Als we het over salades hebben is dit de grooste treat en beste zomermaaltijd die ik maar kan bedenken. Deze salade eet ik het liefste op een vrijdagavond al borrelend met een glas (witte) wijn. Officieel is dit misschien meer een voorgerechtje of borrelgerechtje, maar ik eet het als maaltijd met een extra groene salade erbij! Het is een heel gezellig en feestlijk gerechtje dat echt smaakt naar de zomer. Heel leuk om met vrienden te eten en lekker te dippen uit dezelfde schaal of om je avondje thuis wat specialer te maken. Oh en waarom het ook nog eens de perfecte zomermaaltijd is: weinig werk. Ik herhaal: weinig werk. Dus weinig in de keuken staan en meer met je billen in de zon.
Het liefste haal ik hiervoor cherry tomaatjes van de markt in allerlei verschillende kleuren. Die zijn zo lekker zoet en het ziet er zo leuk uit! Het recept is SUPER makkelijk en bijna geen recept te noemen. Alles is eigenlijk ook te danken aan de burrata, de mozeralla-soort, die élk gerecht zo lekker maakt. Ik eet niet zo vaak burrata (vanwege de prijs, de calorieën enz.), maar als ik het eet. Oh my! Het smelt bijna op je tong en voelt als slagroom. Goed, het recept! Eigelijk rooster je alleen de tomaatjes in de oven en de rest gaat vanzelf. :)
Geroosterde cherry tomaten met burrata + toast (4-5 personen)
400 g cherrytomaten
1 bol burrata
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn
paar blaadjes verse basilicum
vers gesneden brood
zout
peper
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze met hun snijkant naar boven. Besprenkel ze met 1 el olijfolie, balsamico azijn en zout en peper. Rooster ze in het midden van de oven ongeveer 20-25 minuten op 200 graden.
Als je aan het einde van de baktijd zit, besprenkel je het brood (4 sneetjes of meer!) met olijfolie. Bak de sneetjes in een pan (of broodrooster) aan beide kanten in 2-3 minuten bruin en knapperig.
Leg de burrata voorzichtig in een schaal, haal de tomaatjes uit de oven en leg ze eromheen. Leg er een paar blaadjes basilicum en stukjes brood bij. En dippen maar! Ik eet het dus altijd als maaltijd en doe er dan nog een grote, groene salade bij. Maar als je dit met twee personen eet, dan zou alleen dit al genoeg zijn. En anders 4-5 personen als voorafje/borrelsnack! X Shifra
6 Comments
Margot
Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik hou van dit soort simpele gerechten die zo lekker smaakvol zijn.
Merel
Ziet er heerlijk uit! Ga ik onthouden voor deze zomer. En wat een prachtige foto’s heb je toegevoegd!
Loes | Gewoon iets met Loes
Oh, heerlijk! Ik krijg er spontaan honger van! Lekker simpel inderdaad, zodat je niet te lang in de keuken staat. Vet fijn met dit weer.
Malou | Blonde Blossom
Ohhh als er iets is wat ik heerliik vind is het wel mozzarella met tomaat. Dus dit is echt perfect voor mij! Superleuk ook dat je het roostert, dat geeft net weer wat extra’s. Het ziet er allemaal heel smaakvol en romig uit, ik heb hier echt heel veel zin in. Superleuk om dit te eten met vrienden, een soort kaasfonduen maar dan anders! Malou x
Ilse
Hmmm, lekker zeg!
Suzanne
Ziet er heel lekker uit!