Granita ijs is Italiaans ijs! Het is heel fris en doet denken aan sneeuw. En misschien nog wel meer aan slushpuppies. En trouwens, over slushpuppies gesproken, waren deze vroeger veel meer ‘in’ dan nu? Voor mijn idee wel! Hoe dan ook, ik mis ze. Granita ijs is net zo licht en verfrissend als slushpuppies. En the best part: het is gezond ijs, dat weer lekker snel te maken is! Bekijk de video after the jump!
Bedankt voor het kijken! Vergeet je niet te subscriben op mijn kanaal! Liefs, Shifra
Marion
Jeetje, wat handig en leuk! Lekker snel. Lijkt me lekker!
Manon
Ten eerste, wat gaaf gefilmd, heel mooi gedaan :)! En ten tweede: dit lijkt me echt heel verfrissend om te eten, lekker!
Shifra
Dankjewel! Ik geef de complimenten door aan Hans! En jaaaa, het is zó verfrissend!
Geertje
Jaaa! dat is lekker!! Heb het zelf ook wel eens gemaakt! Super lekker voor op een hete dag!
Fransien
Dat ziet er lekker uit en geen calorieen! Lekker hoor!
Diy's for you and me
Ziet er heerlijk uit!! Jummie :)
nenacecilia
Hmm, yummie! Ziet er heerlijk uit!
Luna
Ziet er lekker en erg leuk uit! Wel vind ik een halve citroen zo op het bordje ‘gekwakt’ een beetje teveel van het goede ;-)
Trouwens, je zegt op den duur dat je met een mes het ijs los gaat maken, maar volgens mij was het toch echt een lepel! (ongeveer bij 2:17)
En zoals een voorganger ook al opmerkte, het is erg mooi gefilmd! Het word steeds beter :) Nog wel een opmerking, als dat mag, je gaat tegen het einde aan steeds sneller bewegen/praten. Op zich niet heel hinderlijk, maar het viel me een beetje op. Je begint gewoon en later word het steeds sneller, maar dat komt natuurlijk door je enthousiasme wat er ook van af druipt. Oh en weet je wat ik altijd zo tof vind aan je filmpjes? Je hoort jou bijna nooit eheheheh zeggen of iets in die trant. Dat is echt knap! Hoe doe je dat? Praat je van jezelf alles aan elkaar, of oefen je van te voren of komt het doordat je samen werkt met Hans en heeft die of een geweldig invloed op je (wat ik sowieso denk hoor :) en jij op hem) of zegt hij alles voor ;)?
Shifra
Héy Luna, dankjewel voor je feedback!
Lastig om te beantwoorden, want het is deels allemaal een beetje smaak. Maar laat ik voorop stellen dat ik het heel lief vind dat je mee denkt en de tijd neemt om tips te geven! Ben ik heel blij mee!
Relatief praat ik niet snel in de filmpje naar mijn idee en als ik naar bekende tv koks kijk (bijv. Jamie Oliver) dan valt het volgens mij ook wel mee. Normaal praat ik snel (kijk maar eens naar mijn vlogs) en is het dus ook een beetje een stijldingetje; iets wat bij mij past, wat mij Shifra maakt en ik dus ook niet al te veel wil veranderen (totdat ik echt teveel klachten krijg dat het storend is! Haha. Dan wel. :)). Kijk maar eens bijv. naar Juicystar07 op youtube! Hele héle snelle prater, maar het past bij haar, dus het stoort mij niet. Daarnaast wil ik er ook niet een te sloom, langdradig filmpje van maken, maar once again: als het daardoor onbegrijpbaar is verschiet het zijn doel. :)
En wat betreft de ‘ehh’. Haha. Dankjewel voor je complimenten! Ik ken het recept door-en-door dus ik twijfel niet meer hoe ik het moet maken. :) Alles is in one-take-gefilmd (ik geloof dat we 1 of 2x even opnieuw zijn gestart ergens in het midden, om een beter shot ergens van te maken.) En ja, dat is de reden dat ik misschien soms woordfouten maak, zoals mes in plaats van lepel! Haha. Maar dat heb ik er gewoon in gelaten. Maakt het filmpje misschien wel extra menselijk. :)
Liefs!
