Hi lieve vrienden! Hoe gaat het met jullie? Dit zijn rare tijden hè? Ik voel het ook. Met Zara ben ik aan het bakken geslagen voor Pasen. Waarschijnlijk zijn we toch allemaal al een beetje onze gevoelens aan het wegeten, dus het leek me heel toepasselijk ons taartje voor Pasen te delen! ;-)
Het is een gezondere worteltaart, met zelfs een lichtere frosting. Ik heb de ingrediënten wat getweakt + appelmoes toegevoegd! Hij is echt heel lekker (niet droog) en niemand zal raden dat hij ‘gezonder’ is.
Als je nog nooit appelmoes in een recept hebt gebruikt: appelmoes is een super goede vervanger voor eieren en/of vet in recepten, omdat je er niets van proeft en het er wel voor zorgt dat de cake lekker zacht en nat blijft. Dus ik was heel enthousiast toen Servero mij vroeg om samen te werken voor een recept met appelmoes! We hebben appelmoes altijd in de koelkast staan om te bakken en om te snacken (voor Zara!). Ik heb de hoeveelheid suiker grotendeels verminderd en appelmoes als vervanger van een deel van de olie en eieren gebruikt. En de Servero appelmoes is 100% zonder toegevoegde suikers.
Healthy worteltaart
500 g Servero appelmoes (te koop bij elke supermarkt, behalve Lidl & Aldi)
250 g suiker
50 ml olie
3 eiwitten
2 tl vanille extract
250 gram bloem
2 tl baking soda
2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1 tl gember
1/4 tl gemalen kruidnagel
1/2 tl zout
150 g geraspte wortel
100 g gehakte walnoten
Healthy frosting
40 g boter
300 g roomkaas
100 g poedersuiker (je kunt altijd meer toevoegen als je hem zoeter wilt)
snufje zout
1/2 tl vanille extract
1. Doe de appelmoes, suiker, olie, eiwitten en vanille extract in een grote kom en meng met een lepel door elkaar.
2. Meng in een andere kom het bloem, baking soda, kaneel, nootmuskaat, gember , kruidnagel, zout met elkaar. En roer door het appelmoes mengsel heen. Spatel de wortel en noten door het beslag.
3. Verdeel het beslag over een ingevette springvorm. Bak de taart in 55-60 minuten op 175 graden of totdat de cake stevig is als je hem indrukt in het midden.
4. Laat de cake op een rooster 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de springvorm en draai de taart om.
5. Meng de boter, roomkaas, poedersuiker, vanille extract en zout met een mixer totdat het glad is. Als je de frosting nog niet stevig genoeg vindt, kun je hem nog even een half uurtje in de koelkast laten opstijven. Verdeel de frosting met de bolle kant van een lepel over de bovenkant van de cake.De hoeveelheid suiker in de frosting is heel veel minder dan normaal. Dus in plaats van super zoete frosting met een beetje roomkaas smaak, smaakt dit weer iets meer naar roomkaas. I love it. Het proeft frisser en natuurlijker.
De frosting is genoeg om de bovenkant van de cake te frosten zoals op de foto. Als je ook nog de zijkanten of een laagje ertussen wilt, verdubbel het recept.Je kunt hier natuurlijk ook cupcakes van maken! Bak ze 15-20 minuten op 175 graden. Sommige mensen houden van rozijnen in worteltaart. Ik niet. Maar je kunt ze makkelijk toevoegen samen met de wortel en walnoten.
Ik hoop dat het bakken van deze taart je een beetje afleiding en plezier geeft! En je hebt gelijk ook weer een activiteit als je kleintjes rond hebt lopen! ;-)
Take care! liefs, Shifra
16 Comments
José
Wat is de taart goed gelukt! Ik wist helemaal niet dat je appelmoes ook kunt gebruiken voor bakken. Ga ik zeker uitproberen dus ik heb je post opgeslagen op Bloglovin!
Shifra
Ah leuk! Ja, appelmoes is echt heel fijn voor bakken! Je proeft er niets van en bijna in elk recept kun je er wel eieren/vet mee vervangen.
Rosalie
Wat een plaatje! Heb je nog een tip hoe de frosting mooi glad blijft? Bij mij gaat het altijd klonteren!
Shifra
Oh dat is vervelend ja! Kan het zijn dat de ingrediënten niet op kamertemperatuur waren? Dus niet alleen de boter, maar ook de roomkaas? Als ze te koud zijn, is het lastiger om het vet op te breken. En echt een (hand)mixer gebruiken. Ik gooi altijd alle ingrediënten meteen door elkaar, maar je kunt ook (meer) op safe spelen en eerst de roomkaas + boter met elkaar mixen, dán vanille extract erdoorheen gooien en vervolgens daarna al mixend de poedersuiker! Daarmee krijg je echt de meest egale, zachtste frosting! Hope this helps! 😘 X
Tess
Ziet er super lekker uit! Kun je de suiker ook helemaal
weglaten en meer appelmoes toevoegen??
Shifra
Mmm, je kunt het nog wel verminderen naar 200 gram, maar daaronder wordt het wel een beetje spannend. Suiker zorgt er ook voor dat de cake nat blijft en niet te droog wordt. Maar je kunt het wel proberen, elke keer 50 gram eraf en even checken of je hem niet te droog vindt worden.
Martanja
En zijn dit eetbare bloemen of gewoon wat uit je tuin?
Dianne
Ziet er heerlijk uit! Welke olie gebruik je?
Rachel Kromdijk
Ik ben echt zo gek op deze type taart, vullend maar zacht tegelijk!
Dionne
Yum! Alles opgeschreven voor het boodschappenlijstje morgen. We zijn benieuwd.
Anouk de Jonge
Klinkt heerlijk!
Lianneke
Leuke taart! Heb hem vanmorgen gemaakt voor de verjaardag van onze dochter. Klopt het dat de taart amper rijst?
Shifra
oh wat leuk! Maar nee, dat klopt niet. Hij rijst wel echt. Hij wordt niet zo luchtig als een gewone vanille cake bijv, hij is wat natter. Maar hij rijst wel. Heb je hem toevallig te lang gemixt?; Of het niet direct gebakken na het mixen?; Of oud bakpoeder/baking soda gebruikt? Dat zijn dingen waardoor hij niet zo rijst als dat hij zou moeten. Hopelijk was hij wel lekker!
Suzanne
Ziet er lekker uit! Deze wil ik zeker uitproberen! Kunnen we walnoten vervangen met een alternatief?
super g
Watch Eartugrul Ghazi Season 5 Episode 60 here online, Dirilis Ertugrul is a turkish drama Series, watch ertugrul season 5 online free,dirilis ertugrul season 5, dirilis ertugrul season 5 episode 60 in urdu,download Dirilis ertugrul season 5 in urdu.
Heidi
📍
Ziet er echt lekker uit.