Zoete aardappel noodles met ei

Zoete aardappel noodles met spinazie en tomaatIk probeer op dit moment minstens één keer per week zoete aardappel te eten. En om het wat minder saai te maken probeer ik wat nieuwe dingetjes uit. En toen kwam ik erachter dat ei en zoete aardappel een GEWELDIGE combinatie is! Vooral een spiegel ei die je openprikt bóvenop de zoete aardappel. Mmm. Snel klaar, gezond en daarmee een perfecte weekmaaltijd!

Zoete aardappel noodles met spinazie en tomaat

Het gerecht is geïnspireerd op de ‘sweet potota hash’ die Amerikanen wel eens als ontbijt eten. Een mengelmoes van aardappelen, bacon en ei met koude avocado en tomaat ernaast. Ik maakte er zoete aardappel noodles van, want álles in pasta-vorm is lekkerder.  Samen met de groente en ei is het heel erg vullend en zó gezond.

(Het is Paleo-, Whole 30- en Weight Watchers proof, mocht je toevallig een van deze programma’s volgen.)

Zoete aardappel noodles met ei
2 zoete aardappelen
2 eieren
250 g cherrytomaten
100 g spinazie (of meer?)
olijfolie
1 tl basilicum
2 tl rozemarijn (of een 1 takje verse rozemarijn)

Maak de zoete aardappel schoon en schil als je dat wilt. Maak noodles van de zoete aardappel met een spirelli of maak met een dunschiller dunne plakken en snijd die in dunne repen. (Ik gebruik deze!)

Zoete aardappel noodles met spinazie en tomaatBeleg een bakplaat met bakpapier en leg de noodles erop. Zorg ervoor dat ze niet teveel op elkaar liggen, anders blijven ze heel erg zacht en nat. Spray licht in met een oliespray (of een paar druppels olie) en bestrooi met zout en peper. Bak 10-15 minuten (of totdat ze zacht en bruin zijn) in een oven op 220 graden. Schud ze halverwege een keer om.

(Ook heel lekker om nog een fijngehakt of geplette knoflookteentje er tussen te leggen!) 

Zoete aardappel noodles met spinazie en tomaatVerhit olijfolie in een pan en bak de cherrytomaatjes voor 1-2 minuten. Roer de (gewassen) spinazie erdoorheen en kook totdat het geslonken is.  Voeg 1 tl basilicum en 1 tl rozemarijn toe.

Leg op een bord en dek af met folie. Bak in dezelfde pan twee eieren. Ik vind een spiegelei heel lekker om straks door te prikken over de zoete aardappel heen, maar maak er van wat je wilt.Gezond recept met zoete aardappel noodles 2 (1)Nu nog even snel alles bij elkaar leggen en klaar!

Haal de zoete aardappel noodles uit de oven en leg ze samen met de groente op een bord. Leg het spiegelei erboven op en bestrooi met een paar plukjes rozemarijn.

Zoete aardappel noodles met spinazie en tomaatEn that’s it! Hele fijne en gezonde weekmaaltijd. Ik heb de nieuwe tag ‘weekmaaltijden’ aangemaakt, zodat je heel makkelijk via die tag makkelijke & snelle recepten voor doordeweeks vindt. Liefs! Shifra

Comments

 1. Dit ziet er echt heel erg gezond en heel erg lekker uit! Ik heb een spirelli liggen waar ik veel te weinig mee doe, dus dit MOET ik gewoon een keer uitproberen.

  • Shifra

   Ik heb ook periodes dat ik er veel mee doe, en andere periodes ligt hij achterin de lade. Toevallig maak ik er nu weer heel veel mee! (Vooral nu in de zomer heel lekker!)

 2. Oeh, lekker en origineel recept! Ik ben dol op zoete aardappel! Al vind ik die slierten te veel gedoe hoor haha. Misschien als ik een spirelli zou hebben..

  Trouwens, zijn jouw foto’s heel groot? Het duurt bij mij altijd heel erg lang voordat jouw foto’s geladen zijn.

  • Shifra

   Wat vervelend dat je daar altijd last van hebt. :( Fijn dat je het even opmerkt/zegt! Ze waren vroeger wel een stuk groter, maar sinds twee maanden heb ik ze een stuk verkleind. Daarom verbaas ik me dat je er dus nu ook nog last van hebt. (Ik heb nu nog even even snel naar mijn laadtijd gekeken, maar binnen een 1/2 sec. gemiddeld).

 3. Zoete aardappel in de Spirelli. Waarom heb ik daar nooit aan gedacht? Lijkt me wel een uitdaging maar oo zoete aardappel is zo lekker! <3

 4. Oeh, ziet er lekker uit! Zoiets doen we altijd bij worteltjes (maar dan nog smaller, met véél suiker, is echt héérlijk, zou je zo op een taartje kunnen leggen, haha). Ik heb nog nooit zoete aardappel gegeten maar ik lees er steeds meer en meer over dat ik het toch maar eens ga vragen aan mijn ouders om het klaar te maken!

  • Shifra

   Ik bak ook wel eens worteltjes met honing, maar niet zo klein geraspt! Ik ga het eens doen! Leuk idee! En zoete aardappel moet je echt eens maken/kopen. Het is zóveel lekkerder dan gewone aardappel!

 5. Persephone

  Ik ben op zoek naar een leuk recept met rode biet, maar ik vind niets. Kan jij misschien eens een recept plaatsen?

 6. Ohh wat ziet dit er goed uit! Nieuwe gerechten met zoete aardappelen zijn sowieso altijd welkom : ) Bij mij blijven de ‘frietjes’ met paprikapoeder trouwens favoriet, maar dan stiekem wel met mayo erbij.. iets minder gezond, haha!

 7. Wow dat ziet er echt heel lekker uit! Die noodles zijn natuurlijk heel mooi en hip (en ongetwijfeld erg lekker) maar ik ben vooral onder de indruk van dat mooie spiegelei :-) Hoe krijg je dat zo?? Ik krijg altijd van die crispy randjes, de dooier loopt uit of is te ver gebakken…..

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.