Ik sta te springen en te stuiteren om dit geweldige gerecht met je te delen! Ik weet dat deze pasta er heel simpel uit ziet, maar hij zit juist vol smaak! En.. deze pasta is niet alleen heel lekker, dit gerecht is in één pan te maken! Nee, wacht, ik ga het je nog sterker vertellen: alle ingrediënten gooi je tegelijkertijd bij elkaar in de pan en laat je 10 minuutjes koken. That’s it. Het is lekker, het is vers, en je kunt er eindeloos op variëren. It’s a miracle. Ik houd ervan om lang in de keuken te staan, maar vaak heb ik daar doordeweeks helemaal geen tijd voor! Dat zijn dé momenten dat ik smacht naar makkelijke lekkere gerechten, zonder te proeven dat het makkelijk was. Eén-pans-gerechten zijn favoriet en vooral dit recept is hier thuis een hit! Eén-pans-pasta voor 3-4 personen (gebaseerd op het recept van Martha Stewart)
500 g (cherry)tomaten
200 g pasta
100 g salami (of chorizo worst!)
een handje verse basilicum (en nog een beetje basilicum ter garnering)
3 fijngesneden knoflookteentjes
1 tl chilipeper
2 el olie
400 ml water
zout
peper
parmezaanse kaas
Voeg in een grote pan alle ingrediënten uit het eerste rijtje bij elkaar, dus behalve de zout, peper en parmezaanse kaas. Breng het water aan de kook, en laat de pasta op iets lager vuur doorkoken voor ongeveer 10 minuutjes. Blijf regelmatig roeren in de pan, anders blijft de pasta aan de bodem van de pan plakken. Het is het lekkerst als de pasta zich nog niet helemaal volgezogen heeft met het water en nog een beetje bite heeft (oftewel: el dente!). Als het water nog niet helemaal is verdampt en de pasta al wél el dente is, giet dan even wat water uit de pan. Breng op smaak met zout en peper, schep de pasta op borden en garneer met parmezaanse kaas (en eventueel basilicum). Ik ben echt weg van deze pasta! Nadat je dit recept een keer hebt geprobeerd ken je het idee en kun je makkelijk variëren. Zo zou je er een ui bij kunnen koken, het water meer smaak kunnen geven met een kippen- of groentebouillonblokje, andere kruiden gebruiken zoals oregano, gehakt van tevoren bakken en dat toevoegen en en en… Probeer het zelf eens uit. Het is écht een wonder in je keuken. XX Shifra
28 Comments
Fransien
Lekker, Makkelijk en dit ga ik echt maken.
Frauke
Ziet er heel lekker uit! Wij hadden onlangs ook een blogpost over een soort van 1pans spaghetti, spaghetti met spinazie koken en daar mozarella en zongedroogde tomaat bijdoen! Oh en basilicum en kruiden en als je wil ook geroosterde pijnboompitten. Zeker ook eens proberen, denk dat je dat ook lekker zal vinden :D! X
Shifra
Jaaaa, ik hem zojuist bekeken! Het ziet er ook heel erg lekker uit! Ik ga het een keer proberen! :) (als ik het niet vergeet tussen alle recepten die ik ooit nog eens wil proberen!)
Stéphanie | Expeditie Aardbol
Jaaa dat is zó geniaal! Ik maak dit altijd tijdens kamperen, lekker easy peasy en weinig afwas vooral ;).
Manon
Oeh, dit lijkt me ook wel wat voor mij en mijn vriend. Ik ben dol op salami maar sinds ik zwanger ben mag ik het niet meer eten, behalve als het dus goed verhit is geweest. Ik vind dat het goed verhit wordt in dit recept ;) Heerlijk, pasta!
Shifra
Oohja, natuurlijk! Lekker dat je op die manier nog wel salami mag eten! Ik vind stiekem salami nog wel het lekkerste als het verhit is!
nenacecilia
Heel mooie, professionele foto’s!
Jenny
Oh heerlijk! Die ga ik eens proberen. En het ziet er ook nog eens fotogeniek uit!
Annoesjka
Oh, wat ziet dit er heerlijk (makkelijk) uit! Ik ga dit vanavond direct proberen. Mijn vriend en ik zijn net terug van vakantie, dus dan is zo’n gerecht echt een uitkomst. Thanks voor je inspiratie!
Shifra
Ooh, dan is dit gerecht hélemaal perfect! Ik ben benieuwd wat je er van vindt!
Manon
Dat ziet er super lekker uit
Amy
Makkelijkste pasta ooit, ziet er lekker uit!
Tessa
oh heerlijk heerlijk ik hou van pasta! hij ziet er heeel goed uit!
liefs, Tessa
Jacolien
Oeh, dat ziet er goed uit!
Ik ga ‘m zeker een keer proberen. Waarschijnlijk volgende week als school weer begint…
En die salami, ik moest gelijk weer denken aan de salami uit de vlog van laatst. Haha!
Shifra
Hahaha! Leuk! ;-)
Jody
Wauw dat ziet er heerlijk uit! Dat ga ik zeker eens uitproberen!
Sally
Erg lekker en makkelijk recept. Ik heb hem gelijk bij de toppertjes gezet en doorgestuurd naar mijn vriendinnen.
Eilish
Dit ziet er zoo goed uit!
Jill
Wat een mooie foto’s! Lekker met die kaas ook, ik ga hem onthouden!
Lauriëtte
Ik heb nog nooit een een pans pasta gemaakt maar ben wel altijd heel erg nieuwschierig geweest. Ga deze wel eens een keer maken denk ik! :D
Shifra
Ja, moet je echt een keer doen hoor! Je zult versteld zijn over de smaak! (zeker voor zo’n snel en eenpansgerecht)
Elsbet | La Vie Pure
Mooie foto’s!
Alyssa
Geweldig, zoiets ga ik binnenkort proberen :D
Annemarie
Bedankt! Mijn versie is noodgedwongen met tomaat uit blik, chorizo, penne en knoflook. Heerlijk en ruikt als pizza
Ysanne
Aah ik eet dit nu as we speak! Ik heb alleen de kaas vervangen door mozzarella, maar het is echt heeerlijk. Dank hiervoor!
Anne
Hallo!
Ik heb deze spaghetti 2 x gemaakt, de eerste keer was het goed gelukt, 2e plakte de spaghetti, volgens mij kwam dat Door de olie die je in het water doet, kan dat? Want waarom doe je olie in het water? Moet dat ook niet pas na de tijd? Groetjes, ons gezin vind het ook heerlijk!
admin
Fijn dat jullie het zo lekker vinden!! Normaal is het inderdaad zo dat je olie pas ná het koken door de spaghetti doet, omdat je het water afgiet. Maar omdat je nu wacht totdat het water verdampt is, gaat de spaghetti héél snel aan elkaar plakken. De olie voorkomt dit juist.
Maar als je dan toch een sticky pasta hebt (heel vervelend!) dan kan het hieraan liggen:
– te weinig olie (teveel maakt niet uit voor plakkerigheid)
– te weinig geroerd
– het water kookte niet voordat je alle ingrediënten erbij gooide
– te kleine pan
– teveel of te weinig water
Wellicht dat dit een van de problemen was! :( Succes!
chris
Serieua..echt da bomb!! ..meteen naar al me collegas gestuurd hahah