WARME GEKRUIDE APPELCIDER

hot spiced appelcider recept, winters drankje, kerstdrankje, drankje voor ziekteDit is het eerste drankje wat ik maak als ik ziek of verkouden ben. Warm gekruide appelcider! De kruiden in dit drankje geven zo’n enorme boost aan mijn lichaam en zetten alles weer even op scherp. En overigens niet alleen als ik ziek ben hoor; ook op dit soort regenachtige en koude dagen wil ik maar al te graag deze warme appelcider drinken. hot spiced appelcider recept, winters drankje, kerstdrankje, drankje voor ziekteIn een pan, meng 500 ml appelcider, 1 kaneelstokje, 1 tl koek en speculaas kruiden, 2 tl kruidnagel, en de schil van een halve sinaasappel.  Laat dit op zacht vuur sudderen, zodat alle kruiden in de cider kunnen trekken. Giet de appelcider door een vergiet en schenk het nu in glazen. Zet als versiering nog een kaneelstokje in het glas. (En eventueel kun je er ook nog een toefje slagroom op spuiten, heel lekker, maar iets minder gezond ;-))hot spiced appelcider recept, winters drankje, kerstdrankje, drankje voor ziekteEn nu heb ik het nog niet eens gehad over de lekkere geur die het in huis brengt.. Enjoy! xx Shifra

Comments

 1. Mirthe

  Ziet er uit als een lekker gezellig drankje! Dankjewel voor het delen hiervan, dit ga ik dit weekend proberen!

  • Shifra

   Ja, het is ook zéker een heel gezellig drankje! Brengt heel veel sfeer in huis. :) xx

  • Shifra

   Oh, ik wist niet eens dat IKEA dit verkocht. Maar IKEA verkoopt vaak wel producten met een hele eigen smaak, dus ik kan mij voorstellen dat het aan de appelcider lag…

 2. hmmm lijk me wel lekker en vooral fijn voor als je grieperig wordt ^^ Wat een mooie foto’s ook, zit meteen een heerlijk herfstsfeertje aan ^^

 3. Marije

  Wat een prachtige foto´s Shifra! En eh, ik ben verkouden, dus reden genoeg om dit morgen eens te maken denk ik zo :) Dank voor het recept!

 4. Wat een mooie foto’s en wat ziet dat de appelcider er heerlijk uit! Ik weet wat ik morgen ga maken als dochterlief naar de peuterspeelzaal is en andere dochter en zoon naar school zijn. Lijkt me een heel goed me-momentje!!!

 5. Ahhh! Ik heb dit recept ooit ergens gezien en wilde ‘t nog steeds een keer maken.
  Maar ‘t recept was ik dus kwijt…
  Thnx voor ‘t delen, ga ‘m zeker een keer proberen!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.