WITTE WIJNSAUS MET SPINAZIE

Witte wijnsaus met spinazie Ik las een tijdje geleden op internet (ze.nl) dat de combinatie mascarpone & witte wijn een heerlijk “luxe-eten-effect” geeft. Wijn in eten vind ik heerlijk. En luxe-eten-effect- eten is al helemaaaaal goed natuurlijk. Ingrediënten MascarponepastaKeek op keer is de mascarpone in de supermarkt echter op. Ja echt! En niet eens elke keer dezelfde supermarkt. Maar vandaag vonden mascarpone en ik elkaar, finally! Misschien ligt het eraan dat ik nu een keer eind van de week boodschappen doe in plaats van op maandag? Alhoewel ik eerder zou denken dat op vrijdag alles op is dan op maandag.. Goed, ik hou op met kletsen. Ik ga de mascarpone in mijn armen sluiten en lekker luxe eten maken! Yum! Mascarpone is dus het belangrijkste ingrediënt. En voor als je het nog niet kent: begin vooral niet met proeven vooraf, want dan ben je (net als ik) niet meer te stoppen. DSC_9784 Witte wijnsaus met spinazie
Ingrediënten
1 eetlepel olie
250 gram penne pasta
175 gram champignons
200 gram spinazie
250 gram mascarpone
1 pakje schouderham
Flinke scheut witte wijn
Zout
Peper

Begin met het koken van de pasta. Borstel ondertussen de champignons schoon en snijd deze in schijfjes. Was de spinazie en snijd de schouderham in reepjes. Breng 1 eetlepel olie aan in een wokpan en laat hierin de champignons slinken en licht bakken. Na ongeveer vijf minuten mag ook de spinazie erbij en deze laat je ook goed slinken. Meestal komt er veel vocht uit de spinazie, dus het is slim om hiervan ongeveer de helft even weg te gieten. Nu kan je de mascarpone erdoor roeren. Als je ziet dat het begint te smelten doe je er een flinke scheut wijn bij en roer je alles goed door elkaar. Als het pruttelt kun je de hamstukjes aan de saus toevoegen. Breng het op smaak met wat peper en zout en proef vooral goed of je een vleugje witte wijn proeft. Als dit laatste niet het geval is, mag er wat meer wijn bij. Laat alles nog even door pruttelen voordat je de saus over de penne giet.
Shifra eet 'witte wijnsasus met mascarpone' Eindresultaat Een super gerecht als je een keer indruk wilt maken zonder al te veel moeite. Veel plezier! xxxx Shifra

Comments

 1. Lieke

  Dit lijkt mij heerlijk en ik wil het graag gaan proberen.
  Voor hoeveel personen is dit recept?
  Ik moet het maken voor 6 personen en ik weet niet precies of dit dan genoeg is!
  Alvast bedankt,
  Lieke Stoeten

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.