Dit jaar heb ik de granaatappel in avondeten ontdekt. Ik mengde hem al wel eens door de salade, maar nu wil ik hem wel door elk zomers gerecht mengen. Zo lekker zoet en knapperig. En al helemáál in combinatie met zoute feta blokjes, waar ik fan van werd door dit recept. Vandaag bulgur. (Ik heb pas recent ontdekt dat je het uitspreekt als ‘boelghoer’ trouwens. Vooral die laatste “hoer” wist ik niet. Dit klinkt gek. Nu kom ik voortaan ook uit de Google search als er op hoeren wordt gezocht. AAAH. Nu zeg ik het nog een keer. Maar ik blog heel kuis over recepten of interieur! Echt!)
Bulgur met rundvlees (voor 4 personen)
per persoon: calorieën: 300, Smart points: 7, Koolhydraten: 180g, Vet: 12g, Eiwit: 88g, Natrium: 374mg, Suiker: 24g
225 g bulgur
2 puntpaprika’s
250 g runderlap (of biefstuk)
1 el munt
1,5 el peterselie
1 handje verse basilicum
granaatappelpitjes van een halve granaatappel + 2 el extra
sap van een halve citroen
20 g feta light
olijfolie
zout
peper
Kook de bulgur volgens de beschrijving op de verpakking. Snijd ondertussen de puntpaprika open, verwijder de zaadjes en snijd in grove blokjes (van 2 bij 2 cm). Verhit olijfolie in een grillpan en bak de paprika aan beide kanten voor 5 min. Leg de paprika apart. Bestrooi de bieflappen met zout en peper en bak in de grillpan 2 minuten aan elke kant.
Doe de bulgur in een vergiet, laat uitlekken en doe in een schaal (met een beetje olijfolie). Meng de munt, peterselie en citroensap door de bulgur. Breng op smaak met zout en peper. Leg de paprika er bovenop (of mix er ook doorheen).
Snijd de bieflappen in reepjes en leg bovenop de schaal. Bestrooi met basilicum, de resterende granaatappelpitjes en wat feta.
Perfect voor de lunch of avondeten! Eet het lauw-warm (direct na het maken) of koud.
Op deze zomerse dagen ligt er altijd wel feta en granaatappel in mijn koelkast. Ik doe er van alles mee, door de quinoa, couscous, salade. Varieer door de bulgur ook eens met andere groentes, zoals tomaat (heel lekker!), spinazie, geroosterde courgette, noem het maar op. Be wild! Het is (bijna) zomer. :) X S
Bianca Schrijft
Ziet er erg lekker uit. Misschien toch de komen de anderhalve week wat van dit soort recepten gaan maken, scheelt dan misschien toch net 1 a 2 kilo als de vakantie start. Te energieloos geweest om te lijnen.
laura
Dat ziet er wel goed uit! Ik gebruik eigenlijk nooit granaatappel. Zonde eigenlijk he. Ik ga het vanmiddag maar eens in huis halen.. ik heb ook nog een hoop spinazie liggen gaat dat samen?
Shifra
Gaat zeker goed samen! Ik maak wel een spinazie-granaatappel salade. :)
Liefs Lara
Love it! heerlijk ook met die feta, ik stop tegenwoordig overal feta in als het even kan!
Yvon
Het lijkt me een heerlijk recept, dus dat komt ook bij de recepten om eens uit te proberen.
Shifra
Leuk! Laat je weten wat je er van vindt? :)
Manon
Ik ben hier best benieuwd naar!
Linda
Dit ga ik echt een keer maken! Ik heb serieus nog nooit bulgur (ik zei het altijd lekker op z’n Nederlands, bulgggggurrrr – denk hier even een hele harde G en een rollende R bij, haha) gegeten hoewel ik het al heel lang eens wil proberen. En dit ziet er erg lekker uit, zeker met de granaatappelpitjes en de feta, ik hou ervan!
Shifra
Wat grappig! Ik zei het altijd een beetje op z’n Russisch, Bulkáár, Haha! Benieuwd wat je er van vindt!
Ilse
Dit is niet iets wat ik snel zal kiezen maar je weet maar nooit!