Echte ECHTE Amerikaanse chocolate chip cookies! Vorige week kwam mijn vriendin Monica uit Amerika een weekje logeren en op een van de laatste dagen leerde ze mij een paar recepten. We maakten twee van haar favoriete chocolate chip cookies recepten en ze waren gooooed. Op Instagram kreeg ik er heel veel vraag naar, dus ik ga ze delen! Vandaag het eerste recept en ik deel snel het andere recept! Dit zijn chocolate chip cookies BARS. Je bakt één grote koek, en snijdt hem daarna in vierkante stukken. Ik heb ze gemaakt met oreo-achtige druppels (die ze had meegebracht), vandaar dat ze er iets donkerder en harder uit zien. En het gaf het koekje een leuke twist, maar ze zijn lekkerder met gewoon chocolade druppels die je hier ook kan kopen! Juist chocolade druppels benadrukken hoe zacht en chewy deze koekjes zijn.
Chocolate chip cookie bars (voor 12-16 reepjes)
125 g bloem
1/4 tl zout
1/2 tl baksoda
6 el boter (gesmolten en afgekoeld)
100 g kristalsuiker
100 g bruine suiker
1 ei
1 ei geel
1 tl vanille extract
150 g chocolate chips (75 g wit en 75 g puur is heel lekker!)
*Je kunt de baksoda vervangen door 1 theelepel bakpoeder.
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek een ovenschaal van 20 bij 30 cm met bakpapier, laat het bakpapier aan de randen overhangen en zet apart.
2. Mix de bloem, zout, baksoda met elkaar en zet apart.
3. Meng in een andere kom de boter met de kristalsuiker, bruine suiker, ei, eigeel en vanille extract met elkaar.
4. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix door. (pas op dat je niet te lang mixt)
5. Spatel de chocolade druppels er zachtjes doorheen.
6. Giet het beslag in de pan en druk zachtjes aan met je handen (of de bolle kant van een lepel) totdat het één dunne laag wordt. Monica raadde aan de laag niet dikker dan 1 – 1,5 cm te maken.
7. Bak de koekjes totdat ze licht, goudbruin zijn en wat steviger aanvoelen of totdat de koekjes zichzelf van de rand van de ovenschaal afduwen. (ongeveer 20-25 minuutjes) Bak de koekjes liever te kort dan te lang.
8. Laat ze afkoelen op een afkoelrooster tot kamertemperatuur. Haal ze uit een ovenschaal en leg op een snijplank. Snijd in stukken van 5 bij 5 cm ongeveer.
En als je nog wat leftovers over hebt.. stapel 2 bars op elkaar en doe er bolletje ijs tussen! Uhuh… :) X
12 Comments
Ilse
Hmm, lekker zeg! Ik ga binnenkort weer koekjes bakken!
Tara
Ziet er super lekker uit!
Tanja
Deze zien er zo lekker uit! Kan ik het recept ook verdubbelen?
Shifra
Ja! Je kan hem makkelijk verdubbelen. :)
Martina
Mmmmmmm echt heerlijk!!!
Kim
1 ei en 1 eigeel 🤔. Betekend dat dan 2 dooiers en 1 eiwit?
Ziet er iniedergeval super lekker uit😋😋
Belinda
Ze zien er heerlijk uit, ik ga ze denk ik binnenkort maken 😄. Ik vroeg me af welke ovenstand je hebt gebruikt?
Elisabeth
Ziet er zo lekker uit. Ga het een keer proberen. Staat nu op mijn to-bake lijstje ;)
Nena Schonkeren
Dit ga ik proberen! Klinkt superlekker! Is er ook een gezonde(re) variant van?
Piet
Supper leuk shifra ik hou ook heel erg van bakken
Malaika
Kan het ook zonder het baksoda ??
En welke ovenstand heb je gebruikt??
Jeanine
Oehh ze waren zooo lekker!! Zeker met dat ijs er tussen hihi