VINTAGE SPIEGEL DIY

DSC_5352 (3)Ik houd ervan om door mijn Pinterest-boards te scrollen en daar ideeën op te doen en interieurtrends te ontdekken. De laatste tijd groeit mijn kant op naar Scandinavisch (wie is er tegenwoordig niet into Scandinavisch?) en een casual retro stijl, die fris en huiselijk aan doet (is dit überhaupt een stijl? Haha!). Het idee om een riem te combineren met een spiegel past perfect bij die stijl en vooral bij mijn ienie-mienie badkamer! De badkamer oogt veel groter en krijgt gelijk zoveel sfeer! In mijn hoofd  klonk het van tevoren als een hele simpele DIY. En dat was het ook! 
DSC_5392 (1)Je hebt nodig: een ronde spiegel (mijn spiegel is van ikea), een lijmpistool en twee riemen. Ik heb een riem van 95 en een van 105 cm, beide goedkoop op de markt gekocht. Qua lengte ben ik gewoon voor de langste riemen gegaan die ze verkochten.

spiegel met riem, zelf spiegel maken, ikea hack spiegelStap 1. Meet hoelang de riemen mogen worden door de riemen aan elkaar vast te maken (in een gesloten cirkel) en om de spiegel te plaatsen. Hangt de spiegel nu te ver van je ophangpunt, maak de riem dan korter en vica versa.

spiegel met riem, zelf spiegel maken, ikea hack spiegelStap 2. Plak de riem met een lijmpistool voor extra stevigheid aan de spiegel vast en laat de lijm een paar uur uitharden.

zelf spiegel maken, spiegel opknappen, spiegel diyEn de laatste stap: hang de spiegel op! Ik vond deze hele oude spijker bij mijn vader in de schuur, die er heel gaaf bij staat. Je kunt hem alleen aan de riem ophangen, maar als de spiegel ook nog een haakje heeft, kun je hem voor de zekerheid ook nog daar aan hangen. DSC_5370 (2)Ik houd ervan wat deze spiegel met mijn kleine badkamer doet. Er moet nog heel wat gebeuren in mijn badkamer, maar dit al zo’n grote stap voorruit. Het vult niet alleen letterlijk een groot deel van de muur, het zet echt de toon en geeft sfeer. Oh, I love it. Komende tijd probeer (ik probeer, haha!) mijn badkamer af te maken, maar op dit moment ben ik in elke kamer half bezig. Zoveel nog te doen! Keep you posted. :) Love! Shifra

 

 

Comments

 1. Wauw Shifra! Wat een geweldig resultaat!! Jij bent geniaal haha. Ik vind de HAY Strap spiegel zo mooi, maar zo duur. En, nu kom jij met deze DIY. Echt geweldig gedaan!

 2. Wat een super leuk idee :D. Het staat heel leuk en inderdaad een beetje Scandinavisch. Ik hou van het wit met het bruine leer.

 3. Floor

  Deze is ook leuk! Maar je had laatst toch ook al een mooie spiegel gemaakt met touw? Wat doe je daar dan mee ;)

 4. ooh wat een mooi resultaat zeg! Jammer dat ik nu al een spiegel heb hangen, maar deze moet ik onthouden voor mij toekomstige huis haha!

 5. Oh, meeeeen, ik eyeball al jaren die spiegel van Hay en blijkbaar is dat gewoon prima zelf te maken. Ik woon naast Ikea, dus dit zou er toch een keer van moeten komen ;)

 6. Femke

  Wat ontzettend leuk!
  Welke spiegel heb je precies gebruikt van IKEA? Ik kan de link namelijk niet openen :(
  Liefs!

 7. Tof! Ik ben momenteel ook into het Scandinavische meets vintage. Al een poosje deeply in love met de vergelijkbare ronde spiegel van House Doctor in rosé kleur.. maar zelf maken is natuurlijk nog veel leuker!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.