Twee dingen die je moet weten als je nog twijfelt na het zien van de foto of dit recept iets voor jou is. 1. Deze aardappelen zijn HEEL makkelijk om te maken en perfect om mee te pronken tijdens een dineetje. 2. Ze vullen heel erg en maken het avondeten een stuk specialer. Als je nog niet kent: het is een combinatie van chips & aardappel; de knapperige rand van de aardappelschijfjes doet denken aan chips en de zachte, gekookte binnenkant aan de aardappel.
Ik schreef dit recept voor EO Visie, waar ik de opdracht voor had gekregen makkelijke groepsmaaltijden te maken. Dit is dus écht een makkelijke groepsmaaltijd; maak van tevoren, zodat je het alleen nog maar de oven in hoeft te schuiven. Ook heel erg perfect dus voor Kerst of andere etentjes met vrienden/familie!
Hasselback potatoes met rozemarijn & parmezaanse kaas
1 kg aardappels (of één aardappel per persoon)
verse rozemarijn
2 el olie
3 el boter
1 citroen
50 g parmezaanse kaas
zout
peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd elke aardappel in de breedte in, met 2 mm tussenruimte. Snijd ongeveer tot 2/3e diep. Steek de rozemarijnblaadjes sporadisch in de gesneden aardappels. Smelt de boter een paar seconden in de magnetron, voeg de olijfolie toe en roer het goed door. Smeer de aardappels met een kwastje in met het oliemengsel (zorg dat de olie tussen de snedes komt) en smeer ook de bodem van de ovenschaal in. Snijd de citroen door midden en knijp beide helften uit boven de aardappels. Bak ze in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van je aardappelen). Strooi de parmezaanse kaas eroverheen en bak nog 10 minuten extra. Haal ze uit de oven zodra ze knapperig en zacht zijn en bestrooi naar smaak met zout en peper. Ze zijn het lekkerste direct uit de oven, als de aardappelen nog knapperig zijn. Lekker met extra partjes citroen.Ik heb ze nu met rozemarijn en parmezaanse kaas gemaakt, maar bijna alle kruiden zijn wel lekker op een aardappel. En ook zonder kruiden (en lekker veel mayonaise!) is dit zo lekker.
Wacht niet tot die ene speciale gelegenheid, maar maak ze dit weekend al! Ze zijn veel te makkelijk en lekker om te wachten tot kerst of een ander etentje. X Shifra
13 Comments
Lianne
Ooo, zelfs nog voor mn ontbijt heb ziet het er al zo lekker uit dat ik er zin in heb! Dit weekend ga ik ze zeker maken!
Maris
Leuk recept die hasselback potatoes. Wat heb je ze ontzettend netjes in gesneden zeg!
Yvon
Een zeer leuk recept om dit van het weekend eens te maken.
Loes | Gewoon iets met Loes
Oh dit ziet er echt zo lekker uit! En inderdaad heel makkelijk om alvast voor te bereiden! Super leuk!
Charlotte Bax
Ik heb een keer hasselback potatoes geprobeerd te maken voor het kerstdiner van mijn studentenvereniging, alleen had toen de schijfjes te dik gesneden. Ze moeten dus echt heel dun!
Manon
Dit ziet er echt ontzettend lekker uit
Anne
Zo lekker en het ziet er ook nog eens super feestelijk uit! Top recept!
Anne - Ditisanne.nl
Wat een leuk idee! Ziet er heerlijk uit inderdaad!
Ik ben niet zo handig in de keuken maar dit kan ik volgens mij ook nog wel maken! :-)
Suzanne
Ziet er heerlijk uit!
Lianne
Ziet er prachtig uit. Ik denk dat hoe dunner de reepjes, hoe lekkerder het is. Lekker knapperig. :) Veel geluk in jullie nieuwe huisje.
Anne
Ziet er heel lekker uit! Bedankt voor het recept, ik ga hem onthouden.
Audrey
Dit ziet er echt bizar lekker uit. Ik skip de kaas liever, maar ik ga ze absoluut eens maken!
Ilse
Waaah, dat ziet er lekker uit!