VERANDER EEN OUD SCHILDERIJ IN EEN VINTAGE KRIJTBORD

krijtbordverfThese day’s lijkt iedereen into krijtborden te zijn. In mijn studentenhuis hadden we een deur die beschilderd was met roze krijtbord-verf. Niet alleen ontzettend gaaf (Want: ROZE krijtbordverf), maar ook nog eens heel handig. Ik, als chaoot, miste een krijtbord ergens in mijn huis. Op internet zocht ik naar wat inspiratie en kwam ik uit op totaal geverfde krijtbord koelkasten. Hoe vet! Maarja, we hebben zo’n gave rode koelkast… (je kent ze wel, die Amerikaanse) Dus leuk idee, but that’s not gonna happen..  Toen ik in de kringloop een mooie oude lijst tegen kwam wist ik meteen wat ik wél wilde! Al eerder zag ik dit idee voorbij komen op Pinterest en deze vintage manier van een krijtbord past perfect bij mijn keuken. En bij mij. Kijk je mee?krijtbordschilderij
oude schilderij, oude lijst, kringloopwinkelZoek naar een oud schilderij bij vintageshops, kringloopwinkels of familie.  Ik vind dit altijd één van de leukste klusjes, op zoek gaan naar een gebruik ouderwets voorwerp. Ik kan soms zo gelukkig worden als ik het dan ergens voor weinig geld kan scoren!krijtbordverfZorg ervoor dat je de gehele binnenkant uit het schilderij haalt (en dit kan best wel wat werk zijn!) *  Meestal zit er wel een plaat achter de lijst of een tekening die je kunt gebruiken om op een vlakke schone muur een vierkant vlak af te tapen. Zorg ervoor dat je de muur van tevoren hebt schoongemaakt. Als je net als ik een dikkere lijst heb, is het handig om de tape nog 3 cm extra naar buiten te plakken. Nu begint het verven:) Verf met een roller een paar hele dunne laagjes krijtbordverf en laat dit goed drogen. Haal de tape eraf en hang de lijst erover heen. Easy huh?;-)

* Als je muur niet vlak genoeg is, kun je ook de achterkant verven met krijtbordverf en deze weer terugplaatsen in de lijst.krijtbord lijstNa 24 uur is de krijtbordverf beschrijfbaar en na een week kun je het ook afnemen met een doekje.krijtbord lijst, oude lijst restylenIk ben zo blij met dit krijtbord. Nu schrijf ik er vooral boodschappenlijstjes op, maar is het ook niet hartstikke leuk om ‘het menu’ op te schrijven als je eeters krijgt?:-) xo. Shifra

Comments

 1. Leuke tip! Mijn tante had vroeger een deel van haar muur van onder tot boven in krijtbordverf. En als ze dan bezoek had moest iedereen er iets opschrijven, ook leuk!

 2. Wat een hele leuke DIY :D Ik heb zelf eens een krijtbord klok gemaakt.
  P.S Bedankt nog voor je tip om te fotograferen in de avond. Ik heb zelf geen spiegelreflex dus de lens kan ik niet vervangen. Ik kan wel spelen met de sluitertijd, dus dat ga ik proberen. Gelukkig is Photoshop er altijd nog, het wondermiddel.
  Liefs, Renate

  • Shifra

   Ja inderdaad! Ik zag pas een kinderkamer waar één muur geheel uit krijtbord(verf) bestond. Heel leuk!

 3. Leuk. Zelf zou ik denk ik een houten plaat geschilderd hebben, maar dat is ook meer omdat ik zo wisselvallig ben van smaak en dan kan ik het op die manier weer snel weghalen ;-)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.