Luna
Het is ook niet zozeer dat je sneller gaat praten, je bewegingen worden steeds sneller, wat gehaast. Alsof je nog nou ja hoe moet ik het zeggen, de trein moet halen maar voor die tijd je tas in moet pakken, naar de wc moet, je bril schoon moet maken en tussen door ook nog een smsje moet sturen naar een vriendin met de mededeling dat je vanmiddag pas om 17:00 uur bij haar bent. En dat zijn dan allemaal dingen die je ver weg liggen, net als een mes die nog in de la ligt en niet naast je op tafel. En dat maakt het ook leuk, want als ik zelf kook dan pluk ik ook altijd uit elke la nog wel weer at, het was dus ook meer een opmerking zonder dat ik het storend vind/vond. Maar dat kwam niet echt heel duidelijk naar voren in mijn reactie zie ik nu ;-)
Luna
Het is ook niet zozeer dat je sneller gaat praten, je bewegingen worden steeds sneller, wat gehaast. Alsof je nog nou ja hoe moet ik het zeggen, de trein moet halen maar voor die tijd je tas in moet pakken, naar de wc moet, je bril schoon moet maken en tussen door ook nog een smsje moet sturen naar een vriendin met de mededeling dat je vanmiddag pas om 17:00 uur bij haar bent. En dat zijn dan allemaal dingen die je ver weg liggen, net als een mes die nog in de la ligt en niet naast je op tafel. En dat maakt het ook leuk, want als ik zelf kook dan pluk ik ook altijd uit elke la nog wel weer at, het was dus ook meer een opmerking zonder dat ik het storend vind/vond. Maar dat kwam niet echt heel duidelijk naar voren in mijn reactie zie ik nu ;-)
Oh en dat stukje over lepel en geen mes, ik vond het niet ergelijk in tegendeel juist. Ik vond het grappig dat nog niemand anders dat had genoemd in de reacties (meestal staat dat er zo snel al bij) en ik vond het wel leuk om het te noemen, stel je voor dat je het niet had gezien en het juist vervelend vind dat er een ‘fout’ in je filmpje zit, dan kun je dat maar beter weten.
Linda
Complimenten voor het filmen, het ziet er echt zo professioneel uit! :) Heel leuk om naar te kijken ook. Het lijkt me wel lekker, misschien maar eens maken!
Shifra
Dankjewel!! En ja, echt eens doen hoor! ;-)
Maris
Granita is zoooooooooo lekker <3
Denk dat slushpuppies nu niet meer zo populair zijn door de grote hoeveelheden suiker en kleurstof die er altijd in zaten :D
Manon
Zo dat ziet er lekker uit
Kim
Ziet er leuk uit! Mooi gefilmd ook :D
Eilish
Ik reageerde net al op youtube, maar wilde hier ook nog even een complimentje achter laten! Want wauw, dit is zo goed gedaan!
Floor
Je kan zo naar 24 kitchen. Je bent onwijs vrolijk, en echt een goed filmpje!
Elsbet | La Vie Pure
Omg, ga het zeker maken!
Marloes
Wow, ik vind het filmpje echt prachtig! Je zou zo voor de foodtube van Jamie Oliver kunnen gaan opnemen :-).
Trouwens, die recept past perfect bij het thema van het foodblogevent deze maand. Ben je daar bekend mee? Ik host ‘m deze maand en ik zou het erg leuk vinden als je meedoet. Zie m’n website voor meer info, http://www.lemonandrosemary.blogspot.nl!
Naomi
Ziet er heerlijk en prach-tig uit! Leuk gefilmd!! Kan je overigens ook wat Ivriet spreken, gezien jouw naam…? ;-)
Ga nu verder rondkijken op jouw site.
Groetjes,
Naomi