WORTELTAART MET VANILLE

worteltaart jamie oliver, worteltaart starbucks, recept jamie oliver taart, recept jamie oliver worteltaart, recept starbucks worteltaart, cake met wortels, wortelcake jamie oliver, lekkerste recept worteltaart,Back in the old days (een half jaar geleden dus), schreef ik één van mijn meest bekeken én meest gezochte recepten. En de grap is nog ook dat het nu net een recept is dat ik niet zelf heb bedacht of geschreven. Nu moet ik ook wel zeggen dat ik dit recept gelijk zó perfect lekker vind, dat ik niet eens geprobeerd heb een betere, eigen versie er van te maken. Ik heb het over de worteltaart van Jamie Oliver! Dagelijks komen mensen via zoekmachines op mijn site uit door te zoeken op ‘worteltaart Jamie Oliver’. Ik moet er er altijd wel een beetje om lachen.  Ook van schaamte, want de foto’s zijn tótaal niet in stijl met hoe ik ze nu maak. Daarom, een update! Een nog versere Jamie Oliver taart! Met een andere frosting dit keer, zodat het iets meer Shifra-like is ;-).  En geloof me, it’s gooooooood.
worteltaart jamie oliver, worteltaart starbucks, recept jamie oliver taart, recept jamie oliver worteltaart, recept starbucks worteltaart, cake met wortels, wortelcake jamie oliver, lekkerste recept worteltaart,Wortelcake (op basis van het recept van Jamie Oliver) voor 8 -10 personen. 

285 g boter op kamertemperatuur
285 g lichtbruine basterdsuiker
5 grote eieren
de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel
170 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 volle theelepel bakpoeder
115 g gemalen amandelen
115 g gepelde walnoten, gehakt
1 volle theelepel kaneel
een snufje gemalen kruidnagel
een snufje nootmuskaat
een halve theelepel gemberpoeder
285 g wortel, geschild en grof geraspt
zeezout

Verwarm de over voor op 180ºC. Klop de boter en suiker tot een luchtig geheel. Scheid van alle eieren het eiwit van het eigeel. Klop het eigeel er beetje bij beetje doorheen en roer de geraspte sinaasappelschil en het sap erdoor. Voeg vervolgens de gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Roer de gehakte walnoten, gemalen amandelen en geraspte wortel samen met alle kruiden goed door het beslag heen. Vet een bakvorm in met boter en bekleed het met bakpapier. In een andere kom klop je de eiwitten samen met een een theelepeltje zout stijf. Schep dit voorzichtig door het beslag en giet het daarna in de bakvorm. Bak de cake in 75 minuten bruin. En laat nu de cake afkoelen (en dit is altijd een vréselijk moment met zo’n heerlijke taart voor je). Ondertussen heb je genoeg afleiding, want de frosting kan gemaakt worden!worteltaart jamie oliver, worteltaart starbucks, recept jamie oliver taart, recept jamie oliver worteltaart, recept starbucks worteltaart, cake met wortels, wortelcake jamie oliver, lekkerste recept worteltaart,De originele frosting van Jamie Oliver heeft de smaak citroen -dit maakt de taart heel lekker fris! Toch verkies ik mijn frosting boven die van Jamie (ik mag “Jamie” zeggen;-)). Mijn vanille frosting is iets zoeter, romiger en luchtiger. Mocht je toch liever citroen proberen, dan vind je hier mijn oude post waar de originele frosting van Jamie in staat.

Vanille frosting
300 g roomkaas
150 g boter
150 g gezeefde poedersuiker
1 zakje vanille suiker (of 1 el vanille aroma)

Klop met de staafmixer de roomkaas en boter op gemiddelde snelheid door elkaar, totdat het goed glad is.  Voeg vervolgens beetje bij beetje de suiker erbij en klop, op een normale stand, tot dat het licht en luchtig is (ongeveer na 2-3 minuten).worteltaart jamie oliver, worteltaart starbucks, recept jamie oliver taart, recept jamie oliver worteltaart, recept starbucks worteltaart, cake met wortels, wortelcake jamie oliver, lekkerste recept worteltaart,worteltaart jamie oliver, worteltaart starbucks, recept jamie oliver taart, recept jamie oliver worteltaart, recept starbucks worteltaart, cake met wortels, wortelcake jamie oliver, lekkerste recept worteltaart,Looking good, right?;-) En het smaakt nog veel beter! Enjoy! xx Shifra

Comments

 1. Ziet er echt goed uit. Ik heb nog nooit worteltaart gehad, gewoon alleen al om het idee dat er wortels in gaan. Misschien toch een poging wagen!

  • So true! In mijn vorige versie van deze worteltaart (link vind je aan het beging van dit artikel) beschreef ik mijn eerste keer. “En er zit WORTEL in?” is één van mijn zinnen. ;-) Maar het is echt heel lekker. Ik zou willen dat ik zelf had verzonnen wortel in een cake te stoppen.

 2. Mmm lijkt me heerlijk! Jammer dat ik geen suiker eet, haha. Zonder is het toch minder lekker ;) En je stylt je foto’s inderdaad prachtig!

 3. ziet er heerlijk uit! ik heb ooit eens gruwelijk gefaald met het maken van wortel taart, ik ga snel eens dit recept uitproberen :)
  xo, cheyenne

 4. Oh dit recept komt als geroepen! Gisteren bij IKEA de worteltaart gegeten en toen wilde ik het eens zelf maken. Maar waar is dat perfecte recept… nou gewoon hier op jouw blog dus!

 5. Eline

  Hee Shifra, dit is al de 3de keer dat ik je taart maak en hij blijft lekker ! Zo lekker dat het nu een traditie is om deze taart ieder jaar voor kerst te maken, iedereen kijkt er iedere keer weer naar uit ! Ik woon in het buitenland en kan niet altijd roomkaas vinden, dus ik gebruik philadelphia als ik het vind, en anders « St Moret » (franse smeerkaas). Die is iets zuurder, maar ook erg lekker. Fijne feestdagen vanuit zuid frankrijk !

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.