Wentelteefjes in een mok

wentelteefjes in een mokSinds vorige winter probeer ik niet teveel meer te denken aan de één-mok-recepten die toen het internet over vlogen. Alles leek wel binnen één minuut op tafel te kunnen staan, van cheesecakes tot aan de meest lekkere brownies. En ja, vreselijk, ze zijn ook allemaal nog lekker ook. Ook al zijn ze op een verschrikkelijke manier tot stand gekomen met een minuutje magnetron. Dus daarom een iets gezonder recept. Het is nog steeds wel een snack of ‘lekkere speciale’ lunch, maar iets normaler en gezonder. Wentelteefjes in een mok! wentelteefjes in een mokIk heb mijn normale manier (en recept) van wentelteefjes gebruikt voor dit mokrecept. Een paar dingetjes zijn anders, maar eigenlijk is het grote verschil: je bakt het nu niet in de pan, maar een minuutje in de magnetron! No rocket science. Ik gebruik heel graag zoet brood (brioche), dat is lekker zoet, heeft geen grote gaten of harde kost. Maar je kunt ook normaal (oud) brood gebruiken als je de korstjes er vanaf snijdt. In de perfecte wereld ligt er altijd vers gebakken brioche in mijn keuken, maar de realiteit is dat ik pas last minute bedenk dat ik wentelteefjes wil en dat ik bruin, oud brood gebruik.
wentelteefjes in een mok (1)Wentelteefjes in een mok (voor 2 personen)
2 dikke sneetjes brood
6 -7 el melk
1 ei
1/2 vanille extract (of één zakje vanille suiker)
1/2 tl kaneel
snufje zout
poedersuiker (of stroop)

Snijd de sneetjes brood in grote blokjes van ongeveer 3-4 cm. Vet de magnetron vaste mokken in met een beetje boter.  Meng in een ander glas de melk, de ei, vanille extract, kaneel en zout. Verdeel de blokjes brood over de mokken. Giet het eiermengsel over het brood en mix het eventueel nog even door met een vork/lepel als je het idee hebt dat het eiermengsel niet helemaal goed verdeeld is. Laat een minuutje staan. (laat het niet langer staan, want dan zakt de ei naar de bodem en bakt dat zo magnetron). Zet de mokken 2 min. in de magnetron op (700 – 900 watt). Bestrooi met poedersuiker (of stroop, ook héél lekker!).

wentelteefjes in een mok (2)wentelteefjes in een mok (3)Doordat brioche al zoet van zichzelf is én ik graag na achteraf mijn wentelteefjes bestrooi met poedersuiker, gebruik ik geen vanillesuiker in het ei-mengsel. Maar dit kan natuurlijk wel! Vervang dan de vanille extract met een zakje vanille suiker! X Shifra

Comments

 1. Jaah, het is weer tijd voor wentelteefjes! Dat is veel te lang geleden dat ik deze heb gegeten. Bedankt voor de tip, ik ga er snel weer van genieten. Zo makkelijk en zo lekker. Ook altijd handig om dat met restjes brood te doen.

 2. Oeh wat ziet dat er heerlijk uit! Ik was toevallig van plan om maandag als toetje brownies in een mok te maken met een bolletje roomijs erop. Is dat helemaal in ofzo, eten uit een mok? Ik zie het steeds vaker om me heen. Of ben jij gewoon de trendsetter? ;-)

  • Shifra

   Haha, nee, het is volgens mij al jaren in. Vorige winter heb ik de brownie heel veel gemaakt (hij is heel lekker!). Ik denk stiekem dat het al weer een beetje uit is en dat ik gewoon late to the game ben. Haha! Maar ik vond het gewoon leuk om wentelteefjes te om te bouwen naar een mok recept, uit of niet uit. :)

  • Shifra

   Je doelt denk ik de vanille suiker? :-) Als ik gewoon brood gebruik, dan gebruik ik meestal één zakje vanillesuiker (ongeveer een eetlepel). Maar het is een beetje hoe zoet je het zelf wilt/gewend bent. Ik doe er achteraf graag nog poedersuiker overheen, dus daarom wil ik het niet ál te zoet maken. Ik hoop dat je het lekker vindt! :-)

 3. Yvon

  Oh dat is een tijd geleden dat ik wentelteefjes heb gegeten, en in een mok is het weer eens iets anders.

  Ga het binnenkort eens op deze manier doen.

  • Shifra

   Toen ik dit recept maakte voor de foto’s, was ik helemaal alleen thuis. Je kan wel raden wat er toen is gebeurd… (Hey, even iets heel anders! Zag ik jou nou ook bij Meet The Blogger? Ik dacht je heel even in een flits gezien te hebben, maar er waren zoveel mensen. Misschien had ik het mis!)

 4. malu

  Als mijn lief in het weekend blijft slapen dan maak ik vaak in de ochtend iets lekkers. Dan is dit natuurlijk wel een heel leuk recept! Ik maak er een bladwijzer van!

  • Shifra

   Wat lief!! Dan is dit wel een makkelijk en snel recept, kun jij misschien ook nog wat langer blijven slapen én iets lekkers maken.. ;-)

 5. Dit ziet er heerlijk uit, yummy! Ik heb al lang geen wentelteefjes gehad, dus je hebt me sowieso op een idee gebracht, maar het zo uit een mok eten lijkt me ook heerlijk!

 6. Haha, da’s weer eens een nieuwe manier van wentelteefjes… Geeft me wel inspiratie voor lunch morgenmiddag! :)

 7. Dit is echt zo’n recept waarbij ik denk: dat had ik zelf toch ook kunnen bedenken? Haha! Ziet er superlekker uit, ga ik zeker een keer proberen. :) En prachtige foto’s ook weer!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.