New York reis Shifra10tips new york, restaurantjes in new york, blog over new york New York reis Shifra8 New York reis Shifra9tips new york, restaurantjes in new york, blog over new york New York reis Shifra en hansVerder kochten we veel eten op de markt (ik baal dat ik die blauwe, schattige bakjes niet mee naar huis heb genomen), bij Trader’s Joe (goedkope supermarkt) en Whole Foods Market. Whole Foods is vrij duur, maar al het eten is organisch. Je kunt er zowel eten voor thuis meenemen (kiek die grote champignons!) als daar ter plekke eten. We hebben er een keer geluncht en avond gegeten. Het eten was erg goed, je hebt veel keus uit een groot buffet en alles leek wel lekker te zijn. Boven de winkel kun je heel leuk zitten (de laatste twee foto’s). Ik werd verliefd op al die mooie, gekleurde stoelen.

Maar er is meer! Vanuit New York vlogen we naar Los Angeles en daar hadden we heel veel zin in. Californië voelde vooraf al als onze hoogetepunt van de reis, en dat bleek achteraf ook zo te zijn. Want wauw, wat hebben we daar genoten van alle mooie natuur. Ik deel meer over San Francisco en L.A! Stay tuned for moooooore! (No worries, ik ga geen weken lang mijn Amerika-reis uitbuiten op de blog. Daar voel ik me te weinig een travelblogger voor. Plus, hallo, er zijn veel te veel leuke DIY’s om te delen!)
XX Shifra

Comments

 1. tof! nyc is zo’n fijne stad, krijg nu alweer zin om er naartoe te gaan! ben benieuwd naar de volgende delen, californië ben ik nog nooit geweest, maar staat hoog op het lijstje! xo

 2. Wat een onwijs leuke foto’s, ik denk toch wel dat New York nummer 1 op mijn travel-lijstje staat, wil er zo graag naartoe! Ik zie alles al helemaal voor me!! Nog even sparen haha :)

  • Shifra

   Het is echt heel leuk om een keer heen te zijn geweest en de moeite waard om voor te sparen. :-)

 3. Wauw wat een prachtige foto’s! Over de hamburgers van Shake Shack heb ik al veel gelezen, dus mocht ik weer een keer naar New York gaan (ik ben er vijf jaar geleden geweest) dan wil ik daar zeker naar toe:)

 4. Yvon

  Leuk om via jullie foto’s nog eens na te mogen genieten van de vakantie.

  En Femke haar blog was ook zeer leuk om die te zien………;-)

 5. Ilse

  Wauw, prachtige foto’s! En leuke dingen om te doen! Nu wil ik alleen nog maar meer naar New York!

  • Shifra

   Wat spannend en leuk! De vorige keer was ik er in januari. Het was kóud, maar op een bepaalde manier wel meer New York dan nu zo in de zomer. Nu waren er overal zóveel toeristen, ik had het idee meer echt de stad en het normale stadsleven te zien in de winter.

 6. Die foto’s zijn echt superleuk! Ik herken ook heel veel van de magie, ik ben een aantal jaar geleden in New York geweest en vond het echt ge-wel-dig.

 7. Oh wat heerlijk om zo even mee te gluren in jullie vakantie!
  Ik wil zo graag weer terug naar Amerika (1x eerder geweest) maar had daarna zo lang heimwee naar NY dat ik het bijna niet meer durf haha!

 8. Wat is het toch een feestje om jullie NY avonturen te bekijken. En wat een heerlijke fleurige foto’s! Leuk om de stad eens anders te zien dan de standaard foto’s, zo krijg je toch een hele andere sfeer impressie.

  P.s. Wat kan het opnieuw lakken van je nagels in Photoshop soms een uitkomst zijn hihi :)

  • Shifra

   Wat leuk om te horen! (En JA, soms is het echt een uitkomst! Haha. Ik zie vaak pas achteraf hoe afgebladderd het is.. )

 9. Daan

  Kom maar op met de zaltbommelguide!
  Ik vind het een gezellig stadje en leuke tips zijn altijd welkom. ;)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.