WAXINELICHTHOUDER VAN KLEI

theelichthouder maken, theelichtjes maken, kaarsen maken, zelf kaarsen makenNa de opruiming van al mijn kerstartikelen twee weken geleden (eindelijk ja!;-) ), bleef er niet zoveel gezelligheid in de woonkamer over. Tijdens die opruiming ging niet alleen mijn kerstboom weg, maar ook al mijn kerstige glitterkaarsen moesten het veld ruimen. Terwijl ik het juist ‘s avonds zo gezellig vind om een kaarsje aan te steken, ook als ik alleen ben. Daarom ben ik met klei aan de slag gegaan en heb ik nieuwe waxinelichthouders gemaakt! Waxinelichthouders die tijdloos én -heel belangrijk- seizoenloos zijn.waxinelichthouder van kleiOké, laten we starten! Wat je nodig hebt is klei (ik gebruikte klei die hard wordt zónder bakken), kwastje, zeef, deegroller, mesje en water.
1. Rol de klei gelijkmatig uit tot een grote lap van 3-4 mm dik. 2. Snijd de klei op maat tot een rechthoek van 7 cm bij 25 cm. 3. Maak van het klei een cilinder en druk de uiteinden met wat overlap tegen elkaar aan. Smeer de naad uit met een nat kwastje. 4. Zet de klei op het restant klei (van stap 2) en snijd een cirkel op maat. 5. Duw de randen aan één opening naar binnen. 6. Stop de cirkel via de andere kant naar beneden zodat je hem tegen de dichtgevouwen stukken kunt plakken. 7. Duw dit stevig aan en smeer vanaf de buitenkant het weer uit met een nat kwastje. 8. Pak nu een zeef en druk voorzichtig tegen de klei aan totdat er zich een patroon vormt. Laat het bakje nu 24-48 uur drogen, zodat het hard wordt.
zelf theelichthouder maken, zelf kaarsen maken, kaarsvet smelten,theelichthouder maken, theelichtjes maken, kaarsen maken, zelf kaarsen maken Zet er nu een waxinelichtje in of -nog leuker- smelt er kaarsvet in! Wat ik leuk vind aan dit project is de simpelheid. Zo makkelijk kneed je met klei wat je in je hoofd hebt, je laat het drogen en klaar. En naast een zeef kun je natuurlijk met tal van andere dingen patronen maken. Ik denk dat ik de volgende keer met een mesje een zigzag-patroon erin snijd bijvoorbeeld! Veel plezier! Liefs, Shifra

Comments

  • Shifra

   Ja, dat is inderdaad ook een goed idee! Je kan al je creativiteit kwijt in klei. :-)

 1. Leuk gedaan. Er kan er inderdaad veel mee, met klei. Andere vorm, ander patroon en zelfs een leuk kleurtje.

 2. Joepie! weer een leuk creatief idee ;)
  Heb nog geen mooie leren lap kunnen vinden voor de agenda ( ik blijf zoeken) dus dan maar aan de knutsel met klei.

  Ik vind je DIY altijd erg leuk, ik krijg altijd meteen zin om aan het freubelen te slaan.

 3. Die zijn inderdaad erg leuk! Je foto’s vindt ik super, erg sfeervol waardoor de waxine houders nog beter naar voren komt

 4. Heel leuk! Ik ben dol op klei. Heb ook vaak schalen gemaakt maar dan wel met afbakklei! Ook tof om er dan een kanten stofje in te drukken of bladeren want die verbranden toch maar dan hou je wel de nerven. :-)

 5. hé dat is leuk! ik had een paar weken geleden dat stappenplanplaatje op pinterest gezien en heb ‘m toen ook gemaakt. Toen volgde ik jouw blog al wel, maar nu zie ik ineens dat dit plaatje hiervandaan komt. :)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.